Odp: kogo mozna spotkac w gorach ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
Aksamitny głos Jano (kto go zna, ten wie, kto to:P) zachęcił mnie: 'Masz tu bracie eliksir. Postawi cię na nogi'. Bez wahania go wciągnąłem i...tak szybko jeszcze nigdy nie wstałem z łóżka:D To była, Barnabo, mieszanina denaturatu z sokiem malinowym...Polecam ten przepis:P
TEN Jano z Pięciu, co to teraz bez wolności? Kolejna opowiastka do kolekcji, obok tych o kondorze, o płaszczyku i takich innych :)))
Cytat:
Zamieszczone przez
dziabka1
TEN Jano z Pięciu, co to teraz bez wolności? Kolejna opowiastka do kolekcji, obok tych o kondorze, o płaszczyku i takich innych :)))
No to jeśli ta osoba o której myślę (a "płaszczyk" na to wskazuje) to znam również osobiście.
A mój mąż się z nim wspinał.
Ale bo ja wiem, czy jest się czym chwalić ?
B.
Hej:)
Wiesz Basiu. Tu nie chodzi o chwalenie tylko o sytuację. Wspomniany men za młodu miał duże postępy we wspinaniu, a o końcówce nie rozprawiajmy. Każdy żyje jak chce, chyba?:)
Pozdrawiam,
Derty
Cytat:
Zamieszczone przez
dziabka1
Wspominki Worwy czytałaś:P O gadkach Jano można by godzinami nawijać. Worwa tylko po wierzchu sprawę potraktował:P
Pozdrawiam,
Derty
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
Każdy żyje jak chce, chyba?:)
Jeżeli tylko nie produkuje trucizny i nie sprzedaje innym.
B.
No cóż,to chemik.Dobry chemik więc pokusy były spore.To teraz,ale dawniej nieźle się wspinał a i bibosz tęgi a zacny był z niego.
..tudzież "Świeżak" czyli wyciąg z trupa co to miał rure z trumny na wierzch wyciagniętą i skapywało systematycznie do słoika... Dynx z węglem drzewnym... o matko jedyna poniewierająca...
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
bibosz tęgi a zacny był z niego.
Piękne określenie.... Buba to taki bibosz:)
Raz, że miał postępy we wspinaniu, a dwa, że osobowość także nielichą miał i opowieści o nim snuć się będą nad wierchami. Wspominki Worwy pewnie, że czytałam, ale fakt, mocno powierzchownie to było opisane. Ja się też nasłuchałam różnych opowieści, bo mój bliski kolega w 83 pracował razem z nim w schronisku w Pięciu.
Basiu - o Twoim mężu także naczytałam się , a i poznać wypadło kiedyś, kiedyś na taborze na Szałasiskach :)))
Co to za wspominki Worwy? Jaka książka? Chętnie bym przeczytał.