Małe reanimacyjne półlitry![]()
min 96%
Długi
Małe reanimacyjne półlitry![]()
min 96%
Długi
TAK :D Etanol absolutny. Najwyższa forma bytu wśród alkoholi.Zamieszczone przez długi
I najbardziej ekonomiczna w dźwiganiu... Skrót - MR1/2
Kto to w wiersz ubierze? :)
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
Kiedyś dostałem rum o nazwie Spitz. Był niezwykle aromatyczny i miał coś ok 80%. Pycha!!!!
Dał nam przeżyć noc w Czertyczy przy ok -15 (luty)
Teraz już takich specjałów nie ma.
Długi
Jak to nie ma..... własnie dostałam dostawę śliwowicy:) jakies 80 % ........... :) no jeszcze moge polecić smrekówkę :):):):D
coś mi sie wydaje że biesik zamiast w biesy trafi na odwyk:)ale sliwowica, hmm warta tego:)
Dla biesika mogę ją przetrzymac do KIMBu...nabierze mocy :) a co ..........bedzie konkretnie i biesowo.....
Cytat z oryginalnego produktu wysokoprocentowego z okolic Łącka/Kiczni (Beskid Sądecki):
Daje krzepę, krasi lica - nasza łącka śliwowica!
Ege'sze'ge'dre!
Nasz biesik wygląda doś cherlawo.... przyda mu sie pokrzepienie, no ale nie wiem czy konieczne jest okraszenie lica:D...... może najpierw niech biesik spróbuje wyrobu miejscowego, czyli wyżej wspominanej "Smrekówki" oczywiście ze Smereka:):)...
czy "Smrekówka" to coś jakby lokalny odpowiednik Słowackiej "Borowiczki"????![]()
I MR1/2 to zacna rzezc, jesli 96..... Ale w żadnym wypadku ABSOLUTNY!!!!!!!![]()
Nie miałam przyjemnosci z "Borowiczką", ale intuicja mi podpowiada, ze tak.......:D
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)