Cytat Zamieszczone przez LEGINISTA Zobacz posta
Jak wygląda to w kwestii prawnej. Mogę mieć przez to problemy czy niekoniecznie ? Nie mówię o spaniu na Tarnicy ale gdzieś na otwartej przestrzeni trochę niżej <3 <3 <3 Od bardzo dawna mi się to marzy .
[...]
Moja trasa to od Ustrzyk Dolnych po Tarnicę. Stamtąd udam się do Przełęczy Bukowskiej przez Halicz. Następnie Wołosate i Ustrzyki Górne. Potem Wielka Rawka i może udam się do Nova Sedlicka. Stamtąd już obiorę kierunek w stronę Soliny . Czy na tej trasie mogę znaleźć gdzieś jakieś opuszczone bacówki ? Myślę o noclegu w Chatce Puchatka .
W kwestii prawnej, to poza wyznaczonymi miejscami na terenie Parku nie wolno biwakować. Na wysokości Pszczelin wchodzisz na teren Parku. Pola namiotowe najprościej znajdziesz otwierając dowolną mapę turystyczną. Przy schroniskach funkcjonują pola, co prawda w lecie, ale nie sądzę, aby ktoś miał coś przeciwko rozbiciu się w zimie (na pewno nie pod Małą Rawką.. na Kolibie myślę, ze taż nie).
W Chatce Puchatka obecnie nie ma noclegów (https://www.bdpn.pl/index.php?option...=1894&Itemid=1) i oczywiście nie można się rozbić obok (pisze o tym, bo już ktoś o to kiedyś pytał).

Nic nie piszesz, czy chodziłeś w zimie po Bieszczadach. Jeśli nie, to poszukaj kompana, co najmniej jednego i zakładaj krótkie wg czasów letnich przejścia. Samemu w zimie, a marzec w Bieszczadach to zima i to czasem z największym śniegiem... No cóż, życzę powodzenia i dużo szczęścia.