Ja bym proponował pętlę zmodyfikowaną. Jeżeli kierunek Czarna i muzeum, to także gdzieś po drodze jedna lub dwie drewniane cerkwie, pytanie które. Wydaje mi się, ze Dzidziuś zakoduje pozytywną energię. za Czarną a przed Lutowiskami punk widokowy i trochę niżej Chreptiów ze względu na wystrój wewnątrz, freski na ścianach i figury w historycznych strojach. Nie wiem czy można i jak dostać się do cerkwi w Smolniku z zewnątrz zobaczymy niewiele.
Następnie skręciłbym w kierunku Chmiela i zatrzymał przy cerkwi a następnie do kina w Zatwarnicy, gdzie zrobiłbym trochę dłuższy przystanek - gwarantuję, że warto.
Wracamy do Dwernika i kierunek Na Brzegi Górne przez Nasiczne. Gdzieś niedaleko po drodze widziałem po prawej mały zalew, plastikowe łabędzie i knajpkę - jak komercja to komercja. Następnie w Berehach - Brzegach Górnych kierunek na Cisną po serpentynach ale tylko do parkingu na Przełęczy Wyżnej pod Połoniną Wetlińska a to ze względu na panoramę. Wracamy z powrotem i jedziemy do Ustrzyk i dalej do Wołosatego na pizzę. Posileni wracamy do Ustrzyk Górnych i jedziemy obwodnicą w kierunku U. Dolnych ale tylko do Stuposian i w prawo do Mucznego do zagrody żubrów i dalej. A z tego dalej trzeba będzie wracać w kierunku kwatery.