Cytat Zamieszczone przez bartolomeo Zobacz posta
(...)

Kolejka jeździła do Smolnika, jak dobrze pamiętam, tylko jeden sezon. Ostatni raz pociąg w Smolniku mógł być więc w 2009 r.
Masz już nagrodę w postaci paluszków, tylko musisz przybyć na najbliższe spotkanie aby ją odebrać
..
Cytat Zamieszczone przez Verid Zobacz posta
Chyba że za "pociąg" uznać bliżej nieokreślona drezynę którą sklecił ktoś z miejscowych: https://www.youtube.com/watch?v=LiBI3IMc6eQ
Dzięki za ten filmik, jest super. Najpierw myślałem że to relacja drezyny skleconej przez Kija w czasach gdy kowboił w Latarni Wagabundy, a tu całkiem nowinka.
Nie umiem tylko odczytać z tego filmiku daty jego nagrania, bo czas zrobił swoje.
...

Cytat Zamieszczone przez Gar Zobacz posta
Pociąg w Smolniku na pewno pojawiał się jeszcze w 2010 r. Sprawdziłem w notatkach: 17.07.2010 r. odjechałem o 13.00 z wtedy 4-letnim synem rzeczonym pociągiem z Majdanu do Smolnika (dotarliśmy na miejsce o 14.40). Zakładam więc, że jeszcze kilka takich kursów w wakacje się odbyło.
Tak myślałem , że Ty jako główny specjalista kolejowy masz najlepszą wiedzę.
O ile pamiętam te wydłużone trasy niezbyt podobały się współczesnym turystom , którzy oczekują szybkich emocji w krótkim czasie i temat padł, mimo, że dokonano częściowych remontów pomiędzy Balnicą i Wolą Michową (szedłem w tamtym czasie torowiskiem)