Cytat Zamieszczone przez Wojtek Pysz Zobacz posta
Heniu, można w ciągu pięciu sekund umieścić na takiej mapce dowolny obiekt w dowolnym miejscu na świecie, np. na szczycie Everestu. Jeśli coś takiego potrzebujesz, daj znać
Po przeczytaniu wpisu Wojtka naszła mnie taka refleksja :
...... jeśli w ciągu 5 sekund można tworzyć (dowolnie) informacje , to rodzi się pytanie : jak je można zweryfikować.
Czy turysta wybierający się pierwszy raz w Bieszczady ( w tym przypadku z przyczepą kampingową) będzie rozczarowany że jego baza nie jest na połoninie jak wskazuje mapa ?
Które informacje w tym wątku ( Różne wieści związane z Bieszczadami) są prawdziwe , a które nie ...?
Czy informacje związane z historią tego rejonu są prawdziwe ? jeśli tak to które ? a które zostały stworzone w ciągu 5 sekund ?
....
Ostatnio usłyszałem informację związaną z Bieszczadami : na granicy UA/PL zanotowano wzmożony ruch osób (mężczyzn) przekraczających nielegalnie granicę w stronę Polski.
Osoby takie są dzielone przez SG na dwie grupy :
1. ci z bliskiego wschodu (w uproszczeniu Muzułmanie) są po złapaniu odsyłani z powrotem na Ukrainę
2. ci którzy są obywatelami naszego sąsiada - są traktowani jako uchodźcy wojenni i trafiają do ośrodków rządowych finansowanych przez nas (odsyłka groziła im karą za dezercję)
Prawda ? czy fałsz ?
a... a może to putinowska propaganda ?
Wobec tak wielu niewiadomych, wstrzymuję się od przekazywania jakichkolwiek informacji związanych z Bieszczadami, bo nie wiem które zostały zmanipulowane , a które nie.