Odp: Nowe przejścia graniczne z Ukrainą w budowie
Cytat:
Zamieszczone przez
WojtekR
Ale zawsze to lepiej mieć skansen gdzie indziej, nie u siebie!
Wiecie Krysiu i Bubo, jak się to nazywa? To hipokryzja…
nie wojtku... zdecydowanie nie...najlepiej by bylo miec ten jak to nazywacie "skansen" u siebie. To nie hipokryzja- to sie nazywa inne podejscie do zycia- inne niz twoje... czy tak ciezko sie z tym pogodzic ze ludzie sa rozni?
niezmiernie ubolewam nad tym ze u nas nie ma "skansenu" a jezeli gdzieniegdzie troche go jeszcze jest to czas i kasa niestety wplywa na jego zanikanie.. duzo bym dala zeby u nas bylo tak jak na ukrainie- zebym nie musiala zapierniczac ponad 500km tylko to co lubie najbardziej miec na codzien wokol siebie..
wiele razy rozwazalam juz wyniesienie sie na ukraine na stale.. ale chyba za slabo mi idzie nauka jezykow obcych i za bardzo jestem zwiazana z rodzina...ale w polsce podoba mi sie coraz mniej, a zmiany ktore zachodza w krajobrazie i ludzkiej mentalnosci moga jedynie przerazac.. pamietam jak w latach 90 tych bylam w austrii i z obrzydzeniem patrzylam na tamtejsze odpiglowane i wypolerowane miasta, lasy reklam atakujace swoja brzydota zewszad i zagospodarowane gory i lasy.. i myslalam sobie "jakie to szczescie ze urodzilam sie w takim pieknym i dzikim kraju jak polska"...niestety wielkie szczescie nie trwalo dlugo ;)
Krysiu,
1. jeżeli nie podoba ci się UE - nie ma sprawy - wyjedź do Norwegii,Szwajcarii czy Izraela.Tam nie będziesz mogła na nią narzekać! Chyba, że nie masz paszportu :lol:
2. Nic o prawicy nie pisałem, wiec coś z czytaniem u ciebie "nie teges"
3. Ciągle chcę od ciebie dowiedzieć się, jakie kryteria obowiązują wg ciebie dla tych, którzy przekraczają granicę z UA (ponoć niektórych ona zatrzymuje :lol:
4. Nic nie (od)daj (się), żeby był kapitalizm - nie warto! Szkoda cnó(o)t(y)(?)! ;)
5. Dziękuję za życzenia wyjazdu poza UE - nie planuję w najbliższym czasie (za mało mam dochodów!)
6. Jak możesz żyć w tym kraju, gdzie wszyscy są złodziejami?
7. Dziękuję za gratulacje - dawno nikt mi niczego nie gratulował!
8. Jak zechcesz odpowiedzieć na moje pisanidło, najpierw przeczytaj je ze zrozumieniem, pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzz :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
WojtekR
8. Jak zechcesz odpowiedzieć na moje pisanidło, najpierw przeczytaj je ze zrozumieniem, pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzz :grin:
Przyganiał kocioł garnkowi ha ha ha
Cytat:
Zamieszczone przez
WojtekR
6. Jak możesz żyć w tym kraju, gdzie wszyscy są złodziejami?
Gdzie ja napisałam, że wszyscy to złodzieje???
NO GDZIE???
czy jednak czytanie ze zrozumieniem się kłania?;-))
Paszport mam chyba od 15 roku życia, a może i dawniej, nie pamiętam kiedy pierwszy raz wyjechałam za tzw. granicę, a od '89 mam go nieprzerwanie w domu;-)
Co do wyjazdu z Polski kocham ją i wyjadę to pewne, bo tu już się nic nie zmieni na lepsze-będzie tylko gorzej. A jak ZUS pierdyknie, a pierdyknie, bo to piramida finansowa to w ogóle będzie wesoło, ale puki rodzice żyją to tego nie zrobię.
Długo już im nie zostało;-(
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
nie wojtku... zdecydowanie nie...najlepiej by bylo miec ten jak to nazywacie "skansen" u siebie. To nie hipokryzja- to sie nazywa inne podejscie do zycia- inne niz twoje... czy tak ciezko sie z tym pogodzic ze ludzie sa rozni?
niezmiernie ubolewam nad tym ze u nas nie ma "skansenu" a jezeli gdzieniegdzie troche go jeszcze jest to czas i kasa niestety wplywa na jego zanikanie.. duzo bym dala zeby u nas bylo tak jak na ukrainie- zebym nie musiala zapierniczac ponad 500km tylko to co lubie najbardziej miec na codzien wokol siebie..
wiele razy rozwazalam juz wyniesienie sie na ukraine na stale.. ale chyba brak mi odwagi i za bardzo jestem zwiazana z rodzina...bo w polsce podoba mi sie coraz mniej, a zmiany ktore zachodza w krajobrazie i ludzkiej mentalnosci moga jedynie przerazac.. pamietam jak w latach 90 tych bylam w austrii i z obrzydzeniem patrzylam na tamtejsze odpiglowane i wypolerowane miasta, lasy reklam i zagospodarowane gory.. i myslalam sobie "jakie to szczescie ze urodzilam sie w takim pieknym i dzikim kraju jak polska"...niestety wielkie szczescie nie trwalo dlugo ;)
Buba, do cholery, czy możesz wreszcie przeczytać to, co piszę! Żeby ci ułatwić: cały czas piszę o PRZEJŚCIU GRANICZNYM!!!! O syfie, jaki tam panuje, a nie o tym, co jest na Ukrainie!!!! Tak trudno skumać?!
Jeżeli to nic nie da, to ja już nie mam siły... by tłumaczyć, że nie jestem wielbłądem!!!!!
Przepraszam.....
Cytat:
Zamieszczone przez
WojtekR
Buba, do cholery, czy możesz wreszcie przeczytać to, co piszę! Żeby ci ułatwić: cały czas piszę o PRZEJŚCIU GRANICZNYM!!!! O syfie, jaki tam panuje, a nie o tym, co jest na Ukrainie!!!! Tak trudno skumać?!
.
A to tak trudno skumać, że żadnego syfu na tych przejściach nie ma???
Nawet fotka była
Heloł, pozmieniało się trochę
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
[...] Choć te pieniądze jakby po prostu zostały w Pl to i tak by je rozkradli od razu.[...]
Nie wskazujesz kto, więc wszyscy!!! Ale chyba to taka twoja maniera... :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
WojtekR
Nie wskazujesz kto, więc wszyscy!!! Ale chyba to taka twoja maniera... :grin:
Równie dobrze, nie wszyscy a nikt, skoro nie wskazuję po imieniu idąc tym tokiem rozumowania pokrętnego;-)
A i jest to zdanie PRZYPUSZCZAJĄCE tak dla ułatwienia podpowiem;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
A to tak trudno skumać, że żadnego syfu na tych przejściach nie ma???
Nawet fotka była
Heloł, pozmieniało się trochę
Czyżby?
Uważaj, bo stracisz tytuł Malkontenta Roku!
Poza tym, myślę, że Buba nie potrzebuje adwokata! Skumasz? Baj, baj...
Cytat:
Zamieszczone przez
WojtekR
..
czemu od razu "do cholery"- milo sobie dyskutujemy a ty sie niepotrzebnie emocjonujesz :)
pewnie dlatego trudno mi skumac bo przekraczalam ta granice przynajmniej piecdziesiat kilka razy i nigdy na ow syf nie trafilam... wiec albo cholerne mam szczescie albo mam inna definicje syfu ;)
faktycznie opowiesci basi o poprzewracanych kobietach czy ludziach rozgniecionych na barierce sa wstrzasajace- ale to chyba mieli po prostu okropnego pecha trafic na taka sytuacje....
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Równie dobrze, nie wszyscy a nikt, skoro nie wskazuję po imieniu idąc tym tokiem rozumowania pokrętnego;-)
A i jest to zdanie PRZYPUSZCZAJĄCE tak dla ułatwienia podpowiem;-)
Rozumiem. Tak sobie po prostu rzucasz... wszyscy - nikt, już wiem z kogo bierzesz przykład...
Sorry, ale nie odpowiada mi taka wymiana zdań...