Dzięki Recon1!
Masz rację.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Dzięki Recon1!
Masz rację.
Pozdrawiam
Recon, masz całkowitą rację, ale nie jestem pewien, czy uda się w tej sprawie dojść do porozumienia. Moja wypowiedź była aluzją do dyskusji na temat nowej restauracji w Cisnej, która była jeszcze w budowie, a już spotkała się z krytyką "prawdziwych turystów".
W Ustrzykach wiadomo, gdzie się spotykamy. A w Cisnej gdzie?
Recon1,nie po raz pierwszy się z Tobą CAŁKOWICIE ZGADZAM! I dzięki ,że napisałeś za mnie to co myślę!LUDZIE TAK!MIEJSCE TAK! Reszta jest tylko TEGO pochodną.Co z tego ,że najlepsze domowe pierogi mam...w swojej kuchni.Nawet te ciut gorsze o niebo lepiej smakują w fajnym towarzystwie.Co mi po pysznej biesiadzie z kimś,z kim mi "nie po drodze"?Za klika lat wspomnę sobie o czym rozmawiałam np.z Tobą a nie czy żurek był letni czy gorący.Podtrzymuję ZACISZE!
Ja tam turystą prawdziwym nie jestem...baa..w ogóle nie jestem turystą ;), ale jak jestem w Cisnej to jem tylko w Zaciszu. Żarcie dobre, dużo miejsca i święty spokój. A spotkać to sie można wszędzie...wsio rawno :-)
dyskusja na temat "lokal kontaktowy" -czyli jak rozumiem - gdzie można się spotkać (dla mnie "gastronomiczny" w takim spotkaniowym kontekście = conajmniej jest piwo)zdryfowała na np."lokal biesiadny" (czyli gdzie mozna się dobrze najesc). Zawsze można kolejny wątek dodać..........
Od wielu lat będąc w Bieszczadach jadam w Zaciszu latem obojętnie przy jakim stoliku zimą na kanapie przy kominku.
Wczoraj rozmawiałem z Bertrandem na ten temat też jada w Zaciszu i jest również zadowolony.
Jeszcze rzecz bardzo ważna w Zaciszu nie podają dań z mikrofali.
a Prezio na spoko trzyma zegarek w ręku i wie że trochę więcej niż godzinę po meczu Polska - Słowenia krzyknie... palec pod budkę bo za minutkę zamykam budkę ;)
Jeszcze się taki nie narodził, co by każdej dogodził.
Przeczytałem ponownie cały ten wątek i zadumałem się.
Ale działać trzeba szybko. Wątek "urodził się" 19 czerwca, potem długo było "nic, nic, nic", aż wreszcie przyszło ożywienie. Akurat pod koniec tegorocznego sezonu. Nie ma więc co dalej bezpłciowo debatować i dzielić włos na czworo.
BERTRANDZIE - Twoja propozycja uzyskała najwięcej pozytywnych opinii.
A zatem - niechże "lokalem kontaktowym" członków Bieszczadzkiego Forum Dyskusyjnego stanie się ZACISZE w Cisnej.
Nie wyznaczam stałych terminów (dni tygodnia i godzin), ale myślę, że najczęściej będziemy tam zaglądać w soboty w godzinach popołudniowo - wieczornych (po 16-tej).
BERTRANDZIE - proszę Cię więc, abyś spowodował to, co zaproponowałem rozpoczynając niniejszy wątek (vide 1-szy post). Czyli napis informacyjny w lokalu (w brzmieniu mniej - więcej zaproponowanym przeze mnie) oraz ew. rezerwację stolika.
No to mamy miejsce,pewnie nie wszystkim się to spodoba,ale kto nie chce być w Zaciszu ,a chce być w siekierezadzie jego wola
Ani Zacisze ani Siekierezada.
Mój nr telefonu znacie jakby co.
A pierogi i tak są najlepsze w Tarnawie. W kilka osob już tam umówiliśmy się.
Spiskować będziesz? Separatyzm jakiś propagować?;)
Kurna.
Czy jakieś hasło i odzew są ustalone?
Pozdrawiam:)
Na ogół do takich koncepcji odnoszę się sceptycznie, zwłaszcza że o ile dobrze pamiętam to przez kilka lat w Dwerniku do spotkania doszło może ze 3 razy, ale mam taki mały pomysł na usprawnienie, który możecie rozważyć:
być może warto byłoby zrobić jakąś flage/szmate - cokolwiek jako coś w rodzaju znaku rozpoznawczego. Byłby on w lokalu do dyspozycji. Jeżeli ktoś z forum przychodzi do knajpy to wystawia szmatę przed drzwi w jakimś konkretnym miejscu i już każdy kto przejeżdża wie że ktoś z forum jest akurat w środku. Zacisze jest przy samej drodze. Na pewno nie będę się tam zatrzymywał, aby sprawdzić czy akurat kogoś nie ma - ale jeśli przejeżdżając zobaczę znak, to na pewno wejdę. Rozszerzyło by to też znacznie możliwości spotkań na różne dni i godziny.
A Zacisze jest ok., jedna z lepszych knajp.
Teraz się pewnie zacznie dyskusja jaka flaga,jaki totem itp. ale pomysł świetny! Zanim wejdzie się do srodka juz dreszczyk emocji...któż to tam JEST? Pozdrawiam !
Pomyślę nad tym,może taką "flagę" nawet zrobię ?
Ok! Pomóż mi tylko je znaleźć!
No proszę, jak się pierdołami nie zajmujemy to od razu para idzie w konkrety.
Jest tu:
http://twojebieszczady.pl/kimb.php
Wystarczy tylko zamienić napis "I KIMB (...)" na "Bieszczadzkie Forum Dyskusyjne".
Myślę, że MarekM się nie obrazi za taką ingerencję w Jego dzieło. A gdyby nawet, to zadedykujesz Mu wiersz i tym Go udobruchasz.
Do Piotra: naszych dwernickich spotkań w "Piekiełku" było więcej niż trzy. Chyba że masz na myśli tylko wyjątkowo "gromadne" spotkania.
Jeszcze się zastanowię (z całym szacunkiem dla projektu MarkaM ) czy go wykorzystam,czy (zgodnie z obietnicą) zrobię go od początku do końca sama.W każdym razie BĘDZIE!
Byłem w "Zaciszu" w sobotę 13 września.
Najadłem się tam i napiłem, nie powiem. Przybyliśmy do lokalu po zrobieniu "pętelki": Cisna, Majdan, Żubracze, Solinka, Roztoki Grn., Liszna, Majdan, Cisna. Było zimno, ale jeszcze przed porą deszczową.
A dziś, 24 bm., nadaję do Was z kafejki internetowej w Ustrzykach Dln. w oczekiwaniu na PKS, którym jedzie mój kolega z Radomia.
PS
Od 15 września do wczoraj pogoda była brzydsza od gówna.
Coś tam wisi w Zaciszu:
Się pozmieniało....
W środku nie ma już kominka. Nie ma stołów i ław. Są kafle na podłodze, ekstra bar po lewej od wejścia, ładne mebelki.
Tak mnie to zaskoczyło, że wyszedłem. Zmienia się w Bieszczadzie.
Brak mi Zacisza :cry:
Trza wybrać nowy lokal kontaktowy, bo tego miejsca nie widzę jako takowy..
Pozdrawiam
Bardzo „bieszczadzki” zajazd.
Wie może ktoś, czy bar "Ryś" w Lutowiskach jeszcze funkcjonuje ? Kiedyś lokal ten ujął mnie miłą atmosferą i pysznymi naleśnikami :) Tu ukłony dla Irka, który raczył mnie tam pokierować :)
Był ogłoszony przetarg, (termin składania ofert: do dnia 04.05.2009 r., do godz.14: 00) ... http://www.bdpn.pl/index.php?option=...=464&Itemid=68
Bar "Ryś" wspaniale funkcjonuje. Gościliśmy tam na tydzień przed "długim weekendem". Widać przetarg był udany.
Jedliśmy pyszną zupę gulaszową i pierogi (wszystko kuchnia domowa) i jeszcze bardzo dobre frytki. Poza tym karta dań dość bogata, jak na taki maciupeńki lokal. Piwo w cenie umiarkowanej. No i lokal jest czynny długo, szczególnie w weekendy.
Polecam ten Bar z całego serca. Bardzo miła obsługa, piękne miejsce...
No i smacznie
http://www.bdpn.pl/index.php?option=...=488&Itemid=68
Wyniki przetargu na dzierżawę baru "Ryś" http://www.bdpn.pl/images/M_images/printButton.png http://www.bdpn.pl/images/M_images/emailButton.png Zn.spr. DA- 2213/03/09
Ustrzyki Górne, dn.15.05.2009 r.OGŁOSZENIE O WYNIKU PRZETARGU
na dzierżawę nieruchomości Skarbu Państwa -
Bar „Ryś" w Lutowiskach, położony przy
Ośrodku Informacyjno- Edukacyjnym -
w zarządzie Bieszczadzkiego Parku Narodowego
Przetarg pisemny nieograniczony.
Termin otwarcia ofert: 07.05.2009r., godz. 10:00
Miejsce przetargu: Siedziba BdPN w Ustrzykach Górnych 19.
Oznaczenie nieruchomości będącej przedmiotem przetargu:
Bar „Ryś" zlokalizowany na części działki nr 240 w Lutowiskach (KW 22781) zabudowanej budynkiem, w części przeznaczonej na tzw. małą gastronomię wraz z zapleczem sanitarnym, będącą przedmiotem przetargu, pow. użytkowej 56,42m2, wraz z placem(przed obiektem) o pow. 100m2
Liczba osób dopuszczonych do części jawnej: 1.
Liczba osób dopuszczonych do części niejawnej: 1.
Zamknięcie przetargu: 07.05.2009 r.
Cena wywoławcza: miesięczna stawka czynszu netto 139,50 zł + 22% VAT tj. łącznie 170zł
Cena osiągnięta w przetargu: 180,00 zł brutto.
Imię i nazwisko osoby ustalonej jako dzierżawca nieruchomości:
Grzegorz Jakubiec, Firma kateringowa „Ostry", 38-713 Lutowiska 80/5
Zastępca Dyrektora BdPN
Leopold Bekier
Informuję, że podczas ostatniego Kongresu przegłosowano, że Lokalem Kontaktowym będzie Zajazd Pod Caryńską.
Pozdrawiam
A czy wisi już ten baner, dany przez mavo, na lub w ZpC?
Ostatnio jak rozmawiałem mieli go wieszać w dniu mojego wyjazdu ale widocznie ulewa im przeszkodziła, bo nie widziałem.
Rozglądam się za nim i rozglądam i nie widzę. W którym miejscu miał dokładnie wisieć ?
Wybieram się w tych dniach, osobiście dopilnować akcji banerek, czekam na sygnał od Mavo! + P.....
Hero, widocznie jednak nie powiesili. Wejdź i spytaj się czy mają zamiar wogóle go powiesić?
Sprawdziłem, spytałem i jest tak. Baner wisi na płocie ZpC od strony ulicy. Takie umiejscowienie było spowodowane brakiem czasu (sezon, klienci) na wywiercenie otworów wewnątrz pod mocowania banera.
Może to i dobrze, że tam wisi? Jest bardziej widoczny! Dajcie jakieś zdjęcie.