Oddam biednym ubrania w dobrym stanie
Witam! Posiadam ubrania kobiece, męskie oraz dziecięce (dziewczynki) w dobrym stanie. Nie chcę, żeby się zmarnowały. Może Wy lub ktoś z Waszych znajomych jest ubogi i nie stać go na kupno nowych? W takim razie proszę o kontakt mailowy lub za pośrednictwem forum.
Odp: Oddam biednym ubrania w dobrym stanie
Na forum chyba ciężko ale może zadzwoń do MOPS lub GOPS
w jakiejś Bieszczadzkiej miejscowości.
Pozdrawiam
A nie znasz jakiegoś numeru tel? Bo szukam w necie, ale nic nie mogę znaleźć.
013 4610313 - GOPS Lutowiska :)
Aga mam takie pytanie: czym kierowałaś się zadając to pytanie na forum bieszczadzkim? widać że masz dobre serducho i chcesz pomóc... w Bieszczadach (jak w całej Polsce) również znajdują się ubodzy, którym ta pomoc by się przydała... ale dlaczego to pytanie zadałaś właśnie tutaj? czy kierowałaś się stereotypem pt.: "biedne dzieci z Bieszczad"... nie chce być uszczypliwy, kieruje mną czysta ciekawość... skąd jesteś? Bo jak jesteś stąd to powiem ci że w Lesku, Ustrzykach Dolnych i Zagórzu są na pewno (jak w większości miejscowości polskich) metalowe kontenery PCK do których możesz wrzucać swoje dary...
Marcin... Jestem z woj. pomorskiego. I.. udało Ci się zgadnąć z tym "biedne dzieci z Bieszczad". W sumie to nie ja, a moja mama stwierdziła, że podobno w Bieszczadach jest straszna bieda... A że ona nie zna się na kompie, to ja ją wyręczam :P
Czy to naprawdę tylko stereotyp?
Szukaliśmy tu bliżej, lecz jakoś nie ma chętnych, a kiedy dzwonimy do jakiejś instytucji zajmującej się tymi sprawami słyszymy: "A czy pani ma jakiś sklep?". Używanych rzeczy nie chcą, a przecież są osoby, które marzą, żeby mieć chociaż takie... tylko tak trudno do nich dotrzeć :(
Cytat:
Zamieszczone przez
aga88
Szukaliśmy tu bliżej, lecz jakoś nie ma chętnych, a kiedy dzwonimy do jakiejś instytucji zajmującej się tymi sprawami słyszymy: "A czy pani ma jakiś sklep?". Używanych rzeczy nie chcą, a przecież są osoby, które marzą, żeby mieć chociaż takie... tylko tak trudno do nich dotrzeć :(
A próbowałaś dzwonić do najbliższego OPS, MOPS czy jak to się w Twoim mieście nazywa ?
Ja oddawałam w ten sposób używane ale czyste i w dobrym stanie ciuchy z których wyrosły moje dzieci.
Obecnie co jakiś czas wrzucam używane ale czyste i nie zniszczone ciuchy do kontenerów PCK (stoją na wielu osiedlach).
Nie widzę specjalnie sensu w wysyłaniu używanych ciuchów przez całą Polskę. Transport kosztował by więcej niż są warte te ciuchy.
Pozdrowienia
Basia
Cytat:
Zamieszczone przez
aga88
Marcin... Jestem z woj. pomorskiego. I.. udało Ci się zgadnąć z tym "biedne dzieci z Bieszczad". W sumie to nie ja, a moja mama stwierdziła, że podobno w Bieszczadach jest straszna bieda... A że ona nie zna się na kompie, to ja ją wyręczam :P
Czy to naprawdę tylko stereotyp?
Podkarpacie i Bieszczady to jeden z najbardzej dynamicznie rozwijających się regionów w Polsce. Oczywiście także tu jest pewien odsetek ludzi biednych. Watpię aby było więcej niż w Pomorskiem.
Dziś rozmawiałam ze znajomym naukowcem na temat bioróżnorodności połonin i tzw. ochrony czynnej połonin. Po raz pierwszy od powstania parku mają wykosić część połoniny. Nikt z miejscowych nie zgodził się pójść i pracować. Zbyt daleko, zbyt stromo, zbyt ciężko i na górę trzeba wejść. Wykoszeniem zajęła się firma w Wielkopolski.:mrgreen:
chętnie przyjmę odzież gdyż nie stać mnie na zakup a nawet w tym momęcie nie mamy z synkiem dachu nad głowa. to mój numer telefonu 721942206
Cytat:
Zamieszczone przez
aga88
Witam! Posiadam ubrania kobiece, męskie oraz dziecięce (dziewczynki) w dobrym stanie. Nie chcę, żeby się zmarnowały. Może Wy lub ktoś z Waszych znajomych jest ubogi i nie stać go na kupno nowych? W takim razie proszę o kontakt mailowy lub za pośrednictwem forum.
witam czy ogloszenie jest aktualne