Odp: Co warto zwiedzić gdy będzie padało?
Hej,
chciałabym odświeżyć ten wątek :) mam nadzieję, że nie będziecie mieli nic przeciwko ;)
jedziemy z czteroletnim synkiem do Lutowisk, jak będzie ślicznie to oczywiście będziemy tylko łazikować .... ale w zeszłym roku trafiliśmy na okropna pogodę :( cały tydzień lało ... było to co prawda we wrześniu ale wolę się ubezpieczyć (zeszłym razem kompletnie się nie przygotowałam :( )i podpytać co można zwiedzić w pobliżu Lutowisk tak w obrębie 50 km... i żeby oczywiście było coś interesującego dla Malucha...
polecam szlak barow w dolinie sanu mozna zaczac od zatwarnicy
Cytat:
Zamieszczone przez
Monika
Hej,
chciałabym odświeżyć ten wątek :) mam nadzieję, że nie będziecie mieli nic przeciwko ;)
jedziemy z czteroletnim synkiem do Lutowisk, jak będzie ślicznie to oczywiście będziemy tylko łazikować .... ale w zeszłym roku trafiliśmy na okropna pogodę :( cały tydzień lało ... było to co prawda we wrześniu ale wolę się ubezpieczyć (zeszłym razem kompletnie się nie przygotowałam :( )i podpytać co można zwiedzić w pobliżu Lutowisk tak w obrębie 50 km... i żeby oczywiście było coś interesującego dla Malucha...
Polecam muzeum przyrodnicze w Ustrzykach Dolnych a i do mnie możecie wpaść.
Pięć razy czytałem w jakim obrębie Lutowisk?... a tu chodzi o 50 km toż to bez mała pół Bieszczadów ;)
No cóż zapewne ludkowie pomogą a ja też wszystkiego specjalnie nie powiem, by inni też cosik błysnęli a i Waćpani Monika też mogłaby trochę się przygotować bo drugi rok się lenić to już źle... będzie poprawa? Czytanie i poznawanie samemu to jakby sam przedsmak :)
W samych Lutowiskach jak się wcześniej trochę tam zadzwoni i poprosi o choćby coś więcej niż samo zwiedzanie sali to można trochę czasu spędzić... Ośrodek Informacji i Edukacji Turystycznej BdPN http://www.bdpn.pl/index.php?option=...=99&Itemid=108
W Ustrzykach Górnych...
Ośrodek Muzealny PTTK w Ustrzykach Górnych
Poświęcony turystyce górskiej w Karpatach Wschodnich i Huculsczyźnie.
Czynny w lipcu i sierpniu w godz. 17:00 do 19:00. Wstęp wolny.
W Hotelu PTTK jest basen, może warto sie spytać czy można popływać?
W Wołosatem pojechać do koników a i w Czarnej są też piękne, jak się dobrze pogada to oprowadzą, pokażą i sporo opowiedzą o koniach... qrcze jakie tam są fajne długonogie.... rasy nie zdradzę.... a ile cerkiewek uroczych w odległości 50 km.
a teraz reszta dla innych podpowiadaczy ;)
A Kamien Dwenik zloic, nuzeta wymoczyc w Nasiczanskim.Piwo pod blacha wypic.
mavo... klopsik....
z 4 letnim dzieckiem i w brzydką pogodę ma to być.
dzięki chłopaki:razz:
niby pół Bieszczadów ale jak się nie wie od czego zacząć :cry:
"Waćpani Monika też mogłaby trochę się przygotować bo drugi rok się lenić to już źle... będzie poprawa? "
no mam zamiar się poprawić, lenić się nie zamierzam :mrgreen:
W Wołasatym byliśmy, niestety akurat kowal podkuwał koniki :roll:
a jeżeli chodzi o czytanie to niezłe relacje tu opisujecie... dopiero się zalogowałam ale już widzę, że Piskal dorzucił kolejny V rozdział i już nie mogę się doczekać aby go przeczytać :grin:
Pozdrawiam:oops:
aaa jeszcze zapomniałam dodać Recon, że "Przewodnik dla prawdziwego turysty" Wydawnictwa Rewasz leży już u mnie na stoliku ;) i już powoli do niego zaglądam :-)
pozdrówka