1 załącznik(ów)
Odp: Co to rośnie w tych Bieszczadach ?
a to taka ciekawostka widział ktoś z was takie strumyczki ropy? co prawda nie spotkałem się z tym w Bieszczadach tylko w Beskidzie Niskim
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin Scelina
To był oczywiście żart. A nowa zagadka jest na zdjęciu:
Czyżby Rzeżucha łąkowa?
Całkiem niezależnie doszłam do podobnych wniosków: rzeżucha łąkowa
Cytat:
Zamieszczone przez
maciej_ka
Przepraszam, bo tak wystrzeliłam z nową zagadką, a tu jeszcze nie podano rozwiązania poprzedniej, tej z orzeszkiem. Kobieta bieszczadzka milczy, a ja miałam pewne przecieki ;) i uznałam zagadkę za rozwiązaną.
Korzystając z tajnych źródeł prowadzących do KB autorki zagadki potwierdzam, że zagadka wygląda na rozwiązaną...
Cytat:
Zamieszczone przez
taxus10
a to taka ciekawostka widział ktoś z was takie strumyczki ropy? co prawda nie spotkałem się z tym w Bieszczadach tylko w Beskidzie Niskim
taxus ja wiem, że ropa to pochodna dawnych organizmów, choć być może lobby kreacjonistyczne mogłoby mnie zlinczować za tą herezję, bo przecież każdy wie, że ropę stworzył Allah, by wspomóc sobie wierny lud, ale ciężko uznać to, za coś rosnącego w Bieszczadach.
Cytat:
Zamieszczone przez
Viwaldi68
Czyżby Rzeżucha łąkowa?
Cytat:
Zamieszczone przez
maciej_ka
Całkiem niezależnie doszłam do podobnych wniosków: rzeżucha łąkowa
Zakładając, że maciej_ka jest niezależną niewiastą to mamy remis. Brawa dla Vivaldiego i Maciejki.
Cytat:
Zamieszczone przez
taxus10
no ciekawe jakie złoża tam się marnują... te strumyczki są pochodną jakiejś kopalni/odwiertów, czy same z siebie sączą się z ziemi?
Same się sączą.
Ale kochani (TAXUS i WĘDROWIEC) - to nie jest na temat.
Marcin delikatnie zwrócił uwagę,
proszę skupcie się.
1 załącznik(ów)
no to z innej beczki co to za owad? myślę, że odpowiedź szybko padnie
Cytat:
Zamieszczone przez
taxus10
no to z innej beczki co to za owad? myślę, że odpowiedź szybko padnie
Taxusie Drogi, ale to nie ta beczka. Owady zamieszczamy w beczce o owadach. W beczce o roślinach zdarza nam się zamieszczać rośliny. ;)
Fauna i flora Bieszczadów
"Wszystko o bieszczadzkiej przyrodzie. Dyskusje, pytania i zagadki na temat zwierząt i roślin." tyle w tej kwestii
Dział "Fauna i flora Bieszczadów" i o roślinkach i o zwierzakach, ale wątek "Co to rośnie w tych Bieszczadach" już tylko roślinkowy. Nie pusz się i nie nadymaj tylko sprawdź, a jak nie rozumiesz zapytaj. Tyle w tej kwestii.
EDIT: przeczytaj pierwszy post tego ("Co to rośnie...") wątku - tam masz wszystko ładnie napisane.