Nie udało mi się edytować posta, taka ze mnie pierdoła :)
Szybkie przeczesanie forum i okolic internetu mocno mnie zmartwiło.
Pod względem dostępności szlaków prym wiodą chyba Ustrzyki Górne, nie udało mi się jednak znaleźć tam żadnego domku. Wyszukiwarki lubią sobie drwić z naszego braku czterech kółek i proponują domki w Ustrzykach Górnych 25km od ich centrum
W domki obfitują Cisna i Wetlina, jednak strona https://www.szlaki.net.pl/ nie napawa optymizmem jeżeli chodzi o szlaki do pieszych wędrówek.
Jeżeli mnie oczy nie mylą, to przez Wetlinę przechodzi tylko jeden zielony szlak, którym można w jedną stronę doczłapać do Małej Rawki, a w drugą wdrapać się na Jawornik i stamtąd albo do Rabiej skały albo do wioski/miasteczka Stare Sioło, z tym, że powrót albo tą samą trasą albo, tfu, asfaltem.
Podobnie Cisna, patrząc na mapę, chyba nie rozpieszcza, jeżeli chodzi o szlaki, udało mi się na wcześniej wspomnianej stronie wyznaczyć ich kilka, ale tylko jeden się tak ładnie układa, żeby wyjść jednym, a wrócić drugim: Z Cisnej żółtym szlakiem na przełęcz nad Roztokami, wzdłuż granicy niebieskim na Okrąglik (do Okrąglika?) i powrót czerwonym przez Jasło i Rozki.
Pytanie zasadnicze, które mogłoby rozwiązać te problemy, to w jakim stopniu skomunikowane są różne małe miejscowości? Tak, żeby wyruszyć rano, po południu gdzieś dotrzeć i wrócić busikiem/pksem, lub ewentualnie stopem.
Poprawcie mnie, jeżeli się mylę, a naprawdę chciałbym się mylić :)
Zakładki