Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 101

Wątek: Pizzeria "W górach" Wołosate

Bieszczadnik Awatar Piotr Niedziela
    Na forum od
    06.2016
    Rodem z
    Jura/Warszawa

Domyślnie Odp: Pizzeria "W górach" Wołosate

Dzięki za gościnne przyjęcie. Takich mamy turystów, którzy chętnie korzystają z "darmowych owoców" i butelek. Pewnie tego nie wiesz, ale w miastach na zwrocie butelek można zarobić solidne pieniądze. Rekordziści za jednym podejściem wyciągają nawet powyżej 500 zł. Daj sygnał co z tym konkursem.

Administrator
    Awatar Hero
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Mińsk Maz. Wołosate

Niedziela. Piąta rano. Walenie do drzwi. Żona się zrywa i pędzi zobaczyć co się stało. A to tylko turyści chcą zapłacić za parking. Skąd, pytam się skąd pomysł, że w niedzielę o piątej w nocy można zapłacić za parking na zapleczu pizzerii ? Punkt kasowy przy wjeździe jest opisany i też był zamknięty, bo obsługa też najpewniej jeszcze spała w domu o tej porze. Żona już nie usnęła, mi się jeszcze udało zdrzemnąć, choć długo się wierciłem. Ci turyści mieli zdecydowanie dużo szczęścia, że to żona otworzyła a nie ja, bo na pewno dowiedzieliby się o sobie i o swoich przodkach wielu przykrych rzeczy.

Tomek, chyba Ciebie już nic nie zaskoczy :D pozdrowienia i oby mniej takich pobudek :)

Bieszczadnik Awatar Piotr Niedziela
    Na forum od
    06.2016
    Rodem z
    Jura/Warszawa

No chyba, że nad ranem przyjdzie na pizzę niedźwiedzica z małymi.

Cytat Zamieszczone przez Piotr Niedziela Zobacz posta
    Otóż to

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Cytat Zamieszczone przez Piotr Niedziela Zobacz posta
    Albo my

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Cytat Zamieszczone przez Hero Zobacz posta
    Niedziela. Piąta rano. Walenie do drzwi. Żona się zrywa i pędzi zobaczyć co się stało. A to tylko turyści chcą zapłacić za parking.
    A swoją drogą... Czy park nie wpadł jeszcze na pomysł zainstalowania jakiegoś automatycznego systemu poboru opłat? To są już tanie i ogólnodostępne rzeczy, działają całodobowo i niezawodnie. Już nie mówię o płatnościach online, aplikacjach, abonamentach czy kodach QR, ale zwykłym szlabanie i automatycznej kasie. Człowiek w budce czynnej "od do" to jakby XIX wiek

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2012

Zanim odniosę się do tematu z bluesem o 5 nad ranem to dawny i nie puszczony wpis, o którymś z poprzednich zdarzeń.....aście z tą kobieciną i jej rozjuszonym obrońcą jak nic dowodzi piętna przeszłości, które wisi nad Wołosatem. Co prawda do końca nie wiadomo czy baba miała tylko wysiłkowe nietrzymanie moczu, czy był to jednak zwykły zew natury. Wiadomo o tym, że dawniej w Wołosatem nie znano i nie budowano przybytków do załatwiania potrzeb fizjologicznych. Wszyscy jechali równo po bandzie. Nie wyklucza się opcji, że strażnicy miejsca działają nadal a kobieta znalazła się w zasięgu ich mocy...

A teraz o turystach pragnących uregulować należność...zdecydowanie rację ma Marcowy i gdyby Oni mieli wybór, to wtedy walenie do drzwi nie daje się tłumaczyć. Kilka razy byłem w takiej niekomfortowej sytuacji, gdy nie było komu przyjąć należności a mnie czas gonił. Człowiek naprawdę czuję się wtedy niezbyt dobrze. Mam taką skromna pracę, że czasami wstaję o 4.30 a gdy wracam z nocy, to po godzinie jazdy do domu chciałbym pospać tak nawet ze trzy godziny. Niestety to najczęściej niemożliwe. Na dodatek kolega z którym pracowaliśmy razem i dojeżdżali wyjechał do Niemiec a ja zostałem z podwójnymi kosztami dojazdu i ceną paliwa 8.50+
    Nie żebym strasznie narzekał ale ktoś wystawia moją cierpliwość na próbę i kto wie czy muszę pracować? Chcę ale nie muszę. Czy sá inne opcje, są 1/4 etatu, reszta pod stołem. Do emerytury niecały rok.

Administrator
    Awatar Hero
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Mińsk Maz. Wołosate

Oczywiście, że BdPN już dawno wpadł na pomysł automatycznego biletowania parkingu. Szlabany i automat z biletami stoją co najmniej od 2017, bo wcześniej to nie pamiętam. Jednak nigdy to nie działało, nie wiem czemu.

Na cenniku parkingu jest informacja, że w razie braku obsługi można zapłacić po powrocie. Może umknęła komuś w natłoku zamieszczonych tam informacji.

Zostało nam trochę ponad 1,5 miesiąca działalności.

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2009

Czyli ostatnia Pizza będzie około 15 października? Czy zostaniecie do 11 listopada? Szkoda, Wasza restauracja pomagała motywować dzieci w drodze z Mucznego, perspektywa pizzy dodawała sił małym nogom, a i rodzicom też .
    Dziękuję za fajne wspomnienia drewnianych stołów i gitar na ścianach (chyba kiedyś widziałem dwie).

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 8 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 8 gości)