20180608_110148.jpg
Świat staje na głowie...! Czy to prawda że chcą zamknąć cały szlak czerwony na Połoninie Wetlińskiej w celach "naukowo - badawczych"?
20180608_110148.jpg
Świat staje na głowie...! Czy to prawda że chcą zamknąć cały szlak czerwony na Połoninie Wetlińskiej w celach "naukowo - badawczych"?
Wiem, że mogę zostać zlinczowany za wpis, . . . ale gdyby to było możliwe zamknąłbym połoniny (i resztę tego typu tras) dla ruchu turystycznego na co najmniej 5 lat. Dla dobra połonin. Wiem, że to dziwnie zabrzmi, bo sam jeżdżę tam od wielu lat. Pamiętam jak wyglądały, gdy byłem tam pierwszy raz - szlak był tak wąski, że trudno było razem stopy postawić. Dziś jest to rozjeżdżona autostrada, a w niektórych miejscach trzeba uważać, aby głazem w łeb nie dostać. Po krzakach butelki po wódce, śmieci i inne atrakcje . . . Pozrywane siatki ochronne, połamane drewniane ograniczniki wyznaczające teren poza który nie należy wyłazić.
Więcej tutaj, także komentarz dyrektora BdPN.Zamieszczone przez Gazeta Bieszczadzka
Czterech panów B.
Ostatnio edytowane przez don Enrico ; 20-02-2017 o 20:43
http://www.bieszczadzka24.pl/aktualn...yjasnione/1897
Czy aby na pewno ? ( to takie odniesienie do tytułu artykułu). Trudno mi jakoś uwierzyć, że przez taki szmat czasu dwóch ludzi działających na dość ograniczonym obszarze , w dobie środków łączności o zasięgu międzyplanetarnym nie mogło się ze sobą skontaktować. A może się czepiam?
Ważne aby coś pozytywnego z tego całego zamieszania wynikło dla braci turystycznej.
To najkrajšie na svete nie sú veci, ale chvíle, okamihy, nezachytiteľné sekundy – Karel Čapek
Na tym forum nie zostaniesz zlinczowany, ale ....
Ale jest szerokie grono które żyje z tej masowej (rozdeptywanej) turystyki, i ich musisz się bać.
Twoja koncepcja, to jak cofanie czasu, jeszcze nikomu się nie udało, może będziesz pierwszy ?
Dlatego się ciesz że 99,99 % chodzi po połoninach itp . Też byłem teraz tydzień w czerwcu w Bieszczadach i byłem na szlakach gdzie 7 h nikogo , a i nawet rowerem przez 3-4 h też pustki . Nie jestem za zamykaniem przyrody Polski dla turystów chodź uwielbiam ,,bezludne " wakacje . To nie jest tylko domeną Bieszczad turystyka , dzięki niej region się rozwija , miejscowi polepszają swój byt . Przypatrz się plażom Bałtyku , Grecji , Turcji czy Hiszpanii .wszędzie jest tłoczno . Mimo wszystko to jest lepsze niż nieustanna praca . To znak naszych czasów że społeczeństwa się bogacą i chcą w jakiś godziwy sposób wydać swoje pieniądze nie tylko na dobra materialne . Raczej nie śmiałbym kogoś pouczać gdzie ma jeździć i wypoczywać , pozdrawiam .
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki