Cytat Zamieszczone przez bertrand236 Zobacz posta
Witam!
Mam dla Was taką propozycję do rozważenia. W tym roku mija pierwsza rocznica śmierci naszego wspólnego Kolegi. Powsimordy trzykropkiinicwięcej. Na tym forum padła propozycja żeby wydać jego relacje drukiem. Niestety dla nas pomysł ten realizowany jest przez kogoś innego i nie ma co do niego wracać.(...)
Czekam niecierpliwie aż będę mógł zakupić jego książkę. Na razie relacje i opowiadania Stacha wydałem dla własnych potrzeb w jednym egzemplarzu, który często towarzyszy mi w wyjazdach:
Stach.jpg

Cytat Zamieszczone przez bertrand236 Zobacz posta
Uważam, że warto w jakiś sposób upamiętnić Trzykropka. Warto się nad tym pomysłem pochylić i np. na KIMBIE go przedyskutować.

1. Może zorganizować doroczny Rajd im. Trzykropka?
  2. Może na jakiejś górze przykręcić do głazu tabliczkę upamiętniająca Trzykropka?(byle nie na terenie BPN)
  3. Może dogadać się z Nadleśnictwem np. Baligród (Marcin może pomoże) i jakieś drzewo, nazwać Jego imieniem? Ważne, żeby długo stać miało.
  4. Może…
  5. Może…

Co myślicie o moim pomyśle?
Pozdrawiam
Ja myślę, że na KIMBie można będzie o tym porozmawiać. Tu chciałem jedynie zaznaczyć, że dwie pierwsze propozycje całkiem mi się nie podobają. Rajd - idea fajna ale wystarczy spojrzeć na aktywność forumowiczów na przykładzie choćby głosowania na Powsimordy, gdzie wystarczy wysłać tylko wiadomość bez wychodzenia z domu by wiedzieć, że zebranie garstki chętnych nie będzie sprawą prostą. Poza tym ktoś musi się tym zająć logistycznie, ogarnąć całość a to wcale nie jest łatwą sprawą - już widzę las rąk.
Tabliczki na skałach szpecą naturalny krajobraz tak samo jak krzyże na szczytach - i tu wiem, że Stach był tego samego zdania.
Inne może, może przedyskutujemy na KIMBie :)
Pozdrówka!