Jola ma licencję na trzy filmy Janickiego: "Wolną sobotę", "Kino objazdowe" i "Hasło". I z tego możemy wybrać. "Siekierezada" jest na YT, ale to słaby film.
Jak to słaby? Nie będziemy zamawiać majonezów...
Porozmawiamy o tym przy piwie na Ryli (jeżeli będzie zgoda na Zatwarnicę).
Mi rok temu się niespecjalnie podobało -raczej wolałabym porozmawiać z dawno nie widzianymi ludźmi, powydzierać gardło przy ognisku niż oglądać filmy. Po filmie większość osób została w sali, ognisko nie cieszyło się zainteresowaniem -później przyszło parę osób. Mam nadzieję, że to tylko z powodu braku muzykanta :) Fajne propozycje jakie przychodzą do głowy to niezastąpiona Tarnawa Górna czy może Roztoki Górne. Bez porównania lepiej wspominam Kimby Tarnawa, Balnica ... a nawet Wetlina. Ale z racji, że za organizację już nie chce mi się brać to biorę co będzie :) A co do Siekierezady.... uwielbiam ten film, oglądałam go z 30 razy i każde zdanie znam na pamięć -według mnie doskonała ekranizacja :P
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
Ponieważ ja też dobrze wspominam Tarnawę... zadzwoniłem tam Jest co prawda inny gospodarz, ale jak najbardziej zgadza się na warunki, które mieliśmy poprzednio, czyli 10 zł od osoby za ognisko pod wiatą i kiełbaskę, reszta we własnym zakresie. Noclegi w bazie mile widziane, ale nie obowiązkowe.
Nie wiem, jak Wy, ale ja bym to rozważył
Niestety / na szczęście*, zasięgu komórkowego nadal nie ma.
*Niepotrzebne skreślić
Ja 19-21 maja jestem w Zatwarnicy. Jeżeli KIMB będzie w innym miejscu, to postaram się dojechać.
Jimi - jeżeli chodzi o powodzenie sali w Końkrecie, być może tego ludzie potrzebują, nie mniej jak ogniska.
Rozmawiając z poznanymi osobami na ostatnim KIMBIE, przekonałem się, że niektórzy preferują odludzie typu Balnica.
Na moje argumenty, że może być problem z dotarciem, szczególnie dla naszych przyjaciół z dalszych stron, czy też inne trudności typu zaopatrzenie itp.itd.
- nie zauważyłem zrozumienia.
Myślę, że fajnie byłoby spotkać się w większym gronie. Na forum są osoby z różnych stron, w różnym wieku, o różnych potrzebach.
Ja wolę Zatwarnicę, ale tylko ze względu na własną wygodę, bo i tak potem przenoszę się do Sękowca. Jeśli będzie w Tarnawie jakoś chyba dotrę? Myślę, że znajdzie się dobra dusza, która mnie tam podwiezie? Jak będzie Manio, a odgrażał się, że przyjedzie, to i w Końkrecie będzie OK. Ale poddam się woli większości.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki