co z JM? pomogli? przeoczyłem chyba informację..
co z JM? pomogli? przeoczyłem chyba informację..
JM?
Moje podziękowanie ludziom, którzy ustawili ten krzyż z tablicą na Jasielniku:
P1040525.jpg
Partyzancie - można prosić o czytelny fragment z tabliczką?
Długi, tekst muszę przepisać bo nie wiem jak zrobić powiększenie:
"I przyszło nam spoczywać
na tym wzgórzu bracie,
wśród buków i jodeł czekając chwili
gdy powstaniemy na ostatni szturm,
szturm do bram Piotrowych"
CMENTARZ WOJENNY
ŻOŁNIERZY ARMII AUSTRO-WĘGIER ORAZ
CARSKIEJ ROSJI POLEGŁYCH W TRAKCIE
CIĘŻKICH WALK TOCZONYCH TU W LATACH
1914-1915
Forum Poszukiwaczy-"WŁÓCZYKIJ" 2014
Byli jednak - lipiec tego roku
Dzięki.
Drobiazgi cmentarne: w nieistniejącej wsi Zawój w ostatnią sobotę udało się członkom Magurycza i Stowarzyszenia Rozwoju Wetliny i Okolic wyposażyć jedyny ocalały tam nagrobek w krzyż żeliwny. Oto dowód:Kopia DSCN8916.jpg
Wielkie brawa dla ludzi z forum Wloczykij-forum poszukiwaczy,tak to jest ze wielbiciele Austro-Wegier wola bic piane na swoim forum, lub pic browary na tych ich spotkaniach w Sanoku i marzyc- nie robiac nic.
A tu prosze jaka akcja,sam nie bylem,ale wiem ze to wszystko legalnie zrobione wspolnie z administracja gminy,na wiosne ma byc tez ogrodzenie cmentarza,i plany sa na nastepna akcje.
Piekny tekst na tablicy ktory nie jest kopia z beskidzkich cmentarzy,ale jest wymyslony przez chlopaka z forum Wloczykij,brawo jest jeszcze wiele takich zapomnianych cmentarzy w Bieszczadach.
Zwroccie uwage na fote numer 9,tak to wygladalo przed pracami tych ludzi,dzicz i puszcza:)
Ostatnio edytowane przez gpz ; 17-11-2014 o 00:55
Jakby nie patrzeć owszem, słowa uznania należą się wykonawcom remontu - że im się chciało, że znaleźli czas i środki. Tym bardziej warte zauważenia, że nie szukają rozgłosu i robią to zadając kłam krążącym opiniom o takich środowiskach.
Ale Ty małe pojęcie masz - widzę z tego co piszesz - o użytkownikach żółto-czarnego forum więc powstrzymaj się od pochopnych wniosków.
Zapraszam na spotkanie MSBBN w ten weekend w Ługu, możesz mieć okazję poznać jedną z osób (a pewnie takich osób na spotkaniu będzie więcej) mocno zaangażowanych w sprawę odbudowy cmentarzy z WW - i zastrzegam - na pewno nie chodzi tu o mnie...
Brawo szczere i wielkie dla wykonawców!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki