Odp: 3 dni w Wetlinie - co zobaczyć?
ABC jest w Wetlinie (w UG nie ma)...a busy jeżdżą gdy taka jest potrzeba (nie mają stałego rozkładu jazdy). W wakacje rozpoczną się regularne przeloty przewoźnika Arriva (jak pamiętam) i ten ma rozkład...szukaj tutaj (w zakładce "tabliczki przystankowe) http://www.autobusowyrozkladjazdy.pl
Ewentualnie jak będziesz jechał z busiarzem a będzie jakis taki w miare to mozesz go zagadac odnosnie numeru telefonu albo godzin do których pracuje i ile by chciał za kurs, wiadomo że czym więcej ludzi tym taniej. Jakby nie było zapytać nie zaszkodzi :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Lyly
ile by chciał za kurs, wiadomo że czym więcej ludzi tym taniej. Jakby nie było zapytać nie zaszkodzi :)
Z tego co wiem, to cennik na popularne trasy jest taki sam u wszystkich busiarzy...chyba, że ktoś ma jakieś nietypowe zlecenie
Oj zamotałam się troszke, pisałam powyżej o sytuacji gdy schodzimy z gór późnym wieczorem albo już nocą kiedy ciężko o busa, ale to niepotrzebnie :p kierunki i godziny powrotu mi się pomyliły. Ale prawdą jest że z busiarzami można się dogadać na jakąś kwote za dodatkowy kurs ;-)
WITAM
Próbować dogadać się zawsze można. Jednak w zeszłym roku z Wetliny do Mucznego wszyscy chcieli 150 , więc trzeba szukać chętnych do podziału albo zapłacić za wolne miejsce.
Przy ABC można np. powiesić ogłoszenie ,że szuka się obsady na dany kierunek. Z doświadczenia wiem ,że lepiej z rana wyjechać dalej od miejsca noclegowego i potem szlakami zbliżać się do "bazy"
Wiem, wiem nie zawsze tak można.
pozdrawiam
i do zobaczenia na szlaku w sierpniu
Cytat:
Zamieszczone przez
creamcheese
ABC jest w Wetlinie (w UG nie ma)...a busy jeżdżą gdy taka jest potrzeba (nie mają stałego rozkładu jazdy). W wakacje rozpoczną się regularne przeloty przewoźnika Arriva (jak pamiętam) i ten ma rozkład...szukaj tutaj (w zakładce "tabliczki przystankowe)
http://www.autobusowyrozkladjazdy.pl
Wszystko widzę kursuje od 1 lipca,także trochę mi zabraknie:)No nic, rano wyjdziemy przed ABC i będziemy czekać na większą ilość pasażerów,może się uda. Nie lubię takich sytuacji, boję się że wyjdziemy i albo nie będzie busa, albo pasażerów i cały misterny plan.....
polibud
Uda się :-D
Spróbujcie "stopem" i jak mawiał Krzynówek : "Cały czas do przodu" ;)
Witam :) Tarnica to bardzo fajne rozwiązanie :) Byłam tam 2 razy lecz jak i za pierwszym razem tak i za 2 widok był marny bo padał deszcz. Oczywiście nie można powiedzieć, ze wyjazd był nieudany. Wręcz przeciwnie:) Było uper w szczególności jak byliśmy na kawie w schronisku "Chatka Puchatka" :) Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
tolek banan
polibud
Uda się :-D
Spróbujcie "stopem" i jak mawiał Krzynówek : "Cały czas do przodu" ;)
Stop jest bardzo dobrym sposobem podróżowania w Bieszczadach. We środę przed Bożym Ciałem w 3 osoby przejechaliśmy bez problemu (podzieleni na 1 + 2) w ciągu niecałych 2 godzin z UG do Komańczy.