Odp: Polemika o wędrówce w pojedynkę
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
... i też nie wiem dlaczego tak mało Bieszczadów w pisanych forumowych relacjach.
Może już wszystko zostało powiedziane ?
Czy Tu dzisiaj wypiłeś za dużo albo zjadłeś za mało, że Cie taka romantyczność chwyta?:)
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Wtedy już nie ma sensu wspinać się przez Hyrczę na łąki Radziejowej, bo i po co ?
Czy wszystko zostało powiedziane ?
A na łąki Radziejowej można iść i sto razy, a za każdym razem inaczej: przez Berdo, przez Horb, przez Korbanię, przez Kamień, przez Czartów Młyn, przez Lipowiec, i przez coś tam jeszcze też. Ano przez tę Hyrczę. A każdą z tych dróg można odbyć w dziesięciu wariantach. I ten pierwszy raz to można opowiedzieć. Następnych już nie, bo i dla czytelnika może to być nudne i coś nieopowiedzianego trzeba dla siebie zostawić.
Coby podtrzymać swój temat, od czasu do czasu coś opiszę:
http://sunshine55.republika.pl/Na_zb...yszczatej.html
Na zboczach Chryszczatej, 25 - 27 sierpnia.
Czyt. jak wyżej.
http://sunshine55.republika.pl/Festi...liny_Sanu.html
Festiwal Doliny Sanu, Muczne, Równia, 15-16 września.
Te zdjęcia z lasu już były w innym wątku - nie napisałam tam więc napiszę tu: cudne to słonko przelewające się przez korzenie : )))
Zgadzam się, że cudne :) Miałam tylko telefon komórkowy, więc i zdjęcia nie są wysokiej jakości (w pomniejszeniu tego tak nie widać). Jednak ktoś czyta ten wątek :P
Witaj Wojtku
Pełny cytat bom leniwy, aby dodatkowo cytować Pana Enrico :_(
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtek Pysz
Czy Tu dzisiaj wypiłeś za dużo albo zjadłeś za mało, że Cie taka romantyczność chwyta?:)
A na łąki Radziejowej można iść i sto razy, a za każdym razem inaczej: przez Berdo, przez Horb, przez Korbanię, przez Kamień, przez Czartów Młyn, przez Lipowiec, i przez coś tam jeszcze też. Ano przez tę Hyrczę. A każdą z tych dróg można odbyć w dziesięciu wariantach. I ten pierwszy raz to można opowiedzieć. Następnych już nie, bo i dla czytelnika może to być nudne i coś nieopowiedzianego trzeba dla siebie zostawić.
Eeee, jakby rzekła moja wnuczka. Przez tą Hyrczą się nie przechodzi. Tam można zawitać tylko trzy razy.
Raz samemu, drugi z przyjaciólmi, a trzeci, gdy przyjaciele rozsypią tam Twe prochy.
Eeeee, przez Horb tam się nie chadza.
Ale nie o wszystkim się wie, bo się nie da. I już.
Panie Enrico i Szanowny Wojtku
Mniemam, że jednak wszystko zostało powiedziane. Tylko nie każdy chce, czuje potrzebę pisania o tym samym.
Szczególnie wtedy, gdy ma świadomość, że odziera siebie samego z tej romantyczności.
Nie jest li Ona obrazem samotności?
Pozbawieniem możliwości otarcia się o poezję?
Siebie samego.
Wuka pewnie o trzy nieba i 1000 aniołów bardziej bieszczadko by to napisała.
A może już napisała?
Wojtku
Ani za dużo nie wypiłem, ani za mało nie zjadłem.
Jednak byłem tam już dwa razy.....
Pozdrawiam serdecznie
wprawdzie mniej ciekawe do czytania ale równie przyjemne wędrowanie:
http://sunshine55.republika.pl/drogo...o_lupkowo.html
przyjemnie jest błądzić !;)