Nowe czasopismo o Bieszczadach
Jutro ukaże się nowe czasopismo o Bieszczadach. Tytuł brzmi znajomo, to "Bieszczadnik". Zespół redakcyjny gwarantuje, że poziom merytoryczny pisma będzie wysoki. Tworzą go mieszkańcy Bieszczadów, naukowcy i dziennikarze, a przede wszystkim autorzy świetnych książek: Grzegorz Sitko "Dzikie Bieszczady - przewodnik", Andrzej Czech autor bardzo wielu publikacji, Krzysztof Potaczała "Bieszczady w PRL-u". Czasopismo można przeczytać w internecie [tu był adres]
Odp: Nowe czasopismo o Bieszczadach
Cytat:
Zamieszczone przez
Sonka
Jutro ukaże się nowe czasopismo o Bieszczadach.(...) Zespół redakcyjny gwarantuje, że poziom merytoryczny pisma będzie wysoki.(...). Czasopismo można przeczytać w internecie (tu adres)
Może i dobra wiadomość, ale poziom można ocenić dopiero po przeczytaniu. Czytałaś? Może pod podanym adresem? Jeśli tak, to chciałem Ci zwrócić uwagę, że są tam zamieszczone tylko fragmenty artykułów, więc wprowadzasz forumowiczów w błąd.
A regulamin forum czytałaś?
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Może i dobra wiadomość, ale poziom można ocenić dopiero po przeczytaniu. Czytałaś? Może pod podanym adresem? Jeśli tak, to chciałem Ci zwrócić uwagę, że są tam zamieszczone tylko fragmenty artykułów, więc wprowadzasz forumowiczów w błąd.
A regulamin forum czytałaś?(podkr. P.)
Pewnie, że czytała. Wielokrotnie, ale przez chwilę reklama powisi, to zawsze coś!
W sobotę się ukaże ? Gdzie go będzie można kupić ? To będzie miesięcznik, kwartalnik ? No i w końcu ile będzie kosztować ?
Moderator zwrócił mi uwagę na punkt 2 regulaminu. Podpisałam go nie czytając. Przepraszam.
Nie czytałam czasopisma, znam tylko autorów. Oni swoim nazwiskiem gwarantują wysoką jakość. To są ludzie znani i uznani, mający duży dorobek zarówno naukowy jak i dziennikarski. Jutro odstaniemy pierwsze egzemplarze. Z tego co wiem, o czasopiśmie dowiedziałam się dziś, jest on częściowo finansowany z pieniędzy unijnych. Pierwsze dwa numery. Potem czasopismo, być może kwartalnik, być może półrocznik będzie musiał się utrzymać na rynku. Moim zdaniem trzeba dać im szansę. W zalewie badziewia może okazać się perełką. Poza tym to ludzie z waszego forum, kiedyś wszyscy na nim pisali.
Odpowiadam Hero, połączę posty.
Ma kosztować około 5 zł, nie wiem ile będą za niego żądać w detalu. Jutro chłopaki będą go rozwozić po Bieszczadach, czasopismo będzie też można kupić w internecie. To dlatego dałam link do "Bieszczadnika". Tam są dane.
Cytat:
Zamieszczone przez
Sonka
Poza tym to ludzie z waszego forum, kiedyś wszyscy na nim pisali.
No to w końcu nowe [czasopismo], czy ludzie z naszego forum na nim pisali?
Pożyjemy zobaczymy. ... Życzę powodzenia
Jest to trudne przedsięwzięcie.
Pozdrawiam
Jak ktoś bardzo lubi słowo pisane to można pierwszy numer zamówić.
Cytat:
Obecnie można nabyć magazyn w wersji drukowanej. Cena magazynu wraz z wysyłką przesyłką ekonomiczną Poczty Polskiej na adres krajowy wynosi 4,9 zł płatne przelewem na konto wydawcy: Ursa Maior sp. z o.o. nr konta 64 1030 0019 0109 8530 0038 6971. Po wykonaniu przelewu proszę o podanie e-mailem (redakcja@bieszczadnik.info) liczby zamówionych egzemplarzy oraz adresu do wysyłki.
A po lekturze będzie można pogadać o poziome merytorycznym :mrgreen:
będzie raczej ciężko, sukcesu raczej im nie wróżę - bardzo wąskie grono odbiorców; bodajże rok temu upadł miesięcznik "Bieszczady" - który mimo dystrybucji nawet w empikach się nie utrzymał
Nie czytałem regulaminu forum (w szczególności pkt2) ale pewnikiem chodzi o to co by nie siać propagandy i reklamy.
Moim skromnym zdaniem są sytuacje szczególne w których regulamin można nagiąć.
I tu mamy do czynienia z taką szczególną sytuacją.