Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Uwaga w Ustrzykach Dolnych

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie Odp: Uwaga w Ustrzykach Dolnych

Przeczytałem dokładnie o tych Twoich perypetiach policyjno - parkingowych i zadumałem się. Co kraj (region), to inny obyczaj. Poza tym odmiennie się tę informację odbiera w różnych miastach, w zależności od ich wielkości.

Wydaje mi się, że w tzw. wielkich aglomeracjach Twoje opowiadanie nie przysporzyłoby Ci sympatii ani nawet zrozumienia, chyba że ktoś bardzo nie lubi policjantów.
    No to w takim razie pomyślmy o jakimkolwiek innym urzędzie administracji publicznej (rządowej lub samorządowej).
    Współpracuję jako ekspert z Ministerstwem Infrastruktury, bywam petentem w różnych urzędach. Jeśli przed budynkiem znajduje się tabliczka z napisem, że parking jest przeznaczony tylko dla pracowników, to wszystko jest jasne - nie mogę zostawić tam swojego samochodu. A parkingi dla interesantów są na ogół albo b. małe, albo ich w ogóle brak.
    Jeżeli mimo to zostawię wóz na parkingu dla samochodów służbowych, ryzykuję, iż będę miał nieprzyjemności.

A one w W-wie (i pewnie innych większych miastach) są trochę inne, niż te, które opisałeś. Zastałbyś swój samochód z obręczami (blokadami) na kołach i karteczką za wycieraczką, gdzie masz się zgłosić. I żadne tłumaczenie, że byłeś akurat interesantem danego ministerstwa czy innego urzędu nikogo by nie przekonało.
    Oczywiście - ludziom to się nie podoba, psioczą, niekiedy nawet bardzo. Ale są to unormowania konieczne, bez nich doszło by do parkingowej anarchii.

Cóż, może mieszkając w Czarnej i będąc interesantem jakiegoś urzędu w Ustrzykach Dln., myślałbym podobnie jak Ty. To wielce prawdopodobne.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Wiesz tu nie chodzi o złamanie zakazu. To jest oczywiste zakaz był zagapiłem się dostałem mandat i tyle. Inna sprawa czy słusznie tu dalsza część historii http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,4837312.html nie wykluczone ,że zostanę zaproszony na otwarcie. więcej na temat sprawy nie mogę mówić a jest ciekawie.
    Dla mnie nie jest problemem mandat ale jak do niego doszło.

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Przytoczę inny przykład. Jest pewien bank w Ustrzykach.

Bank ten dysponuje 2 miejscami parkingowymi, które przeznaczone są dla klientów (inna rzecz, że parkuje tam każdy OPRÓCZ klientów banku :] ale nie o tym mowa).
    Pracownicy swoje samochody muszą parkować gdzieś indziej - banku nie interesuje gdzie. Nie chcę tu pisać o tym, że bank płaci za miejsca dla klientów ale o sposobie pojmowania świata.

W przypadku urzędów, policji, itp. pokutuje w nich komunistyczne myślenie pod tytułem "to my jesteśmy dla petentów".
    W przypadku banków, które też kojarzone są z urzędami (a dodam, że bank o którym mówię w większości należy do Państwa) zarządy już skumały o co chodzi w normalnym świecie.

Trochę czasu jeszcze upłynie zanim i urzędnicy zrozumieją o czym mówię ale mam nadzieję, że kiedyś dożyjemy tego pięknego dnia. :)
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Bieszczadnik Awatar TQT
    Na forum od
    01.2007
    Rodem z
    Krk

nie ma co sie rozwodzic.. zdarza sie i tyle. milego bieszczadowania :D

W tym budynku była kiedyś jadłodajnia - może jeszcze istnieje. Korzystałam z jej usług kilka razy, ale, na Boga, nigdy nie ośmieliłam się postawić samochodu na omawianym parkingu. Już nie pamiętam, czy był tam jakiś zakaz, ale na wszelki wypadek parkowałam w uliczce koło hurtowni.
    A tak na marginesie - w centrum handlu papierosami, wódką i czym tam jeszcze, koło siedziby Nadleśnictwa, tuż przy placu targowym, także jest parking.
    Dawniej mieścił się na pięterku kapitalny bar "Magda". Teraz także jest tutaj jadłodajnia, ale niestety nie umywa się do tej co kiedyś.
    Ostatnio jedliśmy tam obiad na tarasie obserwując lewe transakcje papierosowo alkoholowe na parkingu, gdzie - nota bene - stał także nasz samochód (ot, stare sentymenty z "Magdy"). W ciągu godziny nie pojawił się ani jeden strażnik miejski, ani jeden policjant...

Panie Krzysiu - niech się pan trzyma, aniołek z Pana Galerii stoi dzielnie na moim monitorze. I ma Pana w opiece.

Wszystkiego dobrego

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2007

Straży miejskiej w Dolnych nie było i na szczęście nie ma. Nie bardzo rozumiem jaki związek zachodzi między parkingiem policyjnym, a handlem na targowisku,
    tym bardziej, że już nie handlują.

Cytat Zamieszczone przez takitam Zobacz posta
    Handlują

Cytat Zamieszczone przez takitam Zobacz posta
    Straży miejskiej w Dolnych nie było i na szczęście nie ma. Nie bardzo rozumiem jaki związek zachodzi między parkingiem policyjnym, a handlem na targowisku,
    Taki ma związek, że policja siedzi w swoim sztabie, ma się dobrze, pilnuje swojego parkingu, karze mandatami swoich petentów, zamiast zainteresować się tym, co dzieje się trzysta metrów dalej. Już nie mówię o handlarzach papierosami i gorzałą; wokół Domu Handlowego "Halicz", a szczególnie na "parkingu" - targowisku naprzeciw, nie sposób przejechać nie będąc nachalnie zaczepionym przez handlarzy benzyną (tanią). To jest na prawdę utrapienie.
    Policji tam nie uświadczysz, chociaż to podobno jest wykroczenie.

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez dorota z krakowa Zobacz posta
    Policji tam nie uświadczysz, chociaż to podobno jest wykroczenie.
    Uświadczysz. Wystarczy, że zaparkuje autokar. Po 5-10 min pojawia się patrol. Byłam ostatnio, sprawdziłam

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2007

Nadal nie widzę związku. Takie handlowanie, jak w Dolnych na targowisku, to małe piwo w porównaniu z innymi przekrętami, dotąd na cenzurowanym.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)