Witam na Forum, bo zdaje się to mój pierwszy post;
będąc w Zatwarnicy przypadkiem natknąłem się na taką imprezę:
Impreza edukacyjna "Razem dla Zielonego Podkarpacia"
"
31-08-2018
![]()
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia "Pro Carpathia" oraz Fundacja Bieszczadzka serdecznie zapraszają do udziału w Imprezie Edukacyjnej „RAZEM DLA ZIELONEGO PODKARPACIA”, której celem jest popularyzacja potencjału przyrodniczego regionu oraz uświadamianie znaczenia ekologii i ekoturystyki dla ochrony i zachowania tego potencjału.
Impreza edukacyjna odbędzie się 15 września 2018 roku w Zatwarnicy (gmina Lutowiska, powiat bieszczadzki, woj. podkarpackie), w dwóch miejscach: przy Chacie Bojkowskiej Stowarzyszenia „Zatwarnica” oraz w Pracowni Artystycznej „Na dwie ręce” i Kinie Końkret."
http://www.zielonepodkarpacie.pl/akt...dkarpacia.html
uroczystość całkiem przyjemna (byłem z dziećmi 3-7 lat), spędziliśmy tam ok 3 godzin. Największe wrażenie na mnie sprawiły materiały Lasów Państwowych (mapy, przewodniki, foldery - naprawdę full wypas), na dzieciach stoistko z "robakami" i zgadywanki nadl. Lutowiska.
Dobre piwo z browaru Muczne, grill zdaje się z Uherzec;
i teraz najważniejsze - ludzi była ok setka z tego turystów TRZY rodziny. Ja rozumiem środki UE, ale żeby tak utajniać imprezę? jestem w pewnym stopniu lokalsem (Rzeszów) i nie wiedziałem o tym NIC.
oczywiście nie obyło się bez przepychanek LP <-> WWF, na szczęście tylko na transparentach.

Odpowiedz z cytatem