Dziękuję.
Tych "Zakonów i klasztorów (...)" to nie zamówiłem. Aż w takie szczegóły hstoryczno - religioznawcze nie wnikam. Historia to tylko moje hobby.
Natomiast za pośrednictwem wskazanej przez Was strony www wysłałem e-mailem zamówienie następujących pozycji (kopiuję ze strony www):

1. Witold Kołbuk
Kościoły wschodnie w Rzeczypospolitej około 1772 roku. Struktury administracyjne
ISBN 83-85854-30-4 str. 460, format B5
kod: 30 cena: 30,-
Tom opracowany według tych samych zasad metodologicznych i metodycznych co pierwsza część cyklu (Stanisław Litak, Kościół łaciński w Rzeczypospolitej około 1772 roku, poświecony jest trzem Kościołom: według katolickiego obrządku greckiego, katolickiego obrządku ormiańskiego i prawosławnego.

2. Andrzej Sulima Kamiński
Historia Rzeczypospolitej Wielu Narodów
ISBN 83-85854-60-6 str. 264, format A5
kod: 56 cena: 30,-
Książka w ramach serii „Dzieje krajów Europy Środkowo-Wschodniej”; jest drugą chronologicznie pozycją dotyczącą historii Polski. Ukazuje Rzeczpospolitą jako państwo obywatelskie, przede wszystkim szlachty polsko-litewsko-ruskiej (białoruskiej i ukraińskiej). W centrum uwagi Autora znajdują się wartości obywatelskie oraz pojmowanie państwa i społeczeństwa. Pozycja ma raczej charakter problemowy niż chronologiczny, wymaga więc pewnej znajomości historii Państwa Obojga Narodów, niemniej jednak jest znakomitą lekturą dla szerokiego grona odbiorców.

Pozdrawiam