Odp: Ukraina a bezpieczeństwo
Keep calm and go to the Ukrainian Mountains :)
Witaj Abram !
W tej chwili przebywa w górkach ukraińskich tajny wysłannik forumowy niejaki sir Bazyl.
Jak wróci, to będzie oznaczać , że jest bezpiecznie, jak nie wróci to lepiej tam nie jedź.
W przyszłym tygodniu wszystko się okaże.
Hej,
Byłem w tym roku na Ukrainie, w Bieszczadach Wschodnich i w Gorganach Zachodnich, podróżując troszkę po wielu miejscowościach, muszę powiedzieć że było normalnie. Nie dało odczuć się żadnej niechęci a tym bardziej zagrożenia. Polecam Ci ten kraj i ich góry - napewno się nie zawiedziesz.
A.
Byłem końcem sierpnia na Zakarpaciu i było spokojnie, także nie ma co się obawiać.
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Witaj Abram !
W tej chwili przebywa w górkach ukraińskich tajny wysłannik forumowy niejaki sir Bazyl.
Jak wróci, to będzie oznaczać , że jest bezpiecznie, jak nie wróci to lepiej tam nie jedź.
W przyszłym tygodniu wszystko się okaże.
Wrócił cały i nie licząc cholernego kataru, to zdrowy :)
Jedynym minusem jest czas przejazdu granicy. W Korczowej dwie godziny (samochodów osobowych ponad dwadzieścia w każdej z dwóch kolejek) a w Ubli ponad dwie i pół godziny (samochodów łącznie osiem - słowaccy celnicy zajmowali się głównie chodzeniem z rękami w kieszeniach a wtedy nie da się wziąć do ręki paszportu żeby odprawić oczekujących).
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Wrócił cały i nie licząc cholernego kataru, to zdrowy :)...... a w Ubli ponad dwie i pół godziny (samochodów łącznie osiem - słowaccy celnicy zajmowali się głównie chodzeniem z rękami w kieszeniach a wtedy nie da się wziąć do ręki paszportu żeby odprawić oczekujących).
Jak to w Ubli bywa :(
ps. a po ukraińskiej stronie dalej obowiązują deklaracje- oświadczenia majątkowe?
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
a po ukraińskiej stronie dalej obowiązują deklaracje- oświadczenia majątkowe?
Ja już od dwóch lub trzech lat nie wypełniałem a czasem przez Ublę jeżdżę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Abram
Więc jak to tam jest z tą zachodnią Ukrainą? :)
Po zachodniej Ukrainie (chociaż mnie górzystej), włóczyli się też nasi wysłannicy z szeroko otwartymi oczami i na rowerach. Ze szczególnym zaleceniem wykrywania niebezpieczeństw.
http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php/9066 i http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php/9085
Poszukiwanie band i bojówek skończyło się fiaskiem. Stwierdzono wprawdzie występowanie innych niebezpieczeństw, jednak nie odbiegały one charakterem od tych, które można spotkać w Krakowie, Lyonie, albo w Ustrzykach Dolnych.
Hej Abram ! ... jesteś jeszcze tam ?
Najczęściej na tym forum rejestrują się osobnicy tylko po to aby zadać pytanie i zniknąć
ale gdybyś istniał to weź sobie pod uwagę co napisał sir Bazyl
Cytat:
słowaccy celnicy zajmowali się głównie chodzeniem z rękami w kieszeniach
toż to jest niebezpieczeństwo naduźyć....