Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: W Bieszczadach mrozy jakich tej zimy nie było

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: W Bieszczadach mrozy jakich tej zimy nie było

Cytat Zamieszczone przez slawek71 Zobacz posta
    Mniej oblegane , to może Jasła z Przysłupa , najpierw duże , później małe i albo wracać po śladach albo na przełaj z małego na Przysłup i do karczmy. Ubiegłej zimy nieźle się tam złachałem w śniegach prawie po d... ale było całkiem przyjemnie. Powodzenia!
    Trza było brać narty.. ;-) Z (Wielkiego) Jasła rewelacyjny zjazd.

Cytat Zamieszczone przez jkp Zobacz posta
    Czyli raczki wystarczą :)

A macie jakąś propozycję trasy możliwie "niewydeptanej" i pustej?
    Ja myślę o kawałku czerwonej trasy, Wołosate - Halicz - i aż do Tarnicy czerwonym? Może Rawki i Krzemieniec?
    Może jakieś inne mało uczęszczane trasy, ale chętnie w wyższych Bieszczadach? Bo Caryńska, Wetlińska, Tarnica, to - pewnie tak jak w lecie - najbardziej oblegane trasy
    Raczki wystarczą na Bieszczady.
    Rawki i Krzemieniec nie będą puste, wręcz przeciwnie. W weekend pod Krzemieńcem natknąłem się na 15 osobową grupę idącą z buta. Grań Rawek wywiana i dość śliska.
    Caryńska, Wetlińska i Tarnicą są oblegane - ale jak piszesz - w lecie. W zimie jest znacznie spokojniej.

Na pierwszą zimę w Bieszczadach to proponowałbym jednak nie jakieś odludzia, bo zima szybko weryfikuje własne siły. Zobaczysz jak to jest i podejmiesz decyzję, czy mogą być dłuższe trasy.

Tak na szybko - piszę z głowy:
    Może wejście od Brzegów Górnych na Wetlińską i zejście do campingu Górna Wetlinka?
    Może wejście na Caryńską od Ustrzyk Górnych i zejście do Przysłupia Caryńskiego a potem do Bereżek?
    Może wejście z Cisnej na Małe Jasło i Jasło szlakiem czerwonym i zejście do Przysłupia bez szlaku (wymagana mapa z zaznaczoną ścieżką - pod śniegiem jej raczej nie widać).
    Może wejście z przełęczy nad Roztokami Górnymi na Okrąglik i zejście do Wetliny przez Fereczatą?
    Może z Wetliny Działem na M.Rawkę i na przełęcz Wyżniańską?

To wszystko propozycje raczej krótszych niż dłuższych i myślę, że na dużych odcinkach dość pustych tras.
    Ostatnio edytowane przez uszatek_mis ; 23-01-2018 o 15:22 Powód: uzupełnienie

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)