Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Remont i zamknięcie szlaku na Tarnicę

Mieszany widok

Debiutant Roku 2018
    Awatar mercun
    Na forum od
    11.2016
    Rodem z
    daleko i blisko....

Domyślnie Odp: Remont i zamknięcie szlaku na Tarnicę

Cytat Zamieszczone przez uszatek_mis Zobacz posta
    Zacząłem zastanawiać czy:
    - zamknięcie szlaku jest spowodowane właśnie terminem drogi krzyżowej (plus minus 2tyg, żeby nie wyglądało, że to tylko dlatego) - żeby był powód skierować pielgrzymów gdzie indziej. Skłaniam się właśnie ku temu.
    .
    BINGO! Jak widzisz, w kulturalny sposób Park pozbył się odpowiedzialnych za rozdeptywanie szlaku. To może teraz ( w ramach zapowiedzianego remontu ) pozbiera te klocki, kiedy już niepotrzebne?
    To najkrajšie na svete nie sú veci, ale chvíle, okamihy, nezachytiteľné sekundy – Karel Čapek

Cytat Zamieszczone przez mercun Zobacz posta
    BINGO! Jak widzisz, w kulturalny sposób Park pozbył się odpowiedzialnych za rozdeptywanie szlaku. To może teraz ( w ramach zapowiedzianego remontu ) pozbiera te klocki, kiedy już niepotrzebne?
    Nie pozbiera, bo jak już pisałem, nie ma żadnego ogłoszonego/zakończonego przetargu na roboty.
    Aż z ciekawości się wybiorę po 25 kwietnia zobaczyć co się zmieniło... Te 2,5h na wejście/zejście mogę poświęcić...

Debiutant Roku 2018
    Awatar mercun
    Na forum od
    11.2016
    Rodem z
    daleko i blisko....

Cytat Zamieszczone przez uszatek_mis Zobacz posta
    Nie pozbiera, bo jak już pisałem, nie ma żadnego ogłoszonego/zakończonego przetargu na roboty.
    Aż z ciekawości się wybiorę po 25 kwietnia zobaczyć co się zmieniło... Te 2,5h na wejście/zejście mogę poświęcić...
    A no wiem, że nie pozbiera. Takie jeno marzenie miałem przez moment. Tak jak i wiem to, że Słowacy nie pozbierają schodków/podestów na Rysy. Jakby ktoś tej ohydy nie widział to proszę
    schodki.jpg
    Nie wiem czemu to ma służyć jak i nie rozumiem potrzeby schodów na Tarnicę. Dla ochrony samego szlaku jest to zbędne - wystarczą pojedyncze poprzeczki odprowadzające wodę co 20-30 m. A po to by każdy mógł tam wleźć - to lekka przesada bo nie każdy musi. A jak już chce to niech się postara.
    Co do poświęcenia - będę Cie wspierał na odległość bo raczej wtedy nie uda mi się tam być chociaż sam chętnie bym tam się poszwendał. Ale z drugiej strony tak sobie myślę, że nawet te schody nie są w stanie odebrać przyjemności z przeżycia wschodu słońca na Tarnicy. Potraktuj to jako małą sugestię a będzie Ci lżej.
    Ostatnio edytowane przez mercun ; 12-03-2017 o 20:04 Powód: lit
    To najkrajšie na svete nie sú veci, ale chvíle, okamihy, nezachytiteľné sekundy – Karel Čapek

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)