Da radę dojechać samochodem do punktu "koniec drogi nad Wisłą"?
Załącznik 36462
Wersja do druku
Da radę dojechać samochodem do punktu "koniec drogi nad Wisłą"?
Załącznik 36462
Troszkę offtopu podrzucę w temacie.W piątek w Toruniu ma występ P.Geppert. Może ktoś z szanownych się wybiera :-)
Chcę to właśnie sprawdzić. Bo nie wiem jak jest teraz. Od strony drogi nr 80 jest normalna polna droga, szeroka, i szlak rowerowy, ale na mapie 1:75 000 jako widnieje ścieżka. Można w Kamieńcu skręcić do dawnego punktu promowego ,tam jest ścieżka w bok i można gdzieś się rozbić. Jest też droga w Strzyżawie, ale, przynajmniej na mapie, nie prowadzi nad samą Wisłę. Przejadę się tam kiedyś i dam znać.
A ja nie mam czym dojechać do "końca drogi nad Wisłą" ..... :-) !
WUKA, zobaczymy, co się z tego do wiosny wykluje, ile czasu będę w Toruniu, jaka będzie pogoda, kto z kim będzie chciał i mógł się spotkać... Nie wszystko zależy ode mnie.
Powoli widać już wiosnę.:-)
Termin zbiórki został już wyznaczony: sobota 14 marca o godz. 16:45 czyli na godzinę przed zachodem słońca. Miejsce - Ostromecki Przewóz nad Wisłą (jechać drogą 249 do końca):
Turystyczna mapa województwa kujawsko-pomorskiego.
Zapraszamy wszystkich.
W razie niesprzyjającej pogody termin może ulec zmianie albo spotkanie może zostać odwołane.
5 km. od mojego domu. Stąd nie ma dojścia do poprzednio podanego punktu "koniec drogi nad Wisłą", tzn. jest ale nie przy Wiśle, tylko okrężną drogą. A przy ostromeckim przewozie nie radzę. Wędkarze i mnóstwo samochodów .Może w marcu nie będzie tak źle, ale w sezonie omijam to miejsce szerokim łukiem.
Ale i tak się melduję.
W tym miejscu był na rekonesansie kolega i stwierdził, że jest to dobre miejsce na ognisko i biwak. Te zdjęcia są od niego.
Spoko. Przejdę się jeszcze do punktu "koniec drogi nad Wisłą" . Zobaczę jak i co. Tam, gdzie proponujesz nawet kiedyś widziałem policję a i leśniczówka niedaleko, a, toretycznie, nie wolno rozbijać się poza miejscami niewyznaczonymi. Ale z drugiej strony w punkcie "koniec drogi nad Wisłą" będzie dokładnie to samo.
Ile osób będzie z Twojej strony?
Tak trochę nietypowo, ale będę w Toruniu w najbliższą niedzielę po południu/wieczorem. Może bieszczadnicy kujawsko-pomorscy by znaleźli czas na piwo, maksimum osiem, gdzieś na Starówce? :-)
Znajdą!
Daj znać, o której. A jakaś knajpka na Starówce tyż się znajdzie.
Zdarzyło mi się być w Toruniu. Na piernikach się przewiozłem,ale smak grzanego wina zapamiętałem na długo - polecam przy okazji:)
Załącznik 40108
Zapytam też trochę nietypowo. Czy ktoś wybiera się 8 kwietnia na koncert Marii Peszek w klubie Od Nowa?
Również mogę przybyć. Dajcie znać jak ustalicie szczegóły.
Godz. 17? Wybierzcie wodopój i podajcie koordynaty :-)
Życzysz sobie sam wodopój czy wodopój z paśnikiem?
Paśnik niekonieczny, mam zapasy z zimy 8)
W takim razie proponuję Zezowate Szczęście, ul. Św. Ducha 5, po schodkach do góry, by zaraz zejść po schodkach do piekieł.
Super, do zobaczenia w piekle o 17 ]:->
Dziękuję toruniakom za serdeczne przyjęcie. Oficjalna część spotkania wyglądała jak poniżej. Kornela nie widać, bo z offu przygrywa na klawiszu :-D
Załącznik 40125
Dziękujemy za tak miłe nawiedzenie Torunia.
Poniżej uzupełnienie dokumentacji fotograficznej, łącznie z tym, co gra. Jednym palcem co prawda, ale dla prawdziwego talentu na miarę, liczba palców nie ma znaczenia.
Załącznik 40127Załącznik 40126
O jaaa ale Kornel już duży! :)
i ten kot na ścianie jaki fajny :)
fajnie Was zobaczyć.. chociaż na zdjęciach :)
Spotkanie odbyło się w miłej atmosferze. Załącznik 40136
Sorki, umknęło pytanie.
Ktoś na pewno będzie, ale nie ja. Natomiast chętnie się spotkam, o dowolnej godzinie, nawet po koncercie, zwłaszcza, że to piątek. Co więcej- nalegam na spotkanie.8-)
Bilety na koncert już mam.:-P:-P:-P
Wypada zanotować, że po koncercie podjechałam w tradycyjne miejsce, gdzie spotkaliśmy się w małym gronie. Zdjęć nie robiliśmy.