Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: Polacy a Holokaust

Mieszany widok

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Domyślnie Odp: Konflikt polsko-ukraiński [wcześniej "Historia Bieszczadów"]

Cytat Zamieszczone przez Recon Zobacz posta
    Post sobie wisi kilka miesięcy bez reakcji, więc...
    Reakcja była, jak widzisz powyżej. Wystarczyło na odrębny wątek, Twój post też tu trafił.

A merytorycznie... Cóż, pisałem o tym kiedyś przy innej okazji ale powtórzę: przykrywanie własnych niecnych postępków (bez znaczenia czy było ich 20 tys., 50 tys. czy też 156 784) błędami innych (bo to nawet Angole mieli swój oddział SS a Beria był... wiadomo kim) jest bezsensowne.

"Źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz!"
    Czterech panów B.

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Domyślnie Odp: Konflikt polsko-ukraiński [wcześniej "Historia Bieszczadów"]

Cytat Zamieszczone przez bartolomeo Zobacz posta
    A merytorycznie... Cóż, pisałem o tym kiedyś przy innej okazji ale powtórzę: przykrywanie własnych niecnych postępków (bez znaczenia czy było ich 20 tys., 50 tys. czy też 156 784) błędami innych (bo to nawet Angole mieli swój oddział SS a Beria był... wiadomo kim) jest bezsensowne.

"Źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz!"
    Własnych czyli czyich? Moi dziadkowie przebywali u rodziny razem z kilkorgiem ukrywających się Żydów koło Jasła - nikt nie zakapował, wszyscy przeżyli. Czyli co, pisałeś o własnych, niecnych postępkach? Ty raczej nie miałeś szansy takowych czynić, ja też nie. Więc kogo miałeś na myśli pisząc "własnych"? Swoich dziadków? Skąd ten pluralis? Mógłbyś tak napisać gdyby np nasz rząd, armia itp zorganizowała kęsim Żydom, to w końcu nasi przedstawiciele a więc jesteśmy za nich solidarnie odpowiedzialni, ale tak nie było. Wyjaśnij proszę mnie głupiemu co miałeś na myśli pisząc "własnych".
    Pozdrav

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)