Cytat Zamieszczone przez sturnus Zobacz posta
Już kiedyś sugerowałem (również dotyczyło to posta don Enrico) i nadal uważam, że nadawanie tytułów "forumowicza roku" powoduje u niektórych pisanie "trzy po trzy". Uważają to za przejaw "aktywności" na forum. Z sensem, czy bez, na temat czy nie, ot... zaistniałem...
Heniu zaistniał jako Forumowicz Roku nie postami, jak to ująłeś pisanymi trzy po trzy, z sensem czy nie , na temat czy nie, tylko w podziękowaniu za jego zaangażowanie objawiające się na różnych szczeblach związanych z forum, od napisania kilkudziesięciu bardzo ciekawych relacji, przez przeprowadzenie kilku około forumowych akcji, integrację sporej grupy uczestników forum itp. itd.
Na pewno nie jest też osobą, która jak z Twoich dywagacji wynika, po otrzymaniu trzech tytułów (przypominam, że to tytułowanie jest formą podziękowania a jednocześnie zabawy) chce zaistnieć pisaniem trzy po trzy, choć takie posty zdarzają się chyba każdemu (być może Ciebie to nie dotyczy), w końcu to forum jest dla nas również rozrywką i zabawą.

Jak było w tym wypadku, nie mnie sądzić – jednego jestem natomiast pewien, teraz nastały takie czasy, że źle widziane jest zwracanie uwagi innym na brak kultury bądź danie do zrozumienia, że zadawać należy pytania konkretne i precyzyjne a nie na poziomie starszaków z przedszkola (i nie chodzi mi o tą konkretną sytuację, która spowodowała dyskusję, tylko o większość tego typu postów pojawiających się głównie w okresie wakacyjnym). Ta obecna tolerancja bylejakości a wręcz jej popieranie powoduje, że na końcu tłumaczyć musi się nie ten, który powinien.

Dlatego ja już kilka lat temu odpuściłem sobie zaglądanie do postów w stylu „jadę w Bieszczady - zaplanujcie mi wszystko” bo jestem ciut impulsywny i mógłbym zareagować w sposób, który niektórzy odczytali by jako nieadekwatny, bo Bazylowi odwaliło i na pewno jest to spowodowane nadaniem mu wyróżnienia.

Sugerowane przez Ciebie milczenie nie jest żadnym rozwiązaniem. Jak zaczniemy wszyscy milczeć bo będziemy myśleć, że to co chcemy napisać jest zbyt błahe, niemądre lub może kogoś urazić - to jak będzie wyglądało forum? Dużo lepsze jest właśnie wytknięcie komuś jakiegoś zachowania, jak ma to w tej chwili miejsce i danie mu możliwości przedstawienia własnych racji.