Wież przybywa ale i ubywa. Aktualnie nie ma wieży widokowej na Baranim, odpoczywa sobie na boku.
Wież przybywa ale i ubywa. Aktualnie nie ma wieży widokowej na Baranim, odpoczywa sobie na boku.
Czterech panów B.
Wiadomść z Radia Rzeszów:
"Magurski Park Narodowy planuje wybudowanie na swoim terenie dwóch wież widokowych. Jak powiedział nam przedstawiciel parku Jacek Borek , wieże będą zlokalizowane w gminie Dukla i Krempna. Jedna na szczycie Baranie, gdzie dawniej była wieża triangulacyjna na potrzeby geodezji. Druga planowana jest na Kamieniu nad Krempną, skąd będzie można podziwiać nawet Tatry. Tam również planowana jest też ścieżka wśród koron drzew. "
Wysyp jakiś?
Kolejna. Źródło to samo.
"Na szczycie góry Kiczera w Puławach Górnych w powiecie krośnieńskim ma stanąć wieża widokowa z której będą mogli korzystać niepełnosprawni. To inicjatywa Beskidzkiego Towarzystwa Turystycznego "Przełom Wisłoka". Gotowy jest już wstępny projekt - trwają prace przy obliczeniach statycznych konstrukcji. Wieża zbudowana w większości z drewna ma mieć 33 metry wysokości"
https://www.radio.rzeszow.pl/wszystk...20Wis%C5%82oka
W trakcie realizacji wieża na Przełęczy Nad Roztokami
Doklejam się do wątku "wieże widokowe" .. (ale może jest inny ...?
Bo zainteresowało mnie że zrealizowano projekt widoczny
https://rzeszow.tvp.pl/73530514/ulat...laku-na-holice
To myślę że kolejny sukces
... ale trochę dziwny .. wieża widokowa dla niewidomych ?
pewnie coś pokręciłem
Znam niewidomego, który czasem chodzi po górach. Wzrok stracił już jako dorosły człowiek, wcześniej chodził po górach jak każdy z nas.
Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 22-10-2023 o 21:34 Powód: Usunąłem nieaktualne
Czterech panów B.
Ta wieża w okolicach Gorlic to absolutny hicior, bije rekordy popularności
...
wieza.jpg
...
Myślę że w przyszłym roku kilka kolejnych takich powstanie.
Podziwiam takich ludzi powiem szczerze..
Na Roztoczu Wschodnim i Płaskowyżu Tarnogrodzkim powstały w tym roku duże wieże: koło Cieszanowa, Borowa Góra, w Horyńcu i Narolu. Najciekawszy widok jest z Andrzejówki k. Narola, warto odwiedzić. Z Cieszanowa i Borowej Góry okrutnie rozległy widok, choć mniej urozmaicony, a z Horyńca trochę ograniczony - pd-wsch, pd
Pozdrav
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki