Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Samotnie w Bieszczady

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Samotnie w Bieszczady

Cytat Zamieszczone przez Miriam Zobacz posta
    Co by Pan zrobił, gdyby powitał Was niedźwiedź
    Jeśli będziesz szła sama postaraj się robić trochę hałasu: od czasu do czasu powiedz coś głośno czy zaśpiewaj piosenkę. Chodzi o to, aby niedźwiedź usłyszał, że ktoś nadchodzi - wtedy oddali się. Najgorzej go zaskoczyć. Wędrówka z psem jest błędem, bo albo przestraszy się i ucieknie, albo zostanie i ujadaniem rozwścieczy niedźwiedzia. Od wielu lat wałęsam się po krzakach i nigdy nie miałem z misiem problemów. A jeśli chodzi o samotne wędrówki - gorąco polecam. Więcej zobaczysz, więcej usłyszysz - zwłaszcza w nocy

Bieszczadnik Awatar Slav
    Na forum od
    10.2014

Co by Pan zrobił, gdyby powitał Was niedźwiedź, obroniłby Pan siebie i żonę"
    Z doświadczenia Pana Mariusza Nędzyńskiego.

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2018

Moja żona od 12 lat podczas wakacyjnego wyjazdu musi mieć jeden dzień gdy idzie sama. Stara się wybierać mało uczęszczane szlaki. Pietra przed niedźwiedziami ma zawsze. Ale co roku nie wyobraża sobie by nie pójść znów sobie tak samotnie.

Bieszczadnik Awatar mazg
    Na forum od
    01.2008

łażenie samemu ma te ryzyko, że w razie skręcenia, złamania możemy mieć duży kłopot. Nawet bardzo duży. Jeśli nie ma zasięgu jest klpos. Gdzieś na forum było iz w okolicach Mucznego turysta zszedł z tego świata łamiąc nogę daleko od ludzi.. taka przestroga

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Cytat Zamieszczone przez mazg Zobacz posta
    łażenie samemu ma te ryzyko, że w razie skręcenia, złamania możemy mieć duży kłopot. Nawet bardzo duży. Jeśli nie ma zasięgu jest klpos. Gdzieś na forum było iz w okolicach Mucznego turysta zszedł z tego świata łamiąc nogę daleko od ludzi.. taka przestroga
    Po przeczytaniu Twojego postu nadal uważam że o wiele większe zagrożenie utraty życia spotka mnie w Brukseli albo innym Paryżu , wśród setek osób idących obok.
    Dlatego w Bieszczadach czuję się bezpiecznie, a tam nie chcę wyjeżdzać !

Bieszczadnik Awatar mazg
    Na forum od
    01.2008

spróbuj, wyjedź, przekonaj się :)))

Na ogół chodziłam poza parkiem, bo wiem że z psami nie wolno, chociaż na szlaku widziałam też inne psy. Ten zakaz jest tak absurdalny, mam nadzieję, że zostanie zniesiony. Z całym szacunkiem, ale psy się czasami lepiej zachowują, niż niektórzy ludzie.

Na ogół chodziłam poza parkiem, bo wiem że z psami nie wolno, chociaż na szlaku widziałam też inne psy. Ten zakaz jest tak absurdalny, mam nadzieję, że zostanie zniesiony. Z całym szacunkiem, ale psy się czasami lepiej zachowują, niż niektórzy ludzie.
    Z całym szacunkiem, ale to Ty jesteś gościem w lesie, a nie odwrotnie. Ten zakaz czemuś służy i - podpowiem - nie ma to związku z innymi turystami.
    U siebie w domu to Ty ustalasz zasady, prawda? Niestety przyroda sama się przed ludźmi nie obroni - jest nas za dużo. Więc przynajmniej na terenie parku respektujmy te przepisy.

Cytat Zamieszczone przez uszatek_mis Zobacz posta
    Z całym szacunkiem, ale to Ty jesteś gościem w lesie, a nie odwrotnie. Ten zakaz czemuś służy i - podpowiem - nie ma to związku z innymi turystami.
    U siebie w domu to Ty ustalasz zasady, prawda? Niestety przyroda sama się przed ludźmi nie obroni - jest nas za dużo. Więc przynajmniej na terenie parku respektujmy te przepisy.
    Masz rację.

Cytat Zamieszczone przez Slav Zobacz posta
    Z doświadczenia Pana Mariusza Nędzyńskiego.

Dzięki :)

- - - Updated - - -

Cytat Zamieszczone przez włóczykij Zobacz posta
    Jeśli będziesz szła sama postaraj się robić trochę hałasu: od czasu do czasu powiedz coś głośno czy zaśpiewaj piosenkę. Chodzi o to, aby niedźwiedź usłyszał, że ktoś nadchodzi - wtedy oddali się. Najgorzej go zaskoczyć. Wędrówka z psem jest błędem, bo albo przestraszy się i ucieknie, albo zostanie i ujadaniem rozwścieczy niedźwiedzia. Od wielu lat wałęsam się po krzakach i nigdy nie miałem z misiem problemów. A jeśli chodzi o samotne wędrówki - gorąco polecam. Więcej zobaczysz, więcej usłyszysz - zwłaszcza w nocy
    Nocą, to bym chyba umarła :)

- - - Updated - - -

Są w Bieszczadach miejsca, gdzie można przenocować, np. jakieś chatki, byle można było się zamknąć ?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)