Rankiem zauważyłam, że nasza staja ma w swoich fundamentach zainstalowane słupki graniczne P-Cs.
Rankiem zauważyłam, że nasza staja ma w swoich fundamentach zainstalowane słupki graniczne P-Cs.
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
Wchodząc na Połoninę Szczawnik zobaczyliśmy (tak nam się wydawało) autentyczną Pannę Młodą z gośćmi Weselnymi
DSC05803.jpgDSC05805.jpgDSC05802.jpg
Zapytałem (tak mi się wydawało) Ojca Panny Młodej czy jest jeszcze przed ślubem (i szansa na odbijanego)
czy już niestety po.
I Tu czar prysł i na dodatek nieźle tym pytaniem ubawiłem "Ojca" Panny Młodej - okazało się że Panna Młoda jest już mężatką od 5 lat a "Ojciec" Panny Młodej jest profesjonalnym fotografem z jednego z większych zakarpackich miast i idą sobie zrobić sesję na Popa Iwana przy oryginalnym "zamku" jakim niewątpliwie jest BIAŁY SŁOŃ.
No to jak to takie perfidne oszustwo, to z powrotem skoncentrowaliśmy się na przyrodzie i równie ładnych obiektach....
dwa.jpgraz.jpg
Ostatnio edytowane przez jojo ; 26-06-2017 o 20:35 Powód: Poprawiłem zdjęcia
Zeszliśmy z głównej grani na Połoninę Gropa, gdzie u Bacy kupiliśmy pyszny biały ser (który szybko zniknął), sało i bryndzę
P6160716.jpgP6160717.jpgP6160719.jpg
W dole Staja na Połoninie Gropa
DSC05817.jpgDSC05813.jpg
Potem znowu wdrapaliśmy się z powrotem na graniczną grań (PL/CZ) omijając Waskul, podziwiając kilka ostatnich pozostałych słupków granicznych.
DSC05819.jpgDSC05821.jpgDSC05823.jpgDSC05835.jpg
Drapiemy się po wolutku dalej na północ. Pop Ivan jak na dłoni, a tu masz
-znowu przebierańcy.
No ale jak sesja zdjęciowa, to sesja - wziąłem w niej udział. Oczywiście nie jako model, bo się chyba nie bardzo komponowałem.
Niestety, ku zasmuceniu twarzy moich koleżków z wycieczki (moim absolutnie nie) tym razem pojawił się też PAN MŁODY, który jak się okazało był chłopakiem córki Pana zakarpackiego profesjonalnego fotografa.
Strasznie skomplikowane to Pop Iwanowe małżeństwo.
DSC05824.jpgDSC05825.jpgDSC05826.jpg
DSC05832.jpgDSC05833.jpgDSC05834.jpg
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)