Jest też alternatywa noclegowa w Runinie , czyli wiata bliźniacza do tej stojącej na Przełęczy nad Roztokami.
Krótko mówiąc domek zbity z desek i nic więcej (oprócz szemrzącego strumyka)
Jest też alternatywa noclegowa w Runinie , czyli wiata bliźniacza do tej stojącej na Przełęczy nad Roztokami.
Krótko mówiąc domek zbity z desek i nic więcej (oprócz szemrzącego strumyka)
Ok, zrobiem szlak z noclegami w Balnicy i Runinie. Szlak bardzo fajny i na pewno jeszcze jakies odcinki się zahaczy, szczególnie w okolicy Płaszy, Runiny, Rabiej Skały, czy nawet od Balnicy na wschód. Poza tym, nie widziałem że Runina jest tak ładnie położona, u stóp takich opadających kaskadami gór, które fajnie widać z daleka z Jasła, zawsze się zastanawiałem co tam jest, a tu proszę, zdarzylo sie tam nawet spac.
Nocleg w Runinie umawiałem telefonicznie w Chałupie u Mariana, ale ze tam nie bylo miejsca, to zalatwili mi nocleg kilkadziesiat metrow dalej, i nawet tam zaprowadzili jak dotarlem. Bardzo dobre, wrecz hotelowe warunki, polecam, ja zaplacilem 10 euro za jedna osobe/1 noc. Dlugi, pietrowy obiekt, murowano-drewniany, na dole duza kuchnia z malym 2-os. pokojem, na poddaszu pokoj z 4 lozkami, wszystko nowiuskie i pachnace drewnem. W kuchni oprocz mikrofali nawet opiekacz do chleba, w łazience reczniki, wiec jakby ktos chcial z rodzina to mozna, ja bylem w szoku za takie cos w takie wiosce jest. Ponizej fotka wizytowki, moze komus sie przyda.
A Saris w karczmie (be jedzenia, same alkohole) smakowal jak najlepsze piwo na swiecie, super zimny i esencjonalny z beczki, fakt ze gosc go z 10 minut nalewa, ale warto czekac, z butelki czy z puszki tak nie smakuje, nie bede nawet porownywal do mainstreamu polskiego z "żółcią bydlęcą".
IMG_20170820_125103.jpg
Czy do Lupkowa da się jeszcze jakoś dostac komunikacją publiczną?
Chcialbym zrobic szlak niebieski od Lupkowa na zachód (Karpacki), ale najbliższy transport to chyba tylko do Komńczy bądź Wisloka Wielkiego?
Ostatnio edytowane przez JoeSimpson ; 13-05-2022 o 13:20
Masz szansę .
Otóż z okazji istnienia 150 -lecia kolei w Bieszczadach ma jechać pociąg w dniu 21 maja o 10.00 z Zagórza w stronę Komańczy.
o 13,12 kurs powrotny
Warto skorzystać !!!!
bo nie wiadomo czy następny nie będzie za 50 lat ?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)