Odp: Znalezione nie kradzione
ja tez kiedys znalazlam dwie podkowy! jedna byla jak nowa- wrecz sie rozgladalam czy konia jeszcze nie widac ;) a ile pieknych korzeni mozna znalezc!!! tylko ciezko je potem wiezc do domu (chociaz ma to taki plus ze jak jedziesz w pociagu w przedziale z 4 korzeniami to przewaznie nikt sie nie dosiada, a jak sie dosiada to na bank sympatyczna to bestia :)))
mnie sie nie udalo ale znajomi znalezli tej wiosny przepiekne rogi jeleniowe kolo woli michowej.
poza tym znalazlam kiedys w toi-toju rybe najeżkę ;) tzn . nie w srodku kibelka tylko lezala na podlodze ;)
2 załącznik(ów)
Buba! Wstyd! wakacje, a Ty do tojtoja? ehhh
No i dodaje zdjęcie podkowy. Pardon za jakość, ale w komórze nie mam "makro" :)
Ja niegdyś znalazłem gdzieś między Bukowym Berdem a Tarnicą profesjonalny scyzoryk. Niestety już się zapodział. Inne znalezisko to stara łuska z karabinu znaleziona niemal na szczycie Połoniny Caryńskiej:)
Też znalazłam scyzoryk na długim sznurku-smyczy,w skałkach Bukowego Berda.Pewnie był przydatny na wędrówce,ale też świetnie spełnia swoją rolę przy wędkowaniu.
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
ja tez kiedys znalazlam dwie podkowy! jedna byla jak nowa- wrecz sie rozgladalam czy konia jeszcze nie widac ;) a ile pieknych korzeni mozna znalezc!!! tylko ciezko je potem wiezc do domu (chociaz ma to taki plus ze jak jedziesz w pociagu w przedziale z 4 korzeniami to przewaznie nikt sie nie dosiada, a jak sie dosiada to na bank sympatyczna to bestia :)))
Buba, z tymi korzeniami to Ty uważaj, a jak to tupilaki? Może być niebezpiecznie:twisted: Nigdy nie wiadomo co z takiego wylezie.......
Na drodze między szosą a Zubeńskiem (niebieski szlak z Nowego Łupkowa ma granicę ) znalazłem piękny nóż. Moja wrodzona uczciwość nie pozwoliła mi go zabrać...
Cytat:
Zamieszczone przez
agape
Buba, z tymi korzeniami to Ty uważaj, a jak to tupilaki? Może być niebezpiecznie:twisted: Nigdy nie wiadomo co z takiego wylezie.......
Co to tupilaki to pewnie tylko wiedzą bywalcy jednego miejsca ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
irek
szkoda.... Potocki wymyśla sobie legendy jakieś.... a inni nie wiedzą o tupilakach...
Cytat:
Zamieszczone przez
irek
Ja w chatce nad Bobrowym jeziorkiem nigdy nie byłem, a o tupilakach kilka razy słyszałem.:mrgreen: