Pokaż wyniki od 1 do 10 z 80

Wątek: Wandalizm w imię prawa - likwidacja pamiątkowych tablic.

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2012

Domyślnie Odp: Wandalizm w imię prawa - likwidacja pamiątkowych tablic.

Cytat Zamieszczone przez sir Bazyl Zobacz posta
    Po kiego grzyba wskazujecie (łosiu, partyzant) gdzie jeszcze są? Po co podtykać kolejne cele i ułatwiać im niszczycielskie działania? Laurkę z podziękowaniami chcecie dostać od tej, jak słusznie to ujął Leuthen, policji historycznej? Opisujmy co zniszczyli a nie co jeszcze dałoby się usunąć. Lepiej na tacy takich lokalizacji nie podawać - może dzięki temu przetrwają ten okres szaleństwa.
    Dobrze, więc jeszcze tylko powiem, że jest w Berehach ale których nie powiem i w Roztokach i też gdzie nie powiem. Nie jestem tak naiwny żeby wierzyć w to, że ONI nie wiedzą, że nie zrobili inwentaryzacji i że wśród funkcyjnych na miejscu nie mają swoich sprzedajnych ludzi, także spod znaku Porta Rusica.

Jestem za to przekonany, że także naszą rolą jest to, żeby tablice już odmłodzone i bardziej widoczne za jakiś czas wróciły na swoje miejsce.

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Cytat Zamieszczone przez partyzant Zobacz posta
    ...Nie jestem tak naiwny żeby wierzyć w to, że ONI nie wiedzą, że nie zrobili inwentaryzacji i że wśród funkcyjnych na miejscu nie mają swoich sprzedajnych ludzi, także spod znaku Porta Rusica.
    Może i masz rację choć chciałbym byś jej nie miał :)

Jestem za to przekonany, że także naszą rolą jest to, żeby tablice już odmłodzone i bardziej widoczne za jakiś czas wróciły na swoje miejsce.
    Tylko jak to zrobić?
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Bieszczadnik Awatar Leuthen
    Na forum od
    08.2008
    Rodem z
    Wrocław

Dobrze, więc jeszcze tylko powiem, że jest w Berehach ale których nie powiem i w Roztokach i też gdzie nie powiem. Nie jestem tak naiwny żeby wierzyć w to, że ONI nie wiedzą, że nie zrobili inwentaryzacji i że wśród funkcyjnych na miejscu nie mają swoich sprzedajnych ludzi, także spod znaku Porta Rusica.
    A ja trochę wiem, jak działa IPN (mam tam "swoich ludzi" - wtyki znaczy ) i byś partyzancie się zdziwił, jacy są "wszechwiedzowi"
    Jeszcze taki przykład z Dolnego Śląska - w kwietniu podczas innej wędrówki odpoczywałem w wiacie przystankowej, takiej murowanej (ceglanej). Moją uwagę zwróciła tabliczka z wyrytym napisem, że przystanek ten zbudowano w czynie społecznym w XX-lecie PRL. Uważam, że IPN koniecznie powinien zdjąć tą tabliczkę, a najlepiej zburzyć cały przystanek jako relikt ustroju słusznie minionego. Niech ludzie mokną w deszczu, marzną od wiatru, a turyści siedzą na ziemi. Ten przystanek propaguje ustrój totalitarny

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)