Ja mam odnawialne źródło paliwa:D Stację Pastora znacie?:D
Pozdrawiam,
Derty
Wersja do druku
Oj, osobiście nie znam ale słuchy dochodzą ;)
"Nie kłóciłem się z tym chamem, zapłaciłem mu tyle, ile wykazał licznik. Powiedziałem mu tylko na "odjezdne", że klienta to on we mnie nie zyskał, bo "raz Cygan przejdzie przez wieś". Coś tam w odpowiedzi odmruczał".
No kurczęęę, jak tu nie posądzać SB o rasizm, wyssałeś to z mlekiem Matki? (Polki?)
Natomiast całodobowa w Cisnej jest dla mnie novum. Dzięki za info :)
od razu sprostuję plotkę: w Cisnej NIE MA STACJI CAŁODOBOWEJ...
W Baligrodzie od roku chyba jest nowa stacja, ale czy całodobowa?
W ostateczności tankuje się w Lesku. Pełny bak od tego miejsca wystarczy na spory objazd.
W "Biełogarodzie" niestety też nie ma całodobówki... Jeśli zas chodzi o LPG w godzinach późnowieczornych, to w sytuacjach awaryjnych i z wyczuciem można zadzwonić dzwonkiem w nast stacji w Baligrodzie -tej przy tartaku. Właściciele mieszkaja na miejscu i nieraz byli uprzejmi mnie poratować, oszczędzając mi zarazem wyprawy po paliwko do Leska...
O godz 20 w baligrodzie obie stacje nieczynne. Ta koło tartaku chyba juz calkiem:( "calodobowa" stacja w Cisnej jest tu przez cala dobe:D ale czynna jest od 7 do 20. Co chwila zajezdzaja tu auta odbyc rytuał całowania klamki...
Wielkie dzięki :smile: więc chyba zatankuję się w Lesku a parę litrów do kanistra wezmę awaryjnie, w sumie jadę w terminie gdzie Cisną wolę omijać szerokim łukiem :twisted:
Grosar otworzył stację benzynową w Wetlinie... tam gdzie była stara (dla leśnych monstrów).
Bardzo dobra, chociaż nie całodobowa, jest stacja benzynowa w Czarnej, a właściwie tuż przed Czarną jadąc od strony Ustrzyk Dolnych. Od lat tutaj tankuję i jestem zadowolona. Od lat ten sam ajent, od lat te same gadki...
A że 95-tka droższa aż o 30. groszy droższa niż w Krakowie...
Czytając ten temat widzę jaki jestem szczęściarz.
Tankuję tanio w Rzeszowie, objeżdżam całe Bieszczady (ok500km) i jeszcze tydzień jazdy po mieście do następnego tankowania
najlepiej zatankowac w chyrowie :) wyjdzie najtaniej i najbardziej klimatycznie :) i autko sie napoi za tania cene i flaszeczke przywiesc mozna :D
Zalezy tez ile pali Twoja maszyna. Po drodze sa napewno 3 stacje.
W Wetlinie można już zatankować pojazd
2009-09-17 · 10:29
Ważna informacja dla turystów podróżujących po Bieszczadach samochodem, a w szczególności udających się w rejon Bieszczadów Wysokich. Z początkiem września w Wetlinie rozpoczęła działalność jedyna na odcinku Cisna – Smolnik k/Lutowisk stacja benzynowa.
Do tej pory turyści przebywający w tym rejonie Bieszczadów musieli ostrożnie planować podróż ze względu na brak możliwości zatankowania pojazdów na liczącym odcinku prawie 50km pomiedzy Cisną a Lutowiskami.
Stacja mieści się w sąsiedztwie Nadleśnictwa Wetlina - w połowie drogi między Wetliną i Starym Siołem. Nieduża stacja paliw została wybudowana w prawdziwie klasycznym, „bieszczadzkim” stylu.
Stacja czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 07.00-17.00, w niedzielę zaś w godz. 08.00-15.00, a płatności można dokonywać również kartami płatniczymi.
Źródło: Serwis www.bieszczady.pl
A czy w tej nowej stacji można zatankować LPG ? Zmora Bieszczad to brak takowych stacji. Od Ustrzyk Dolnych po Komańczę nie ma LPG . Każdy turysta przyjeżdżający w Bieszczady z instalacją gazową ma problemy z zatankowaniem. Ostatecznie trzeba lać PB ale są tacy, co w zbiornikach maja dziury od wożenia powietrza :).
Z tego co widziałem to w Wetlinie jest tylko Pb95 i ON.
Ot i szkoda. Może wreszcie ktoś wpadłby na wspaniały pomysł i postawił takowy dystrybutor w sercu Bieszczad.
Fakt:oops:
He he - jest nas więcej - takich szczęściarzy. To jedna z nielicznych zalet mieszkania na Podkarpaciu. Do bieszczadków stosunkowo blisko, jednodniowe wyjazdy bez noclegu - bez problemu. Tanio, nawet moja smoczyca, która pali 10/100 jest do wytrzymania.
No i nie trzeba się bliżej macać z bieszczadzką "infrastrukturą" hotelowo-noclegową.
Pozdrawiam serdecznie.
No to spróbujcie Cwaniacy do Puszczykowa przyjechać. (Wielkopolski Park Narodowy) :-) Na jednym zbiorniku
Hej Bertrand :)
mieszkam w Poznaniu i w Biesy spokojnie na jednym baku dojeżdżam :) Nie znaczy że wrócę, co to to nie :) Warunki - 60l bak, spalanie w trasie ok 7, może nawet poniżej jak dobrze pojadę :)
P.
W Cisnej nie ma LPG ( przynajmniej nie było w sierpniu). A Baligród? to już właściwie droga powrotna (i nie każdemu leży na szlaku).
Jak nie ma, jak jest.W zeszłym roku tankowałem w czerwcu i lipcu,w tym roku w czerwcu,lipcu i w październiku.No chyba że na sam sierpień zlikwidowali...Będę w środę to sprawdzę czy aby nie uległem autosugestii,choć byłoby nieźle jakby moje auto dało się zasugerować że zatankowane,wyszło by tanio,he he.
Witam. W Cisnej na Grosarze jest lpg napewno. Maja na nastepny sezon zrobic lpg w Smolniku,ale czy tak sie stanie to zobaczymy:D
W Cisnej tankowałem LPG w sierpniu wrześniu październiku bez problemu, w lipcu czy tam w sierpniu raz sie zdarzyło, że turyści wycyckali zbornik do dna i trzeba było se benzynką ratować. Należy tylko pamiętać że po sezonie skracają czas otwarcia stacji czasem nawet do 17:00
heheh8) W Baligrodzie góry sie zaczynają!
Ale obciach! to ja siedziałem w Cisnej na Aniołach i jechałem do Komańczy tankować LPG bo niby tam nie było. Ale jak przejeżdżałem koło stacji , to nie widziałem dystrybutora gazu.Pewnie czas na okulary :)
No cóż to zmienia postać rzeczy. Ale nie zmienia to faktu, że gdyby jeszcze na Wołosatym była gazownia to już byłoby super .
... nie śmiej się Browar bo w nowym budżecie miasta widziałem planu budowy lini szybkiego tramwaju z Kazimierza do Cisnej ;-p ..przeżućta się na diesle to rusałki po baniakach u miejscowych pełno
Czy stacja w Cisnej nadal funkcjonuje? (Pytam, bo ostatni post z dosyć dawna)
I czy nadal jest to ostatnia stacja przed Wołosatym? ;)
No i najwazniejsze - czy leją tam LPG? :)
o ile ostatnio nie mieliśmy jakiegoś kataklizmu to stacja stacja w Cisnej funkcjonuje a i gaz ma.
Przed Wołosatym jest jeszcze kilka stacji benzynowych: Baligród, Wetlina, Smolnik nad Sanem, Czarna...
ale uwaga na stację w Cisnej, paliwo chrzczone i gaz tez jakiś mało kaloryczny....jak nalewał tam kiedyś szejk, czyli przemanowany na zakapiora R. był lepiej