Pokaż wyniki od 1 do 10 z 420

Wątek: Zgłaszanie propozycji lokalizacji VIII KIMB

Mieszany widok

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Domyślnie Odp: Zgłaszanie propozycji lokalizacji VIII KIMB

1.Bez względu na to, gdzie będzie KIMB, zamawianie większego posiłku ogólnego nie ma sensu. Niepowodzenie z prosiakiem wynikło głównie z powodów zbyt małej ilości chętnych. I tu Lucyna ma 100% racji.
    2. Sposób w jaki została potraktowana Krystyna jest oburzający. Może Łupków to nie jest dobre miejsce na KIMB, może Krywe nie nadaje się jeszcze bardziej. Ale nie z takimi argumentami. Aż strach pomyśleć jakie impertynencje zaraz ktoś wyciągnie na Tosię.
    Długi

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

tego się nawet skomentować nie da...
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Nie było mnie na Naszym Forum tylko 2 dni i już się pożarli jak, nie przymierzając, J. Kaczyński z S. Niesiołowskim.
    Weźcie Wy może na wstrzymanie, bo jak nie, to Was swoim bojowym kotem Sabinkiem poszczuję (posiada chyba trochę genów żbika, bo robi się cholernie odważny; ma dopiero 6 m-cy, a już pogonił dorosłego psa sąsiadki).

Ad rem.
    Ogłaszam formalnie, że wpłynęło 3-cie zgłoszenie lokalizacji VIII KIMB, a mianowicie w miejscowości Krywe nad Sanem - w gospodarstwie agroturystycznym p. Antoniny Majsterek. Propozycję tę przedstawił Długi, konsultując ją wcześniej na p.w. m.in. z moją skromną osobą.

Do rozpoczęcia głosowania jeszcze ponad miesiąc, ale już teraz Szanownych Państwa informuję, że ja osobiście zagłosuję właśnie na Krywe !!!
    Uważam bowiem, że mamy niepowtarzalną, wręcz historyczną szansę organizacji "KIMB-u Tysiąclecia".

Krywe jest przeurocze, warunki dla naszego spotkania wręcz idealne.
    Wyobraźcie sobie:
    1. Taniec z niedźwiedziem przy ognisku.
    2. Rodeo - jazda na oklep na żubrze.
    3. Wilczy chór a cappella (w czasie gdy Manio będzie odpoczywał).

O zakwaterowaniu już napisał szczegółowo Długi. Od siebie dodam, że osoby szczególnie wymagające mogą nocować w Zatwarnicy, Sękowcu, a nawet Chmielu (np. u p. Luli). I podjadą sobie samochodem jak najbliżej, a potem ruszą d... i pójdą na piechotę. A co do tych nielicznych, którzy nie będą chcieli lub mogli przejść tego kawałka drogi, to myślę, że skorzystają z transportu kolegów dysponujących terenówkami.

Ja osobiście nikomu tzw. lepszego miejsca u Tosi nie zajmę. Na KIMB i z powrotem przejdę się z Sękowca na piechotę. Zapraszam do towarzystwa - znam dobrze najkrótszą, chociaż nie najłatwiejszą drogę.

Czytając natomiast malkontentów, nasunęły mi się słowa imć pana Onufrego Zagłoby: Tfu, tfu mości panowie. Kury wam macać, a nie wojować z Chmielnickim.
    A siedźcie Wy sobie w Polańczyku, pijcie piwko na tarasie jakiejś uzdrowiskowej restauracji i chwalcie się, że jesteście w górach, i żeście już spacer przez cały półwysep zrobili !
    Albo może lepiej pozostańcie przed monitorami Waszych laptopów i desktopów.

Jest to w końcu forum bieszczadzkie, a nie Armii Zbawienia.
    Ostatnio edytowane przez Stały Bywalec ; 09-12-2008 o 09:44
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Satyryk Roku 2009
    Satyryk Roku 2008
    Awatar Pastor
    Na forum od
    03.2006
    Rodem z
    Nowe Rybie

Cytat Zamieszczone przez długi Zobacz posta
    ...........Sposób w jaki została potraktowana Krystyna jest oburzający. Może Łupków to nie jest dobre miejsce na KIMB, może Krywe nie nadaje się jeszcze bardziej. Ale nie z takimi argumentami. Aż strach pomyśleć jakie impertynencje zaraz ktoś wyciągnie na Tosię.
    Długi
    Witaj Długi! Mam do Ciebie szacunek dlatego postaram się odpowiedzieć na Twoje zarzuty. Zacznę od siebie. Od wielu lat jestem uzależnionym od alkoholu pijakiem czy jak kto woli alkoholikiem. Piję dużo i często mimo nadciśnienia, choroby niedokrwiennej a ostatnio niedowładu prawej nogi itd. itd. Wielokrotnie nazywano mnie pijakiem,alkoholikiem etc. Nigdy jednak nie twierdziłem że to jest chamstwo czy impertynencje! To jest choroba. Za długo sam piję żebym się miał rozczulać nad innymi alkoholikami czy jak kto woli pijakami. Zaczęło się od tego że Wielka Pani Przewodnik zgłosiła pewne schronisko jako miejsce KIMB-u i to była prowokacja bo schronisko nie leży w Bieszczadach a są również inne powody wykluczające to miejsce. Te powody są powszechnie znane. Moja uwaga nie miała charakteru złośliwego i nie dotyczyła prywatnej osoby ale osoby prowadzącej działalność usługową, podlegającą krytyce.Gdybym chciał być złośliwy, mam zdjęcia z dwóch pobytów w pewnej kultowej miejscowości w BN, mam relacje kilku osób (o sąsiadach czy pracujących opodal kolejarzach nie wspomnę).
    Wielka Pani Przewodnik, dwojga imion, podzieliła pijaków na dwie grupy. Na tych, na których nie ma szans cokolwiek zarobić, i tych nazywa degeneratami, menelami spod Atamanii, złodziejami itp. (patrz wątek o Jędrku Połoninie). Natomiast ci dzięki którym można coś zarobić to w najgorszym przypadku zakapiorzy, artyści, wrażliwe dusze, ludzie zagubieni itd. To jest hipokryzja i zwykłe świństwo. Nie jestem pierwszą osobą stawiającą takie zarzuty WPP. Przykro mi Tomaszu że wpisujesz się w tą poetykę.
    To jest mój ostatni post w temacie KIMB i ostatni post wogóle,ponieważ moja osoba budzi pewną niechęć, nie będę się narzucał.
    Nie mam zamiaru pisać żadnych impertynencji na temat Krywego czy też państwa M. To wspaniałe, klimatyczne miejsce, wspaniali ludzie. Nie zmienia to mojej oceny Krywego jako miejsca KIMB-u. Co będzie jak będzie padał deszcz? Dużo osób do Krywego po prostu nie przyjedzie a ci co przyjadą niekonieczne będą wdzięczni że ich namówiłeś na to miejsce. Mnie to już nie dotyczy ponieważ z powodu złego stanu zdrowia nie przypuszczam żebym mógł uczestniczyć w KIMB-ie, gdziekolwiek by się on nie odbywał.
    Wszystkich, których umyślnie czy też nieumyślnie uraziłem, przepraszam!
    ...........................Pozdrawiam! +Pastor ręką własną
    "Człowiek, narodzony z niewiasty, dni krótkich jest i pełen kłopotu" Hi 14.2

Cytat Zamieszczone przez Pastor Zobacz posta
    (...) z powodu złego stanu zdrowia nie przypuszczam żebym mógł uczestniczyć w KIMB-ie, gdziekolwiek by się on nie odbywał.
    Pastor, życzę Ci abyś doszedł do zdrowia i abyśmy mogli razem "wojować z Chmielnickim".

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 8 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 8 gości)