Pokaż wyniki od 1 do 10 z 137

Wątek: Polemika o wędrówce w pojedynkę

Mieszany widok

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Polemika o wędrówce w pojedynkę

Cytat Zamieszczone przez Corka_Browara Zobacz posta
    (...)
    w ogóle nie spodziewałam się zupełnie, że relacje spotkają się z jakimkolwiek zainteresowaniem (wszak furorę robią wyjazdy na Ukrainę a co ja mam takiego do opisania) ale umieściłam je za namową Sławka - Miejscowego. (...)!
    I bardzo dobrze , że Cię namówił, bo z prawdziwą przyjemnością przeczytałem Twoje wspomnieniowe opowiadanie. Opowiadanie jak najbardziej bieszczadzkie i też nie wiem dlaczego tak mało Bieszczadów w pisanych forumowych relacjach.
    Może już wszystko zostało powiedziane ?
    Wtedy już nie ma sensu wspinać się przez Hyrczę na łąki Radziejowej, bo i po co ?
    Czy wszystko zostało powiedziane ?

Forumowicz Roku 2016
    Kronikarz Roku 2016
    Forumowicz Roku 2014
    Forumowicz Roku 2013
    Ekspert Roku 2012
    Awatar Wojtek Pysz
    Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Jarosław

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    ... i też nie wiem dlaczego tak mało Bieszczadów w pisanych forumowych relacjach.
    Może już wszystko zostało powiedziane ?
    Czy Tu dzisiaj wypiłeś za dużo albo zjadłeś za mało, że Cie taka romantyczność chwyta?:)

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    Wtedy już nie ma sensu wspinać się przez Hyrczę na łąki Radziejowej, bo i po co ?
    Czy wszystko zostało powiedziane ?
    A na łąki Radziejowej można iść i sto razy, a za każdym razem inaczej: przez Berdo, przez Horb, przez Korbanię, przez Kamień, przez Czartów Młyn, przez Lipowiec, i przez coś tam jeszcze też. Ano przez tę Hyrczę. A każdą z tych dróg można odbyć w dziesięciu wariantach. I ten pierwszy raz to można opowiedzieć. Następnych już nie, bo i dla czytelnika może to być nudne i coś nieopowiedzianego trzeba dla siebie zostawić.

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Witaj Wojtku

Pełny cytat bom leniwy, aby dodatkowo cytować Pana Enrico :_(

Cytat Zamieszczone przez Wojtek Pysz Zobacz posta
    Czy Tu dzisiaj wypiłeś za dużo albo zjadłeś za mało, że Cie taka romantyczność chwyta?:)

A na łąki Radziejowej można iść i sto razy, a za każdym razem inaczej: przez Berdo, przez Horb, przez Korbanię, przez Kamień, przez Czartów Młyn, przez Lipowiec, i przez coś tam jeszcze też. Ano przez tę Hyrczę. A każdą z tych dróg można odbyć w dziesięciu wariantach. I ten pierwszy raz to można opowiedzieć. Następnych już nie, bo i dla czytelnika może to być nudne i coś nieopowiedzianego trzeba dla siebie zostawić.
    Eeee, jakby rzekła moja wnuczka. Przez tą Hyrczą się nie przechodzi. Tam można zawitać tylko trzy razy.
    Raz samemu, drugi z przyjaciólmi, a trzeci, gdy przyjaciele rozsypią tam Twe prochy.
    Eeeee, przez Horb tam się nie chadza.

Ale nie o wszystkim się wie, bo się nie da. I już.

Panie Enrico i Szanowny Wojtku
    Mniemam, że jednak wszystko zostało powiedziane. Tylko nie każdy chce, czuje potrzebę pisania o tym samym.
    Szczególnie wtedy, gdy ma świadomość, że odziera siebie samego z tej romantyczności.
    Nie jest li Ona obrazem samotności?
    Pozbawieniem możliwości otarcia się o poezję?
    Siebie samego.
    Wuka pewnie o trzy nieba i 1000 aniołów bardziej bieszczadko by to napisała.
    A może już napisała?

Wojtku
    Ani za dużo nie wypiłem, ani za mało nie zjadłem.

Jednak byłem tam już dwa razy.....

Pozdrawiam serdecznie
    Ostatnio edytowane przez Michał ; 26-09-2012 o 21:34 Powód: by mi wcięło

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)