Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Czas na EB, czyli zawsze z wiatrem

Widok wątkowy

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Czas na EB, czyli zawsze z wiatrem

Cytat Zamieszczone przez Hero Zobacz posta
    Poza oczywistymi plusami, która wymienił już Enrico, rowery elektryczne mają nieco minusów:
    - są droższe w zakupie niż porównywalne rowery bez wspomagania, no ale to się płaci za właśnie te plusy więc ok,
    - są dużo cięższe, więc jeśli ktoś z jakieś względu musi trzymać rower w mieszkaniu na którymś piętrze bloku, to prawdopodobnie energię zaoszczędzoną na przejażdżce straci wnosząc rower,
    - użytkownicy rowerów ze wspomaganiem, którzy go nie potrzebują z oczywistych względów, budzą pogardę u użytkowników normalnych rowerów :)
    (...).
    Maz całkowitą rację, największym minusem tego wehikułu jest jego ciężar, co daje się zauważyć nie tylko przy przenoszeniu po schodach , ale przede wszystkim przy transporcie.
    Pół biedy gdy ładuję go do niskopodwoziowego szynobusu, ale do ukraińskiego pociągu to jest już spore wyzwanie (szczególnie ze sakwami)
    Przewożenie samochodem na bagażniku dachowym nie będzie proste, dlatego mam nadzieję , że kiedyś będzie wypożyczalnia we Wołosatym i ten nudny / nużący odcinek do Przełęczy Bukowskiej będzie można z przyjemnością pokonać rowerkiem.
    To samo odnosi się do innego bieszczadzkiego obszaru górnego Sanu. Taka wypożyczalnia w Tarnawie Niżnej dała by możliwość zupełnie przyjemnych wędrówek rowerowych
    .
    Cytat Zamieszczone przez Wojtek Pysz Zobacz posta
    Zachęcony ubiegłorocznymi opowieściami Henia o tym wynalazku, też sobie coś takiego kupiłem. W końcu z wieku (67) i urzędu (pełnoprawny emeryt) na pewno mi przysługuje;-) A że z wyglądu jestem siwy i trochę łysy, to się młodzież ze mnie nie śmieje. Jeśli pan kierownik wątku mnie nie przegoni, to o swoich wrażeniach opowiem. Zdjęcie jeszcze ciepłe, przed chwilą wróciłem.

Czekam z niecierpliwością na inne opinie, na początek można zobaczyć , że rzepaku się nie boi i nawet bardzo ładnie się prezentuje na jego tle

Cytat Zamieszczone przez bartolomeo Zobacz posta
    (...)

Ale skoro piszecie to zapytam: czy ten cud techniki nadaje się na kilkudniową wycieczkę? Tak po ściernisku na Ukrainę na ten przykład - z nocowaniem w polu albo w lesie, ale bez gniazdka w zasięgu kabla.
    Chodzi mi po głowie taki zamysł aby wybrać się na parodniową wędrówkę. Jeśli noclegi byłyby w jakimś agro, to nie ma problemu, ja mam wyjmowany akumulator i można go ładować.
    Natomiast po ściernisku na Ukrainę trzeba by robić dłuższe postoje przy "magazinach" wówczas użytkownik ma czas się "nawodnić" a rower doładować energii.
    Kluczowym jest w takim przypadku jest czas ładowania, mówiąc szczerze nie wiem jaki u mnie jest, bo podłączam na noc i rano jest pełen wigoru.
    Przypomnę jeszcze że jeśli akumulator zupełnie się wyczerpie to nadal jedziemy pedałując , (tyle że bez wspomagania.)
    Ostatnio edytowane przez don Enrico ; 11-05-2020 o 21:13

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)