Cytat Zamieszczone przez sir Bazyl Zobacz posta
Ja też się zastanawiam nad filmowaniem, bo jak sobie przypomnę pełne dramaturgii, wręcz katastroficzne sceny walki Kuny z żywiołem, to aż szkoda, że nie zostało to udokumentowane na filmie
Dramaturgii, dramaturgii....zaraz dramaturgii, sytuacja była dramaturgiczna to i sceny były katastroficzne. A ty zamiast mnie pocieszyć i uspokoić to się tylko nabijałeś, cytuję "dawno tego nie słyszałem", raptem jakieś dwa lata temu. Wtedy również była zima, tylko śnieg zamroziło, szliśmy bez rakiet i co z tego że szłam po twoich śladach jak i tak zmrożony śnieg obijał moje bidne piszczele.
Ale wróćmy do wątku, bo Bartolomeo szukał śniegu i znalazł go na Bukowym Berdzie.
A nie wiem czy pamiętacie, jak nie zdobyliśmy Popa Iwana zimową porą? Chociaż sir Bazyl za Uchatym Kamieniem chciał jeszcze do słupka, do tego jednego chociaż podejść i nikt nie dał się namówić bo wejście na Uchaty nas wymordowało i musieliśmy zawracać ja.jpg
Dzień wcześniej też zawracaliśmy przed Uchatym Kamieniem chociaż wówczas w głosowaniu Bartolomeo przegrał bo i ja i Bazyl i Maciejka chcieliśmy dalej iść. Bartolomeo popatrzył tylko z politowaniem na nas ale przystał na dalszą wędrówkę. Sir Bazyl torował drogę, Maciejkę wyrzucał silny wiatr z objętej trasy, ja ledwo podnosiłam nogi, brakło mi sił by iść dalej, Bartolomeo zamykał pochód a i tak zawierucha nas pokonała i zawróciliśmy na poszukiwanie miejsca biwakowego.