Odp: Zgłaszanie propozycji lokalizacji VIII KIMB
Pax między chrześcijany! Apeluję o merytoryczną dyskusję! Gdy czytam wasze posty, to aż cieszę się, że mnie nie było w ZpC. Znowu świnia weszła pomiędzy ludzi..
Acha, Stały Bywalcze, a propos skrótu z Krywego, to pamiętaj, że nie ma już tej kładki na Hulskim, a przechodzić po Kamieniach, cóż... w tym roku nie dało się. No, ale jest to problem drugorzędny, można nadrobić trochę drogi.
Stały Bywalec napisał "Do rozpoczęcia głosowania jeszcze ponad miesiąc, ale już teraz Szanownych Państwa informuję, że ja osobiście zagłosuję właśnie na Krywe !!!
Uważam bowiem, że mamy niepowtarzalną, wręcz historyczną szansę organizacji "KIMB-u Tysiąclecia".
Krywe jest przeurocze, warunki dla naszego spotkania wręcz idealne.
Wyobraźcie sobie:
1. Taniec z niedźwiedziem przy ognisku.
2. Rodeo - jazda na oklep na żubrze.
3. Wilczy chór a cappella (w czasie gdy Manio będzie odpoczywał)."
Z sarkazmem czy nie ale nawet program zaproponował, myślę, że wizja Prezesa co do KIMB-u jest. I do tego programu nie trzeba innej lokalizacji, nie trzeba rzutnika, sali i większej ilości ludzi. Wystarczy trochę zebrać chrustu i drzewa (z tym trzeba tam więcej zachodu) no i żubra (można za składkę wynająć mechanicznego i też będzie ubaw) a po wypiciu "tuż za rogiem" a cappella przyjdzie samo. Powsimordy można kameralnie wręczać.
Clinton`a "gospodarka głupcze" można sparafrazować zamieniając "gospodarka" słowem "program". Bo to program ukształtuje miejsce. Nad programem jak widzę nie ma potrzeby dyskutować bo najważniejsze jest miejsce. Kumam, że idea KIMB-u to kameralne spotkanie towarzyskie wraz z wręczeniem nagród forumowych. "Wołanie na puszczy" nie ma nawet echa.
Myślę, że wszystko powiedziałem i nawet mam wrażenie, że wciskam się między wódkę a zakąskę a to nie jest oki co pokornie bijąc się w piersi robię wycofkę na najbliższe wzgórze z dobrym widokiem na pole bitwy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Recon1
Kumam, że idea KIMB-u to kameralne spotkanie towarzyskie .
no to ja myślalam, że własnie nie, ale jak wygra zadupie to tak będzie
Wg kolejności ostatnich postów:
Piskalu - w tym roku przeprawiając się przez potok Hulski po prostu zdjąłem buty, skarpetki i przeszedłem boso. Już po drugiej stronie rzeczki walnąłem się na trawę (aby wytrzeć dokładnie nogi) i ... aż wrzasnąłem. Siadłem na jakimś schowanym w trawie kamieniu, potem przez kilka dni czułem swoją kość ogonową.
Reconie - o programie podyskutujemy sobie już po poznaniu lokalizacji KIMB-u. Zgodzisz się chyba ze mną, że inny pasuje do Krywego, a inny do ZpC w UG. A i Sękowiec ma swoją specyfikę.
Zresztą to chyba jeszcze nie koniec zgłoszeń.
Orsini - z przekąsem użyłaś określenia "zadupie". Zgadzam się, ale czy nam właśnie nie o to chodzi ? Przecież na dobrą sprawę to nasze Bieszczady są (jeszcze, zwłaszcza poza sezonem urlopowym) jednym wielkim zadupiem i właśnie m.in. za to je kochamy. Za urokliwość tych odludnych miejsc. Osobiście wolę zdecydowanie Zatwarnicę od Zakopanego. A Ty ?
szczerze???
ZAKOPANE!!!
kocham Tatry jak żadne inne góry, niestety mój lęk wysokości pogłębiający się z roku na rok przepędził mnie z nich dość skutecznie ;-(
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
kocham Tatry jak żadne inne góry, niestety mój lęk wysokości pogłębiający się z roku na rok przepędził mnie z nich dość skutecznie ;-(
Mnie z Tatr przepędziła klaustrofobia :lol: Pechowe miejsce, nie ma co, lepiej zostańmy przy Biesach.
A ja i tak pojadę na KIMB, gdziekolwiek będzie, bo wiem że spotkam tam: JOJĘ, PASTORA, SB, IRASA, MANIA, TARNINĘ, JORGA, JARA,BOBA, JACKA, ANDRZEJA I WOJTKA CYFERKI, DŁUGIEGO.... (kogo nie wymieniłam, a powinnam to przepraszam),ale to jest właśnie dla mnie KIMB!
Tatry ???
....gdzie to jest ? bo słabo łapię tą lokalizację na KIMB
podpowiedzcie proszę !!!
Cytat:
Zamieszczone przez
Henek
Tatry ???
....gdzie to jest ? bo słabo łapię tą lokalizację na KIMB
podpowiedzcie proszę !!!
podpowiedzieć?to najpierw Ty powiedz skąd wziąłeś to,że to lokalizacja na KIMB :-o
Cytat:
Zamieszczone przez
długi
...........Sposób w jaki została potraktowana Krystyna jest oburzający. Może Łupków to nie jest dobre miejsce na KIMB, może Krywe nie nadaje się jeszcze bardziej. Ale nie z takimi argumentami. Aż strach pomyśleć jakie impertynencje zaraz ktoś wyciągnie na Tosię.
Długi
Witaj Długi! Mam do Ciebie szacunek dlatego postaram się odpowiedzieć na Twoje zarzuty. Zacznę od siebie. Od wielu lat jestem uzależnionym od alkoholu pijakiem czy jak kto woli alkoholikiem. Piję dużo i często mimo nadciśnienia, choroby niedokrwiennej a ostatnio niedowładu prawej nogi itd. itd. Wielokrotnie nazywano mnie pijakiem,alkoholikiem etc. Nigdy jednak nie twierdziłem że to jest chamstwo czy impertynencje! To jest choroba. Za długo sam piję żebym się miał rozczulać nad innymi alkoholikami czy jak kto woli pijakami. Zaczęło się od tego że Wielka Pani Przewodnik zgłosiła pewne schronisko jako miejsce KIMB-u i to była prowokacja bo schronisko nie leży w Bieszczadach a są również inne powody wykluczające to miejsce. Te powody są powszechnie znane. Moja uwaga nie miała charakteru złośliwego i nie dotyczyła prywatnej osoby ale osoby prowadzącej działalność usługową, podlegającą krytyce.Gdybym chciał być złośliwy, mam zdjęcia z dwóch pobytów w pewnej kultowej miejscowości w BN, mam relacje kilku osób (o sąsiadach czy pracujących opodal kolejarzach nie wspomnę).
Wielka Pani Przewodnik, dwojga imion, podzieliła pijaków na dwie grupy. Na tych, na których nie ma szans cokolwiek zarobić, i tych nazywa degeneratami, menelami spod Atamanii, złodziejami itp. (patrz wątek o Jędrku Połoninie). Natomiast ci dzięki którym można coś zarobić to w najgorszym przypadku zakapiorzy, artyści, wrażliwe dusze, ludzie zagubieni itd. To jest hipokryzja i zwykłe świństwo. Nie jestem pierwszą osobą stawiającą takie zarzuty WPP. Przykro mi Tomaszu że wpisujesz się w tą poetykę.
To jest mój ostatni post w temacie KIMB i ostatni post wogóle,ponieważ moja osoba budzi pewną niechęć, nie będę się narzucał.
Nie mam zamiaru pisać żadnych impertynencji na temat Krywego czy też państwa M. To wspaniałe, klimatyczne miejsce, wspaniali ludzie. Nie zmienia to mojej oceny Krywego jako miejsca KIMB-u. Co będzie jak będzie padał deszcz? Dużo osób do Krywego po prostu nie przyjedzie a ci co przyjadą niekonieczne będą wdzięczni że ich namówiłeś na to miejsce. Mnie to już nie dotyczy ponieważ z powodu złego stanu zdrowia nie przypuszczam żebym mógł uczestniczyć w KIMB-ie, gdziekolwiek by się on nie odbywał.
Wszystkich, których umyślnie czy też nieumyślnie uraziłem, przepraszam!
...........................Pozdrawiam! +Pastor ręką własną