Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 14 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 163

Wątek: KIMB 2017 - dyskusja

Mieszany widok

Forumowicz Roku 2015
    Debiutant Roku 2013
    Awatar Jimi
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Rzesza

Domyślnie Odp: KIMB 2017 - dyskusja

"Rozmawiając z poznanymi osobami na ostatnim KIMBIE, przekonałem się, że niektórzy preferują odludzie typu Balnica.
    Na moje argumenty, że może być problem z dotarciem, szczególnie dla naszych przyjaciół z dalszych stron, czy też inne trudności typu zaopatrzenie itp.itd.
    - nie zauważyłem zrozumienia."

-Domyślam się, że masz na myśli mnie :) Nie wiem co Ci odpowiedzieć... może tylko tyle, że kilka postów wcześniej napisałam odpowiednie wg mnie miejscówki i wśród nich nie było Balnicy. Oba obiekty stoją przy samej drodze i mają duże parkingi -myślę, że nie mielibyście większych problemów z dotarciem.
    "Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Cóż... Kilka lat temu odbyła się dyskusja nad rodzajem lokalizacji KIMB - były opcje: dzicz, półdzicz i cywilizacja. Wygrała opcja półdziczy, czyli miejsca, które leży raczej na uboczu i do którego dotarcie może być uciążliwe, ale możliwe dla wszystkich. Dzięki temu jest większa szansa, że impreza będzie kameralna i klimatyczna. Moim zdaniem i Tarnawa, i Balnica, i Sękowiec, i Zatwarnica taką definicję spełniają - kto chce, ten tam dojedzie.

Chyba że zmieniamy opcję i wymyślamy miejsce, w które trzeba iść dwa dni z plecakiem, albo - w drugą stronę - lokal z pełnym wyszynkiem, pod który można podjechać pekaesem. Choć - moim zdaniem - i jedna, i druga ekstremalna opcja raczej ograniczyłaby nam listę uczestników, więc nie widzę specjalnie sensu

Bieszczadnik Awatar Marcus
    Na forum od
    11.2012
    Rodem z
    Rzeszów

Jimi - nie Ty jesteś tą osobą
    Dzięki za poparcie "Siekierezady". Piskal się nie zna...

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Cytat Zamieszczone przez Marcowy Zobacz posta
    ...Chyba że zmieniamy opcję i wymyślamy miejsce, w które trzeba iść dwa dni z plecakiem, ...
    A może na początek nie dwa dni od samochodu a dwadzieścia minut? Może Ci z Was, którzy dawno bądź nigdy nie nocowali w namiocie dadzą się przekonać na spędzenie tak jednej nocy? Powstałoby małe miasteczko namiotowe i byłoby na pewno inaczej niż dotychczas! Jest wspaniałe miejsce ogniskowe na polanie a w razie niepogody dwa spore stoły i ławy pod wiatą. Na stołach można by rozstawić świece, napalić w otwartym kominku i w tak pięknych okolicznościach prowadzić obrady, rozmawiać i śpiewać. Okoliczne sowy obiecały zbytnio się nie wtrącać i nie zakłócać obrad :) Co Wy na to?
    Miejsce o którym piszę to baza namiotowa w Łopience.
    PS
    Bardzo proszę osoby, które na pewno nie przyjadą w takie miejsce ale w inne, bardziej nazwijmy to cywilizowane i owszem, gdyż mi jakoś szczególnie nie zależy na jakiejś konkretnej miejscówce i jeśli nic nie zepsuje moich planów to chętnie zajrzę na miejsce obrad bez względu na jego ucywilizowanie bądź półdzicz :). Ale tak sobie pomyślałem, że byłoby to takie spotkanie bliżej natury i na pewno inne niż dotychczas.
    PS PS
    Toalety tam są typu sławojka - czyściutkie, kąpiel w potoku - są półki na mydło :)
    Ostatnio edytowane przez sir Bazyl ; 14-02-2017 o 19:34
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Forumowicz Roku 2016
    Kronikarz Roku 2016
    Forumowicz Roku 2014
    Forumowicz Roku 2013
    Ekspert Roku 2012
    Awatar Wojtek Pysz
    Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Jarosław

Cytat Zamieszczone przez sir Bazyl Zobacz posta
    Toalety tam są typu sławojka - czyściutkie, kąpiel w potoku - są półki na mydło :)
    Aby zachęcić jeszcze_nie_zachęconych, uprzejmie donoszę, że w 1985 r. zostawiłem na takiej półce prawie nowe mydło, które na pewno tam leży i będzie się można umyć bez przynoszenia mydła w plecaku/przysyłania kurierem

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Cytat Zamieszczone przez Wojtek Pysz Zobacz posta
    Aby zachęcić jeszcze_nie_zachęconych, uprzejmie donoszę, że w 1985 r. zostawiłem na takiej półce prawie nowe mydło, które na pewno tam leży i będzie się można umyć bez przynoszenia mydła w plecaku/przysyłania kurierem

Tak się teraz przyglądam zdjęciom umywalni z marca ubiegłego roku
    umywalka.jpg
    i nie widzę, nigdzie tego mydła Może to nie było prawie nowe mydło tylko prawie nowy ręcznik?:
    umywalka1.jpg
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Forumowicz Roku 2016
    Kronikarz Roku 2016
    Forumowicz Roku 2014
    Forumowicz Roku 2013
    Ekspert Roku 2012
    Awatar Wojtek Pysz
    Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Jarosław

... i nie widzę, nigdzie tego mydła
    No, ładnie! Wymydlił albo zabrał do domu i mówi, że nie było.

Może to nie było prawie nowe mydło tylko prawie nowy ręcznik?:
    Nie, liczyłem i wszystkie trzy ręczniki w domu są.
    Ostatnio edytowane przez Wojtek Pysz ; 15-02-2017 o 20:40 Powód: I jeszcze o ręczniku

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Jak w ubiegłych latach nie było chętnych do organizacji, tak teraz mamy nadmiar propozycji. A jeśli ktoś nie ma namiotu, śpiwora i samochodu?

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Cytat Zamieszczone przez Piskal Zobacz posta
    ... A jeśli ktoś nie ma namiotu, śpiwora i samochodu?
    Myślę, że namiot to nie problem - ja mam dwa więc jeden chętnie użyczę a na forum jest jeszcze pewnie kilka osób, które również dysponują więcej niż jednym namiotem. Samochód tak samo jest potrzebny/nie jest potrzebny (niepotrzebne skreślić) gdy będziemy starać się dotrzeć do Tarnawy/Woli Michowej/Zatwarnicy/Łupkowa/Łopienki etc. Śpiwór też mam zapasowy :) I już mam pomysł na transakcję wiązaną - ja użyczam namiot i śpiwór do odebrania wraz z właścicielem w Rzeszowie (model samochodu do przewożenia ww. bez znaczenia :))
    A rankiem zimne piwko z potoku, gorąca kawa lub herbata z kociołka, wspólna jajecznica itd. itp.
    Ostatnio edytowane przez sir Bazyl ; 14-02-2017 o 20:02

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Myślę, że namiot to nie problem - ja mam dwa więc jeden chętnie użyczę a na forum jest jeszcze pewnie kilka osób, które również dysponują więcej niż jednym namiotem
    Ja mam chyba nawet ze trzy. Maleńki, mniejszy i mały - z 5 osób by mogło zanocować, a jak się znają i lubią to nawet 6!
    Czterech panów B.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)