Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Dolinami Brodząc.

Mieszany widok

Debiutant Roku 2018
    Awatar mercun
    Na forum od
    11.2016
    Rodem z
    daleko i blisko....

Domyślnie Odp: Dolinami Brodząc.

Cytat Zamieszczone przez slawek71 Zobacz posta
    Po wizycie na cerkwiskach wędruje w górę doliny , po drodze sporo krzyży a na końcu gustowna kapliczka z kamienia:
    DSCF0384.jpgDSCF0388.jpgDSCF0390.jpgDSCF0393.jpgDSCF0397.jpgDSCF0400.jpgDSCF0402.jpgDSCF0404.jpg
    W drodze powrotnej jeszcze pogawędka z facetem który zrywa konikami klocki co mnie trochę zadziwiło bo już sporo lat nie widziałem koników w akcji.
    DSCF0407.jpg
    Czy Beskid Niski nie oferuje niczego więcej niż tylko kapliczki, cerkwiska i cmentarze?
    A koniki jeszcze w Beskidach się trafiają. Znam takich których dziwi orka koniem i wóz zaprzęgnięty, a jeszcze przecież się zdarza. I niech to trwa.
    To najkrajšie na svete nie sú veci, ale chvíle, okamihy, nezachytiteľné sekundy – Karel Čapek

Debiutant Roku 2016
    Na forum od
    12.2013

Domyślnie Odp: Dolinami Brodząc.

Cytat Zamieszczone przez mercun Zobacz posta
    Czy Beskid Niski nie oferuje niczego więcej niż tylko kapliczki, cerkwiska i cmentarze?
    A koniki jeszcze w Beskidach się trafiają. Znam takich których dziwi orka koniem i wóz zaprzęgnięty, a jeszcze przecież się zdarza. I niech to trwa.
    Oczywiście że oferuje ale ten wątek jak wskazuje tytuł jest o beskidzkich dolinach z naciskiem na doliny nieistniejących miejscowości , mnie akurat interesuje to co pozostało po niegdysiejszych mieszkańcach, może kogoś innego też , ciekawy temat to także cmentarze z Iws, a dla kolegi mam radę : nie ma obowiązku czytania wszystkich postów na forum , skoro to takie nużące to nie ma sensu się katować . Co do koni to orientuję się że jeszcze nie wymarły , nawet u mnie na wsi kilka sztuk się jeszcze ostało , jestem w stanie wyobrazić sobie konia przy wozie a także przy innych sprzętach , a nawet znam to z autopsji . Chodzi mi tylko o czas , najmowanie się do zrywki końmi w nadleśnictwie w tych czasach raczej nie jest powszechne.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)