Don Enrico - po to założyłam ten wątek, żeby poznać opinie, jakiekolwiek by nie były.Masz rację - nic na siłę. Tylko czy stwierdzić od razu, że nie ma to sensu, czy jednak przetestować czy ma sens czy nie?
Zasady - przygotowane dla "edycji zimowej" - mogłyby wyglądać tak:
1) Każdy zarejestrowany,do dnia ogłoszenia ankiety użytkownik może zgłosić trzy zdjęcia (swoje lub innego forumowicza) z dotychczas zamieszczonych na forum, poprzez podanie linka do postu (trzeba kliknąć w numer postu w jego prawym górnym rogu i skopiować link z paska adresu przeglądarki) oraz numer zdjęcia (jeżeli w danym poście jest więcej zdjęć niż jedno), przedstawiające zimę w sezonie 2018-2019 w Bieszczadach. Zgłoszone zdjęcia podpisujemy nickiem autora.
2) Do głosowania ankietowego przechodzi 30 zgłoszonych zdjęć. O zaliczeniu zdjęcia do "30" objętej ankietą decyduje kolejność zgłoszeń. Do głosowania wchodzą najpierw wszystkie pierwsze zgłoszone zdjęcia, potem wszystkie drugie, a w ostatniej kolejności wszystkie trzecie.
3) Zgłoszenia przyjmowane są do 15.03.2019 r. w specjalnie do tego utworzonym wątku (jawnie), następnie startuje ankieta, która trwa do pierwszego dnia wiosny w dniu 21.03.2019 r. - następnie, w wątku są ogłoszone wyniki edycji zimowej.
Ale oczywiście bez Waszego zaangażowania jest to z góry skazane na porażkę. Dlatego pytam.Z uwagi na krótki czas na ankietę zimową, można ewentualnie rozpocząć od ankiety wiosennej i zakończyć ją na początku czerwca.
Waldemarze - nie wiem ile w ciągu roku zdjęć na forum się pojawia, mam wrażenie, że kiedyś pojawiało się ich więcej. Czasami rzeczywiście - tak jak pisze don Enrico przechodzą bez komentarza, chociaż pewnie nie oznacza to, że bez zachwytu przed ekranem. Więc może taka ankieta byłaby pewną formą komentarza?

Odpowiedz z cytatem