Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Wybieram się na Pikuj latem

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2007
    Rodem z
    Puławy (te lubelskie)

Domyślnie Odp: Wybieram się na Pikuj latem

Don Enrico. Czytałem ten wątek o Ubli. I dużo dużo więcej.Po prostu mam mętlik w głowie.Ale Wasze słowa, propozycje na pewno pomogą. Tym bardziej, że ja wciąż rozważam. I rady doświadczonych przyjmuję do siebie.

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Cytat Zamieszczone przez Gipsar Zobacz posta
    Podsumowując: to była bardzo dobra rada aby zaplanować ten wyjazd na 2 dni.
    (...).
    Teraz już wiesz , że można było to zrobić w jeden dzień , w pośpiechu, w stresie, goniąc niczym współczesna cywilizacja.
    Ale po co ?
    Dzięki spokojnemu rozkładowi zobaczyliście nie tylko jedną fajną górę, ale mieliście okazję zobaczyć tutejsze życie.
    Jeśli wrócicie za rok, to z przekonaniem , że nie taki diabeł straszny, jak go Pikujem zowią

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2018

Już nie tylko na Pikuja patrzymy. Bardzo nam się podoba relacja Bartolomeo z Borżawy. Tam też jest pięknie i warto się wybrać.

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Cytat Zamieszczone przez rafiki_03 Zobacz posta
    Podepnę się pod temat. Mam pytanie odnośnie dojazdu marszrutkami do Husnego. Otóż znalazłem połączenie z dworca zachodniego we Lwowie do Krywki przez Husne. Czy ktoś jechał tym połączeniem, czy rzeczywiście jedzie taki bus? W rozkładzie na bus.com.ua wyświetla przystanek o nazwie Husne, czyli mam rozumieć że zatrzymuje się tylko na skrzyżowaniu na Krywkę? A może są jakieś inne połączenia np. z Turki do Husnego?
    Link do busa http://bus.com.ua/cgi-bin/bus-order?b=469000&r=707-2
    Hej Kolego ! musisz załapać system połączeń "marszrutkowych" w tym rejonie (znaczy turczańskim)
    Wszystkie busiki jadą w relacji "wieś" - Lwów ( i odwrotnie) . Nie ma połączeń danej wsi z miastem powiatowym TURKA (z małymi wyjątkami)
    Możesz to prześledzić na rozkładzie jazdy z miasta Turka
    Jakby co to pytaj
    p.s. nie mam żadnych informacji aby do Husnego (ewent.Krywki) jechały busiki od strony Skolego (znaczy od głównej drogi Lwów -Stryj- Użgorod)

- - - Updated - - -

Cytat Zamieszczone przez PaweleS Zobacz posta
    Don Enrico. Czytałem ten wątek o Ubli. I dużo dużo więcej.Po prostu mam mętlik w głowie.Ale Wasze słowa, propozycje na pewno pomogą. Tym bardziej, że ja wciąż rozważam. I rady doświadczonych przyjmuję do siebie.
    Paweł, ty jeszcze nie podjąłeś głównego tematu logistycznego, Który bokiem podpowiedział ci Bartolomeo.
    Jeśli przejdziesz całe Pasmo Pikuja i dojdziesz na wschodzie do Biłasowic to nie ma żadnych połączeń lokalnych aby wrócić do miejsca startu (Użoka lub Sianek) , wtedy zostaje wersja wynajęcia samochodu aby Cię podwiózł do miejsca startu. Myślę , że to temat na osobny wątek, więc nie będę tu mącił.

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    Hej Kolego ! musisz załapać system połączeń "marszrutkowych" w tym rejonie (znaczy turczańskim)
    Wszystkie busiki jadą w relacji "wieś" - Lwów ( i odwrotnie) . Nie ma połączeń danej wsi z miastem powiatowym TURKA (z małymi wyjątkami)
    Możesz to prześledzić na rozkładzie jazdy z miasta Turka
    Jakby co to pytaj
    p.s. nie mam żadnych informacji aby do Husnego (ewent.Krywki) jechały busiki od strony Skolego (znaczy od głównej drogi Lwów -Stryj- Użgorod)

.
    To jak ewentualnie radzisz dojazd do Husnego z Lwowa.?Ten bus co udało mi się znaleźć jedzie od przez Turke i Sambor jeśli jedzie rzeczywiście.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2007
    Rodem z
    Puławy (te lubelskie)

Don Enrico. Nie chciałem zakładać nowego wątku o Pikuju. Pozwoliłem sobie napisać tu. Może trochę nabałaganiłem. Przepraszam.
    Nie zawsze mam też dostęp do internetu dlatego tak "różnie" odpisuję.
    Bartolomeo napisał dużo, ciągle się zastanawiam. A powiedzcie mi jaka jest droga z Użoka bo Paszkowic. Da się osobowym z wysokim zawieszeniem? Czy jest ewentualna szansa na złapanie jakiegoś stopa choćby przez kierowcę i potem powrót po pozostałych towarzyszy wycieczki? Choć jak patrzę na czas jaki google pokazuje na przebycie tych 24 km to jest ponad 1 godz autem . Coś to pewnie znaczy :(

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Cytat Zamieszczone przez PaweleS Zobacz posta
    powiedzcie mi jaka jest droga z Użoka bo Paszkowic
    Najlepiej uznać, że żadna.

PS Wydzieliłem relację z Pikuja do osobnego wątku.
    Czterech panów B.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2007
    Rodem z
    Puławy (te lubelskie)

Cytat Zamieszczone przez bartolomeo Zobacz posta
    Najlepiej uznać, że żadna.

PS Wydzieliłem relację z Pikuja do osobnego wątku.
    Dzięki Bartolomeo. Ta informacja plus te wcześniejsze Twoje i innych dużo mi wyjaśniły. albo tak mi się zdaję
    Teraz trzeba tylko czekać na odpowiedni czas ( możliwość kilku dni wolnego - trzy powinny wystarczyć) i zdecydować się na któryś z wariantów.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)