Temat en vogue a zatem...
Dla równowagi może coś o "puszystych aniołkach białych jak śnieżek" zza oceanu:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%...odowy_%C5%BByd
Jak rozumiem, Izrael bojkotuje Forda...
Temat en vogue a zatem...
Dla równowagi może coś o "puszystych aniołkach białych jak śnieżek" zza oceanu:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%...odowy_%C5%BByd
Jak rozumiem, Izrael bojkotuje Forda...
W ciągu dokładnie roku ( zima 2018 - zima 2019) dwie oficjalne izraelskie osoby w sposób łajdacki skłamały. Znaczy jedna skłamała, a stare kłamstwo drugiej zostało z premedytacją powtórzone przez trzecią oficjalną osobę. Ta trzecia oficjalna osoba pełniła obowiązki ministra spraw zagranicznych IL, a zatem można spokojnie przyjąć jego słowa za oficjalne stanowisko całego rządu.
Przy czym należy podkreślić, że w tym całym IL to nawet porządnie konfabulować bidule nie potrafią.
1. Jair Lapid, poseł knesetowy - skłamał jak pies n/t swojej babuleńki rzekomo zamordowanej przez zwierzęco antysemickich Polaczków. A jak było? Uratował ją szwedzki dyplomata z getta w Budapeszcie. Bo to byli Żydzi węgierscy.
2. Icchak Szamir - były premier Izraela, którego zacytował durny albo z premedytacją kłamliwy (?) p.o. MSZ pan Katz - twierdził, że Polaczkowie zamordowali mu ojca. Otóż Szlomo Jeziernicki, ojczulek Szamira umarł sobie spokojnie w Palestynie.
Zapytałem wprost na Twitterze profil ambasady Izraela czy wszyscy z Izraelu tak kłamią.
Wrócę też na chwilę do początku wątku, gdzie Magurycz napisał, że powinniśmy przeprosić za 200 tysięcy zamordowanych - jak chcesz to przepraszaj albo najlepiej od razu zgłoś się do izraelskiej prokuratury jeśli Twoja rodzina ma coś na sumieniu, ale innych w te swoje brudy nie wciągaj.
*errata - "Szamir" - Jeziernicki czyli były premier, twórca legendy - urodzony 1915 - był w czasie wojny w Palestynie, nie jego ojciec.
Więc nie mógł wiedzieć jak jego ojciec zginął, ale za to skrzętnie pominął że ojciec pełnił funkcję w Juedenracie... co już samo przez się powiększało zacne grono czyhających na jego wredne życie.
- - - Updated - - -
Pewnie tej straty specjalnie nie odczuję...
Co jest "obrzydliwe":
izraelskie krętactwa osób oficjalnych?
No to pretensje chyba nie do mnie....
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)