Na trasie Medzilaborce- Huta Polańska w miejscowości Habura warto skręcić w lewo koło szkoły i zobaczyc rekonstrukcje drewnianej cerkwi która kiedyś stała w tej miejscowości.
Na trasie Medzilaborce- Huta Polańska w miejscowości Habura warto skręcić w lewo koło szkoły i zobaczyc rekonstrukcje drewnianej cerkwi która kiedyś stała w tej miejscowości.
Jak również i wielki pomnik:
http://www.humencanonline.sk/sk/aktu...reckej-doliny/
Dziękuję wszystkim za tak liczny odzew i dużo cennych sugestii! :)
Krzychuprorok - jeśli obie drogi są ciekawe, to jednak pojedziemy przez Stakcin - coby się nie wracać. Dzięki za sugestię z Osadnem! Czytałam kiedyś o tej krypcie, ale umknęło mojej uwadze, że to po drodze. No właśnie, z tymi drogami przez granicę to nie byłam pewna, czy to, co na mapie, odpowiada temu, co w terenie. Pojedziemy chyba przez Blechnarkę. A jak droga przez Regetów? Dobry pomysł z jechaniem wzdłuż Popradu po słowackiej stronie :)
Don Enrico, długi - dzięki za informacje o noclegach i namiary, zadzwonię, popytam.
Laborec - dzięki za wszelkie informacje :) Napiszę do Ciebie na PW.
Bogdan64, Dlugi - dzięki za wskazówki, myślę że zajrzymy do proponowanych przez Was miejsc :)
warto zabrac troche EURO i kupic w krypcie pamiątki,np film ,,OSADNE,, kosztuje 10 EURO. Co do przekraczania granicy to w lipcu i sierpniu w związku z organizacją Światowych Dni Młodzieży mają być ograniczenia i na pewno trzeba pamiętać o dokumentach (paszport lub dowód osobisty)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)