Odp: Tematyka obrad VII KIMB
Szczegółowe zasady wyboru miejsca na KIMB :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Xiro
Szczegółowe zasady wyboru miejsca na KIMB :mrgreen:
Coś tak się wk...wił ? Przecież Ty i tak na VII KIMB nie przyjedziesz. Bo sam zrezygnowałeś. A trzeba było nie rezygnować - wygrałaby wówczas (w głosowaniu) proponowana lokalizacja VII KIMB w Bystrem i losowanie byłoby niepotrzebne.
A osobom niezadowolonym z rezultatu losowania, które szukają tzw. kozła ofiarnego, podpowiadam: jest nim Szanowny Kolega Xiro.
Zaproponowalem tylko temat, Kolego Szanowny SB. Dobry jak każdy inny. Nie krytykuję rozstrzygnięcia przez losowanie, ale ograniczenie prawa głosu ilością postów.
A jeśli uważasz że to żle... cóż..
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
A osobom niezadowolonym z rezultatu losowania, które szukają tzw. kozła ofiarnego, podpowiadam: jest nim Szanowny Kolega Xiro.
Najlepiej znależć winnego, no nie? :mrgreen:
A zresztą ma to być wątek z tematami, więc zaproponowalem temat. A nie miejsce na bicie piany.
...i nie zapomnij (idąc Twoim tokiem rozumowania) że moje wycofanie głosu dostarczyło zwycięstwo lokalizacji UG oraz wiele radości z losowania
:mrgreen: :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Xiro
...i nie zapomnij (idąc Twoim tokiem rozumowania) że moje wycofanie głosu dostarczyło zwycięstwo lokalizacji UG oraz wiele radości z losowania
:mrgreen: :mrgreen:
Cóż, szkoda, że Ci wypadło to weselisko na drugim końcu Polski.
Tzn., szkoda nasza, bo Ty czas na pewno spędzisz wesoło. Wódki też więcej wypijesz. Ale tylko trochę więcej.:lol:
A wracając do zaproponowanego przez Ciebie tematu - jeżeli ktoś z obecnych na KIMB-ie go zgłosi, to się nad nim zastanowimy.
Ale wątpię, czy podejmiemy jakąś wiążącą decyzję. Na KIMB przyjedzie jakieś 40-60 osób (wliczając w to już tzw. osoby towarzyszące). Na Forum jest Nas dużo więcej, a przede wszystkim co rok na KIMB-ie pojawiają się nowe osoby. Trzeba więc dawać im każdorazowo możliwość dokonywania wyboru.
Ale problem jest ciekawy, z tym że - moim zdaniem - powinien być rozwiązywany demokratycznie, sprawiedliwie i transparentnie. Myślę, że w tym roku mi się to udało.
PS
Oczywiście z tym "kozłem ofiarnym" to był żart.
Ja chciałbym wywołać do tablicy Dertego. Uświetnij chłopie KIMB pokazem swoich zacnych fotek z wypraw w Bieszczady po ukraińskiej stronie. Nie dość, że są bardzo dobre to wiem, że dodasz do nich ciekawy komentarz.
Ze swojej strony mogę zaproponować film o Bieszczadach, tytuł podam jak dowiem się gdzie go mam :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
....................
A może ktoś przygotuje jakąś ciekawą prelekcję o Bieszczadach (tych współczesnych albo z bliższej lub dalszej przeszłości) ?
A może ktoś zapewni osobę takiego prelegenta ? Na zasadzie, oczywiście, umowy ustnej. Honorarium - poprzez zbiórkę po kilka zł od osoby (zrzucenie się przez Nas do czapki).
Witam! Ja chętnie przygotuję ciekawą(?) prelekcję o Bieszczadach, poruszając różne wątki, współczesne, ale również z bliższej i dalszej przeszłości. Rezygnuje oczywiście z honorarium. Co więcej, przywiozę coś w rodzaju licznika czasu, pojemnik 1, 3 , 5 litrowy. Czas mojej prelekcji nie będzie dłuższy niż czas potrzebny do wypicia jednego z nich. To Szanowne Grono zdecyduje czy mam być wymowny i elokwentny niczym Fidel Castro czy też lapidarny i zwięzły niczym Pierre Cambronne pod Waterloo!
Jako temat prelekcji proponuję- "Pieśni i poezji wymiar praktyczny". Swoją tezę chciałbym udowodnić na podstawie wybranych wierszy znanych bieszczadzkich twórców:
1) Wiesławy K.-K. (na forum jako WUKA) - "Chodzmy do lasu"
1) Krzysztofa K. (na forum jako Kriss04)- "Koniec sezonu"
3) Autor NN (na forum nie pisze) - "In Taberna quando sumus"
Tą ostatnią, przepiękną, średniowieczną pieśn proponuję równocześnie na hymn VII i każdego następnego KIMB-u! W następnym poście pozwolę sobie na szersze uzasadnienie. Pozdrawiam! +Pastor mp
Pastorze - trzymamy za słowo !:smile:
Cytat:
Zamieszczone przez
Pastor
proponuję równocześnie na hymn VII i każdego następnego KIMB-u
Dobre! :lol:
mi tam się pomysł z hymnem podoba. np. odśpiewywanym grupowo na rozpoczęcie obrad.