Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Wątek: Stoh triplex, panna młoda, Pop Ivan i польський міністр

Mieszany widok

Botak Roku 2018

Na forum od
    01.2009

Domyślnie Odp: Stoh triplex, panna młoda, Pop Ivan i польський міністр

Rankiem porobiliśmy sobie zdjęcia z Hucułem Mirko (spod Kosowa w kierunku na Werchowynę),
    który jak widać na zdjęciach był radosny i z pewnością pokochał Swoją Czarnohorę ....
    DSC05872.jpgDSC05873.jpgDSC05877.jpg

Fotkę zrobiliśmy sobie też z jednym z ratowników, który czekał na polskiego wice-ministra
    nie wiadomo jakiego ministerstwa - może obrony (pytaliśmy nawet czy nie chodzi przypadkiem o Ministra Antoniego), może spraw zagranicznych lub może wewnętrznych. Miał się pojawić na Popie Iwanie właśnie dzisiaj.
    DSC05881.jpg
    Ostatnio edytowane przez jojo ; 28-06-2017 o 23:40

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Cytat Zamieszczone przez jojo Zobacz posta
    Fotkę zrobiliśmy sobie też z jednym z ratowników, który czekał na polskiego wice-ministra nie wiadomo jakiego ministerstwa
    Wiadomo, wiadomo: Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego. Białego Słonia odwiedził nie wiceminister, ale sam minister i to w dodatku wicepremier.
    Czterech panów B.

Botak Roku 2018

Na forum od
    01.2009

Cytat Zamieszczone przez qubutek71 Zobacz posta
    Szkoda jednak, że nie ma już tej noclegowni na pierwszym piętrze...był piec, stół, półki, porządny "kopulodrom" i widoki na przyszłość :) SNV15752.jpg
    Masz rację qubutek 71. Sam też kiedyś spałem tam. Ale taki czas. Tam na dole jest trochę jak w piwnicy bez drenażu. Jedynie Jimi mniej niż pozostali "zaprzyjaźniła" się z wszechobecną wilgocią (bo okupowała stół). Zresztą chyba była jedyną osobą na wycieczce pod którą stół by się nie złożył do parteru. Ale cóż - jak się nie ma co się lubi to się lubi .... norę bez nocnego tsunami. Dobrze że jest to co jest (zwłaszcza w zimie). Jedyna pozytywna zmiana od tego czasu o którym piszesz qubutek71 to to, że w środku kompletnie nie ma śmieci.

- - - Updated - - -

Cytat Zamieszczone przez bartolomeo Zobacz posta
    Wiadomo, wiadomo: Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego. Białego Słonia odwiedził nie wiceminister, ale sam minister i to w dodatku wicepremier.
    No toś mnie bartoromeo "przyspieszył" wycieczkę, ale nic to i tak wicepremier się już zbliżał ....
    Ale wtedy jeszcze chłopcy ratownicy nie wiedzieli kto ma się pojawić i koncepcje były różne. Przeważała że to ma być polskij wice-minister chyba obrony narodowej lub spraw zagranicznych.
    A myśmy sobie myśleli że to chyba jakieś jaja ...
    No bo nawet gdyby to był Minister ON Antoni, to w ten dzień na Popie Iwanie helikopter pewnie nie dałby rady wylądować (m.in. była też mgła ...)
    Ostatnio edytowane przez jojo ; 29-06-2017 o 08:44

Botak Roku 2018

Na forum od
    01.2009

Przyszedł czas spadać w deszczu do Szybenego.
    Po drodze krótki postój na Mariczejce. Piękne miejsce, kiedyś trzeba się będzie tam dłużej zatrzymać
    DSC05883.jpgDSC05884.jpgDSC05887.jpg

może nawet na nocleg
    DSC05888.jpg

Za Jez. Mariczejka ekipa pogoniła w dół a ja się wolniej turlałem przez Czarnohorski las w deszczu.
    Nagle słyszę warkot silnika. Myślę sobie Polskij Wice-Ministr jedzie, to se przynajmniej pyknę fotkę czym się porusza.
    No i pyknąłem. Potem się okazało że ten gruzawik był pełen BORowików - taki wysyp już w czerwcu !!!!
    DSC05889.jpgDSC05892.jpg

No to pojechał myślę mój minister.
    Ale idzie sobie dwóch młodych dżentelmenów pod parasolami, no to pozdrawiam standardowo: ściastliwo.
    A Oni mi: Dzień Dobry. Znaczy Nasi. Pytam czy z Szybenego tak na leciutko. A oni że nie, że śpią w Werchowynie i że są z delegacją.
    Jaką? - pytam. No Wicepremiera Glińskiego - odpowiadają.
    A gdzie ten Wicepremier -pytam.
    A Oni że idzie troszkę niżej. Pomyślałem se wtedy: taaa.... Premier idzie na butach He He....
    No dobra, dobra - pożegnałem się i spadam ...
    A tu patrzę, rzeczywiście Idzie Premier pod parasolem, a wokoło BORowiki w strojach joggingowych.
    No to myślę sobie - tyle lat chodzę po górach ale Premiera jeszcze nie spotkałem - trzeba to uwiecznić.
    Ku zaskoczeniu BOR-owików krzyknąłem: Dzień Dobry Panie Premierze !
    Czy mógłbym sobie z Panem pyknąć fotkę? , bo mi koleżanka i koledzy nie uwierzą kogo spotkałem (grzecznie zapytałem)
    A Premier: że oczywiście, że nie ma problemu.
    Zdjął okulary, parasol dał Borowikowi i już pozujemy do fotki.
    Aparat przekazałem w dobre ręce Biura ... Rządu.
    i PYK:
    DSC05893.jpg

Jeszcze poprosiłem Pana Oficera żeby poprawił
    I PYK:
    DSC05894.jpg

Od polityki staram się być generalnie daleko. Oczywiście obserwuję, wyciągam wnioski, głosuję....
    Ale dla Pana Piotra szacun.
    Po pierwsze:
    Rano każdy z uczestników wycieczki jakby go zapytano, powiedziałby że польський міністр przyleci helikopterem, przyjedzie gruzawikiem lub Hummerem albo innym Gazikiem.
    A On: szedł sobie pod górę w deszczu na butach. SAM NIÓSŁ SWÓJ PARASOL !!! - a swoje lata ma.
    (przypomniałem sobie dużo, dużo młodszego "ministra" co swojego parasola nie był w stanie utrzymać i ofycyjer musiał mu pomagać).
    Po drugie: w trakcie krótkiej pogawędki Premier powiedział, że szedł już wcześniej na Popa Iwana z Dzembronii. No a z tamtej strony to już na pewno nie da się niczym wyjechać. Więc nie była to żadna pokazówka.
    Po prostu wygląda na to, że Pan Piotr lubi chodzić po górach.

Bartolomeo wkleił już wyżej linka dotyczącego wizyty Premiera na Ukrainie i Popie Iwanie.
    Nasza JIMI przysłała też innego linka z jeszcze szerszą relacją
    http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&...K_v4XEa5iKXT7g
    Może ktoś będzie miał ochotę sobie poczytać.
    Ostatnio edytowane przez jojo ; 29-06-2017 o 20:54

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2008

Cytat Zamieszczone przez jojo;
    No bo nawet gdyby to był Minister ON Antoni, to w ten dzień na Popie Iwanie helikopter pewnie nie dałby rady wylądować (m.in. była też mgła ...)
    Czytam(ogladam) tę relacje po raz któryś i wreszcie mi sie przypomniało to co zapomniałem.
    Można sie pomylić co do ministrów. Poniżej relacja z innego forum - szkoda że bez fotek ale ono właśnie umiera.

"gdy nagle zwraca się do mnie.....
    i tutaj uważajcie, Minister Obrony Narodowej pan Antoni Macierewicz!
    Aż mnie zatkało, z niedowierzaniem pytam:

- przepraszam, czy pan Antoni Macierewicz?

słyszę twierdzącą odpowiedź. Nagle do Ministra dzwoni telefon, odchodzi na bok, rozmowa służbowa, wobec tego rozkładam sprzęt foto i po zakończonej rozmowie zwracam się z prośbą o zdjęcie pamiątkowe. Jestem zaskoczony, nie ma żadnego problemu :

Po zdjęciu mówię:

- Panie Ministrze, ja z Tarnowa idę przez prawie tydzień i nie zawsze jest z kim pogadać, a tu proszę, pod Sokolicą ściskam prawicę Ministra Obrony Narodowej.. "

i link na potwierdzenie :
    http://npm.pl/forum/viewtopic.php?f=23&t=5686

Podobnie jak jojo nie ekscytuje się polityką i staram się być z daleka ale... nie znasz dnia ani godziny.
    Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 28-11-2019 o 22:47 Powód: Poprawiłem otwierający cytat

Botak Roku 2018

Na forum od
    01.2009

Kulczyk1 - Fajną wycieczkę mi przypomniałeś. Trzeba by kiedyś jeszcze uderzyć na tego Stoha ale tym razem w stronę drugiego Popa Iwana.
    Ten "mój" minister bardziej wymagającą górę se wybrał od Antoniego, no i z tego co się orientuję "mój" dalej chyba jest wicepremierem
    a Antoni już dawno w międzyczasie został za sprawę tzw. Misia wymieniony i został w nagrodę marszałkiem seniorem.
    Chyba się coś za dużo zacząłem interesować się polityką .....

Ale mam plan na przyszły rok: na Popa Iwana Marmaroskiego trzeba pojechać jak zdrówko dopisze i partia pozwoli.
    Tam już na pewno nie spotkam żadnego ministra, premiera, wicepremiera, marszałka itd. itp. - może nawet nikogo nie spotkam .....
    Ostatnio edytowane przez jojo ; 29-11-2019 o 00:53

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2008

Cytat Zamieszczone przez jojo Zobacz posta

Tam już na pewno nie spotkam żadnego ministra, premiera, wicepremiera, marszałka itd. itp. - może nawet nikogo nie spotkam .....
    Domyslam sie , że końcówka to parafraza z pewnego znanego podlaskiego kandydata albowiem w przeciwnym wypadku można sie poczuć zaskoczony tak jak ja poczatkiem sierpnia w tym roku . Łikend , szczyt borówkowy i obfity wysyp grzybów zaowocował tłumem w tamtych okolicach.
    Motocykle z urobkiem kursowały nawet po niewidocznych na mapie ścieżkach leśnych.
    Zreszta samych stricte turystów też było sporo mimo kiepskiej pogody. Wszystkie okoliczne staje i chałupki były zajęte my spaliśmy w bani w Bohdana.

Karpaty wsch.2 088.jpg

Lokal jak widać wypasiony , przed po lewej suszące sie namioty.
    Nocleg kosztował 50 hr , identycznie jak browar w tym lokalu.

Botak Roku 2018

Na forum od
    01.2009

Cytat Zamieszczone przez kulczyk1 Zobacz posta
    ... tak jak ja poczatkiem sierpnia w tym roku .
    Ja myślałem tak bardziej o kwietniu lub październiku - wtedy większość "lokali" w Karpatach jest pusta i szansa że się nikogo nie spotka jest dużo większa.....

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)