-
Odp: II tura wyborów miejsca VIII KIMB - głosowanie do dn. 1 marca do godz. 20:00
No qrcze jak już Lucynka zagłosowała na Ustrzyki to nie będę zwlekał i powiem tylko tak:
Fiku miki głosuję na... Ustrzyki :)
-
Odp: II tura wyborów miejsca VIII KIMB - głosowanie do dn. 1 marca do godz. 20:00
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Hmm w każdej sytuacji można znaleźć wyjście. Paweł jest nowym, bardzo wartościowym "nabytkiem" naszego foruum więc proponuję Panu Prezydentowi następujące wyjście. W imieniu Pawelk głusuję na Ustrzyki Górne. Oboje spełniamy wymagane kryterium: Kolega chce być na KIMB, ja mogę głosować.
Bardzo fajnie Lucyno:-P
A tak przy okazji - najserdeczniejsze życzenia w dniu Twojego Święta!
Życzę Ci wielu sukcesów zawodowych, miłych i bezkonfliktowych grup turystycznych, wielu wspaniałych przeżyć i spotkań na szlaku.
Niech Ci się wiedzie...
-
Dziekuję za życzenia.
Moje święto? :)
Ale ja nie jestem kotem. Jestem tylko dumną własnością rozpieszczonych 6 mruczusiów.:))
-
W imieniu moich kolegów, którzy chcą przyjechać na KIMB a nie mają prawa głosu, proszę o zaliczenie 6 głosów na Sękowiec.
A w swoim imieniu również głosuję na Sękowiec.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Pawelk
".....Ustrzyki - to stolica Bieszczad jest...."
Jaaasne. Tylko że KSU śpiewało o Ustrzykach Dolnych. Ale nieźle kombinujesz!
-
Piskal, nie jest prawdą, wbrew temu co twierdzą sami Amerykanie, że Amerykę odkrył porucznik Colombo z Genui. Ją bowiem odkrył Krzysztof Kolumb z Sękowca.
Orsini, torba borba ósme smake Ustrzyki Grn.
:-D
Ad rem.
Aktualnie sytuacja przedstawia się następująco.
Dotychczas głosowało 20 osób.
W chwili obecnej rozkład głosów jest następujący (nazwy miejscowości w porządku alfabetycznym, a Państwa pseudonimy dokładnie wg pisowni logowania na Forum i kolejności oddawania głosów):
I. Sękowiec - ośrodek wypoczynkowy
www.sekowiec.net
1) vm2301
2) piskal
3) Basia Z.
4) bertrand236
5) Pastor
6) Marcowy
7) dorota z krakowa
8. długi
9) Tarnina
10) Misieg
11) manio
II. Ustrzyki Górne - zajazd "Pod Caryńską"
www.carynska.pl
1) orsini
2) Stały Bywalec
3) Jaro
4) WUKA
5) andrzej627
6) Jurko
7) Wojtek1121
8. Pawelk (wz. lucyna)
9) Recon1
PS 1
Osoby, które tylko sporadycznie tu zaglądają, proszone są o uważne przeczytanie 1-go postu (wprowadzającego) w tym wątku tematycznym. Jeśli spełniają kryteria "czynnego prawa wyborczego", to obowiązkowo powinny zagłosować (a potem koniecznie przyjechać na VIII KIMB).
PS 2
Osobom, którym brakuje nieco postów, a marzą o zagłosowaniu (m.in. Tasiek) :-D , przypominam, że na Naszym Forum są również takie tematy, jak różne zgadywanki (w dziale: relacje z wypraw w Bieszczady), czy gra w skojarzenia (w dziale: off topic). Możecie także tworzyć limeryki bieszczadzkie w dziale: poezja i proza.
A ostatni wymagany post (ten 50-ty) możecie napisać już np. dn. 1 marca, oddając Wasz głos (koniecznie przed godz. 20:00).
PS 3
Swego czasu uczyniłem wyjątek dla Gosiczka L-wo, teraz więc musiałem go zrobić dla Pawelka, w zastępstwie którego głos oddała Lucyna.
Lucy - wiesz, że w ten sposób pozbawiłaś się możliwości głosowania w swoim własnym imieniu ? I to pomimo okoliczności, że bynajmniej nie zwolniłem Cię z obecności na VIII KIMB ?
-
Dziękuję Panie Prezydencie.
Ja będę na KIMB nie będąc. O ile znam życie będę jednym z tematów poruszanych na tej imprezie.
Na pewno spotkam się z Wami o ile dostąpię tego zaszczytu i razem połazęgujemy. Jestem już umówiona z naszą Izą i Dercikiem. Mam cichutką nadzieję, że do nas dołączysz Ty i Miecio, a także inni Szacowni Wsółforumowicze.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Dziękuję Panie Prezydencie.
Ja będę na KIMB nie będąc. O ile znam życie będę jednym z tematów poruszanych na tej imprezie.
(...)
Jasne, że tak. Osobiście wygłoszę panegiryk na Twoją cześć.
Ale jednak musisz być obecna. Jak się "posypię", będę potrzebował suflera.
:smile:
-
Panie Prezydencie doskonale wiesz, że bardzo chcę być na KIMB i równie doskonale wiesz dlaczego na KIMB nie będę. To impreza ogólna naszego forum, wszyscy mają prawo w niej uczestniczyć. Nie mam prawa histerycznie reagować więc zacisnęłam zęby i nie pojadę do Sękowca :))) Są sprawy dla mnie bardzo istone, zasady, których nie złamię. Nawet dla Was, przykro mi ale to jest silniejsze ode mnie.
Spotkamy się na szlaku w niedzielę o ile mnie odbierzecie ze Smolnika (moim faworytem jest Sękowiec). Obiecałeś mi pokazanie brodu i Krywe.
-
Panie Prezydencie zgłaszam veto! Jakim prawem Lucyna ma zaliczony głos a wyraźnie opowiada się,że na KIMB-ie nie będzie??? Jagna też głos swój oddała w I turze , a nie został on zaliczony. Uważam,że głos Lucyna wz. Pawelk powinien zostać anulowany, chyba,że Lucyna wyrazi chcęć osobistego uczestniczenia w KIMBie.
-
Nie mam nic przeciwko Lucynie, ale popieram argumentację Tarniny. I zapewniam,że poparłbym nawet wtedy gdyby Pawelk głosował za Sękowcem.
-
Lucyna to powiedz dla spokojności, że będziesz i już.
a że się potem rozmyślisz lub mam nadzieję, że nie to już inna sprawa-kobieta zmienną jest :-P
-
Przykro mi Krysiu ale nie będę kłamać. Osoba, która nie będzie na KIMB nie ma prawa decydować o miejscu imprezy. Zresztą mój głos byłby inny i padłby na Sękowiec. Paweł chce być na KIMB, chce uczestniczyć w życiu forum więc nie widzę powodu aby Mu pomóc.
-
Uawżam, że głos Lucyny powinien być nieważny. Zgodnie z regulaminem głosowania jaki ustalił S.B.
Pozdrawiam
-
Lucyno, mój syn też chce być na KIMBie, był już kilka razy, ale nie głosuje, więc powinnam go zarejestrować a w jego imieniu odda głos ktoś , kto ma prawo wyborcze, ale na KIMB nie jedzie, czyż taki właśnie jest Twój tok rozumowania? Odnosnie Orsini, to pozostawiam jej ostatnią wypowiedź bez komentarza.
-
Ciągle,Orsini,powołujesz się na jakąś mityczną cechę kobiet,którą jest zmienność.Nie znoszę tej cechy u ludzi (obojętnie jakiej płci),bo trace zaraz do takiego kogos zaufanie.Myślę,ze trafniejszym słowem jest tu kapryśność,ale naprawdę trzeba dużo dobrej woli,żeby to w kims cenić. Jasne,ze nie należy do KIMBowego głosowania podchodzić ze śmiertelną powagą, jakby od tego zależały losy swiata a przynajmniej tej imprezy,ale trochę stanowczości chyba nie zawadzi!??
-
i kto tu malkontenci???ja???:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tarnina
Lucyno, mój syn też chce być na KIMBie, był już kilka razy, ale nie głosuje, więc powinnam go zarejestrować a w jego imieniu odda głos ktoś , kto ma prawo wyborcze, ale na KIMB nie jedzie, czyż taki właśnie jest Twój tok rozumowania?
Przykro mi ale swój głos już pożyczyłam. Liczy się litera czy duch prawa? Limit został wprowadzony aby uniemożliwić lipne głosowania typu loguję się aby w ostatniej chwili oddać głos decydujący na dane miejsce. Były już ponoc takie próby. To nie byli Współforumowicze. Jeżeli Twój syn czyta to forum, uczestniczy w życiu forum (nawet gdyby był maluszkiem) to nie widzę nic złego w zalogowaniu się i pożyczeniu głosu.
-
Otóż Lucyno, zawsze liczy się litera prawa, która w tym wątku mówi, że głosuje osoba do tego uprawniona a nie ktoś za tą osobę. Więc patrząc na to zgodnie z literą prawa, oddany przez Ciebie głos wz. Pawelk jest nieważny.
Mając na uwadze powyższe, Sznowny Prezydencie Forum , apeluję o wycofanie tego głosu, albo ja wycofuję się z tej zabawy.
-
Po całodziennej analizie (skończonej dopiero przed chwilą), przeczytaniu niezliczonej ilości komentarzy do kodeksów, zamówieniu "na cito" opinii w renomowanych kancelariach prawniczych, jak również przemyśleniach własnych (wspomaganych rzutem monetą), postanowiłem:
- uwzględnić protest złożony przez Tarninę i osoby Ją popierające.
Lucy, wykorzystałaś moją słabość do Ciebie oraz okoliczność, że rano miałem potwornego kaca po wczorajszej imprezie, z której wróciłem już dobrze po północy. W czasie tej "imprezki" pito dosyć ostro, a ja zachowywałem trzeźwość dzięki b. prostemu trickowi: ze szwedzkiego stołu dobierałem sobie głównie chleb, grubo smarując go prawdziwym wiejskim smalcem (takim ze skwareczkami). Ale do czasu - w końcu nawet taki "podkład" okazał się niewystarczający.
Pawelk, a Ty weź się do roboty i pisz posty, zamiast chować się babie pod spódnicę !
:lol:
Wyjątek był tylko jeden (dla Wojtka Legionowo) i wystarczy. Wyjątek ma potwierdzać regułę, a nie tworzyć nową.
W najbliższym komunikacie już nie znajdziecie tego cwanego tandemu Lucyna - Pawelk.
:lol:
-
Ufff.
Nadal wierzę w PREZYDENTA.
Oczywiście tego forum.
-
Przeczytałem z uwagą wypowiedzi moich szanownych przedmówców a także decyzje Sz. Prezydenta Forum i zebrało mi się na polemikę.
Oczywiście,stosując literę regulaminu trudno mi kwestionować te wypowiedzi czy też decyzję Sz. Prezydenta. Nie zawsze jednak stosuje się literę prawa - littera docet, littera nocet. Równie ważny jest duch prawa - littera enim occidit, spiritus autem vivicat.
Zastanówmy się, co jest ważniejsze,deklaracja przyjazdu (bądż nieprzyjazdu) na KIMB czy sam realny przyjazd!
Jestem przekonany że WPP (dwojga imion) na VIII KIMB przyjedzie. Doszedłem do tego na podstawie dedukcji i skrótowo przedstawiam mój tok rozumowania.
Wszyscy wiemy że WPP na Forum jest służbowo, skierowana przez nieznanych, tajemniczych mocodawców. To ja się pytam,a co będzie jeśli owi mocodawcy wyślą Ją na KIMB??? (np. w charakterze tzw. V kolumny?) No i co,unieważnić unieważnienie czy jak? Poza tym WPP będzie chciała uciąć plotki które szerzą ludzie złośliwi i małostkowi (do mnie też doszły po linii prywatnej),że po tym jak nazwała niejakiego Pastora chamem a koleżankę przewodniczkę "żałosną kobyłą" będzie się wstydziła i bała przyjechać na KIMB. Eee tam.... Żeby się wstydzić to trzeba mieć choć trochę kindersztuby a żeby się bać to trzeba mieć trochę wyobrażni. Ani o jedno ,ani o drugie nie podejrzewam WPP dwojga imion LBP (pseudonim służbowy-Grupa Bieszczady).
Uprzejmie informuje że jest to mój głos w dyskusji nad ważnym problemem,tak ważnym że nawet Sz. Prezydent dał się chwilowo "skołować".
Pozdrawiam wszystkich!
................................ + Pastor ręką własną
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Pastor
Przeczytałem z uwagą wypowiedzi moich szanownych przedmówców a także decyzje Sz. Prezydenta Forum i zebrało mi się na polemikę.
Oczywiście,stosując literę regulaminu trudno mi kwestionować te wypowiedzi czy też decyzję Sz. Prezydenta. Nie zawsze jednak stosuje się literę prawa - littera docet, littera nocet. Równie ważny jest duch prawa - littera enim occidit, spiritus autem vivicat.
Zastanówmy się, co jest ważniejsze,deklaracja przyjazdu (bądż nieprzyjazdu) na KIMB czy sam realny przyjazd!
Jestem przekonany że WPP (dwojga imion) na VIII KIMB przyjedzie. Doszedłem do tego na podstawie dedukcji i skrótowo przedstawiam mój tok rozumowania.
Wszyscy wiemy że WPP na Forum jest służbowo, skierowana przez nieznanych, tajemniczych mocodawców. To ja się pytam,a co będzie jeśli owi mocodawcy wyślą Ją na KIMB??? (np. w charakterze tzw. V kolumny?) No i co,unieważnić unieważnienie czy jak? Poza tym WPP będzie chciała uciąć plotki które szerzą ludzie złośliwi i małostkowi (do mnie też doszły po linii prywatnej),że po tym jak nazwała niejakiego Pastora chamem a koleżankę przewodniczkę "żałosną kobyłą" będzie się wstydziła i bała przyjechać na KIMB. Eee tam.... Żeby się wstydzić to trzeba mieć choć trochę kindersztuby a żeby się bać to trzeba mieć trochę wyobrażni. Ani o jedno ,ani o drugie nie podejrzewam WPP dwojga imion LBP (pseudonim służbowy-Grupa Bieszczady).
Uprzejmie informuje że jest to mój głos w dyskusji nad ważnym problemem,tak ważnym że nawet Sz. Prezydent dał się chwilowo "skołować".
Pozdrawiam wszystkich!
................................ + Pastor ręką własną
Hmm na KIMBie nie pojawię się z prostej przyczyny. Jako osoba niezbyt dobrze wychowana nie chcę usiąść przy jednym ognisku z chamem i kobyłą. Wódę chleję tylko z przyjaciółmi to drugi powód dlaczego nie przybędę na owo spotkanie.
-
Aktualnie sytuacja przedstawia się następująco.
Dotychczas głosowało 19 osób.
W chwili obecnej rozkład głosów jest następujący (nazwy miejscowości w porządku alfabetycznym, a Państwa pseudonimy dokładnie wg pisowni logowania na Forum i kolejności oddawania głosów):
I. Sękowiec - ośrodek wypoczynkowy
www.sekowiec.net
1) vm2301
2) piskal
3) Basia Z.
4) bertrand236
5) Pastor
6) Marcowy
7) dorota z krakowa
8. długi
9) Tarnina
10) Misieg
11) manio
II. Ustrzyki Górne - zajazd "Pod Caryńską"
www.carynska.pl
1) orsini
2) Stały Bywalec
3) Jaro
4) WUKA
5) andrzej627
6) Jurko
7) Wojtek1121
8. Recon1
PS 1
Osoby, które tylko sporadycznie tu zaglądają, proszone są o uważne przeczytanie 1-go postu (wprowadzającego) w tym wątku tematycznym. Jeśli spełniają kryteria "czynnego prawa wyborczego", to obowiązkowo powinny zagłosować (a potem koniecznie przyjechać na VIII KIMB).
PS 2
Osobom, którym brakuje nieco postów, a marzą o zagłosowaniu (m.in. Pawelk i Tasiek) :-D , przypominam, że na Naszym Forum są również takie tematy, jak różne zgadywanki (w dziale: relacje z wypraw w Bieszczady), czy gra w skojarzenia (w dziale: off topic). Możecie także tworzyć limeryki bieszczadzkie w dziale: poezja i proza.
A ostatni wymagany post (ten 50-ty) możecie napisać już np. dn. 1 marca, oddając głos (koniecznie przed godz. 20:00).
.
-
Kaziku, dziękuję za poparcie mojej argumentacji, rownież uważam, że wyjątek był tylko jeden dla Wojtka i niech tak zostanie.
-
Wracam do meritum sprawy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Pastor
Dajcie sobie spokój z Sękowcem. Żeby nie bić piany. Bardzo lubie Sękowiec. Byłem tam rok temu,w tym roku też kilka dni. Mam rezerwcje już na następmy rok. To świetna baza wypadowa,oaza spokoju, niestety jako miejsce KIMB-u odpada. Tam po prostu nie ma warunków koniecznych przy tego typu imprezach.
Czy coś się tam zmieniło?
Cytat:
Zamieszczone przez
Pastor
Ustrzyki G. i sam Zajazd pod Caryńską gościły Nas już dwukrotnie (VI i VII KIMB). Nie zmienia się zwycięskiej ekipy, nie zmienia się sprawdzonego miejsca na rzecz jakichś fantasmagorii dopiero spodziewanych! Ustrzyki G. dlatego się sprawdziły jako miejsce KIMB-ów, ponieważ mogą zaspokoić wszystkie oczekiwania, na różnym poziomie. Odpowiednia baza noclegowa i gastronomiczna to główny choć nie jedyny atut.Dodam jeszcze że kandydatura UG-ZpC nie koliduje z kandydaturą Sękowca. Po prostu, zakochani i nawiedzeni(Derty i inni) udają się do Sękowca,tam drogą np. losowania typują ofiarę która nie będzie pić tylko wozić d.... szanownych uczestników wte i wewte!
Uprzejmie apeluję do przyjaciół ZpC oraz tych wszystkich których poprzednie KIMB-y (VI i VII) nie rozczarowały, o poparcie tej kandydatury! Pamiętajcie, to będzie spotkanie u naszych przyjaciół. Oni już wiedzą co to jest KIMB, potrafią wszystko co trzeba zorganizować i bawić się razem z nami!!!
Coś musiało się gdzieś zmienić, skoro sam Pastor głosuje na Sękowiec.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Coś musiało się gdzieś zmienić, skoro sam Pastor głosuje na Sękowiec.
może nie tylko kobieta zmienną jest?:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
-
Mówiąc nieco brutalnie,tylko krowa nie zmienia zdania. Ja zmieniłem. Skoro mogli niektórzy głosować na Muczne,godząc się z tym że KIMB odbędzie się w hotelowej kaplicy,dlaczego nie miałby się odbyć w wojskowym namiocie???. To jest mój wybór, mój głos. Nikogo nie agituje, nie namawiam do zmiany głosu.Nie zmieniłem zdania co do UG - ZpC. Nadal uważam że UG są miejscem najwygodniejszym do odbycia KIMB-u.Ale czy chodzi tylko o wygodę??? W moim przekonaniu,ważniejszy jest klimat. Ja zagłosowałem na klimat,prawdziwie bieszczadzki klimat KIMB-u.To głosowanie rozstrzygnie gdzie odbędzie się VIII KIMB. Niech zwycięży najlepszy!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Pastor
W moim przekonaniu,ważniejszy jest klimat. Ja zagłosowałem na klimat,prawdziwie bieszczadzki klimat KIMB-u.
Teraz rozumiem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Dziekuję za życzenia.
Moje święto? :)
Ale ja nie jestem kotem. Jestem tylko dumną własnością rozpieszczonych 6 mruczusiów.:))
Lucyno, życzenia złożyłam Ci z okazji Dnia Przewodnika Górskiego, który przypadał na 20. lutego.
Bardzo cenię Twoje komentarze na Forum, Twoją wiedzę; bardzo cenię Twoje opinie, Twoją drapieżność.
Dlatego specjalnie czekałam na tę okazję, aby w jakiś obiektywny sposób dać Ci znać, że dzięki Forum, jesteś moim wirtualnym przewodnikiem, a Twoje kontrowersyjne nieraz komentarze - pozwalają mi zachować potrzebny nieraz dystans do wielu spraw bieszczadzkich.
Tak więc jeszcze raz wszystkiego to, co najlepsze.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Po całodziennej analizie (skończonej dopiero przed chwilą), przeczytaniu niezliczonej ilości komentarzy do kodeksów, zamówieniu "na cito" opinii w renomowanych kancelariach prawniczych, jak również przemyśleniach własnych (wspomaganych rzutem monetą), postanowiłem:
- uwzględnić protest złożony przez Tarninę i osoby Ją popierające.
Choinka. A już chciałem wystawić mój głos na licytację i miałem nadzieję na łatwy zarobek. ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Hmm na KIMBie nie pojawię się z prostej przyczyny. Jako osoba niezbyt dobrze wychowana nie chcę usiąść przy jednym ognisku z chamem i kobyłą. Wódę chleję tylko z przyjaciółmi to drugi powód dlaczego nie przybędę na owo spotkanie.
Kolejny raz nazywasz mnie chamem i ja to rozumiem. Jak się nie ma argumentów,pozostają inwektywy. Rzeczywiście, nie usiądziemy przy jednym ognisku, wątpie żebyśmy się pomieścili.
Natomiast martwi mnie to że chlejesz wódę, mimo że to w jakiś sposób wyjaśnia Twoją agresje,chociaż jej nie usprawiedliwia. Alkohol jest powodem wielu anomalii zdrowotnych, wzmaga idee nadwartościową,powoduje huśtawkę nastrojów, agresje itd. itp. Zresztą, wystarczy przeczytać parę Twoich postów...........
Medycyna zna takie przypadki,chociaż z reguły jest bezradna. Dlatego zawsze podkreślam, najważniejsze żebyśmy zdrowi byli!!!
-
Już dawno odkryto,że w zasadzie tylko jedna choroba jest nieuleczalna - niezależnie od przypadku.
-
Nie rozumiem jednego.
Powyżej, w tym wątku, pojawiły się dwa określenia, rzekomo obraźliwe: "cham" i "kobyła".
Co do pierwszego, to przecież niedawno sąd powszechny orzekł, iż "cham" nie stanowi obrazy. A chodziło nie o byle kogo tak przezwanego, lecz o samego Pana Prezydenta RP (przezwanego przez Pana Posła Janusza Palikota, jak by ktoś nie pamiętał). Cham to w końcu postać biblijna i część z nas zapewne od niego pochodzi, czy tego chcemy, czy nie. Już pan Zagłoba słusznie wywodził, że tylko szlachta pochodzi od Jafeta, Żydzi i Arabowie od Sema, a cała reszta - właśnie od Chama.
Co zaś do owego drugiego określenia ("kobyła") przypisanego podobno jakiejś pani, to przyznam, iż gdyby np. mnie nazwano "ogierem", to chodziłbym z tego powodu dumny jak paw, a na KIMB-ie posyłałbym płci pięknej znaczące i obiecujące spojrzenia.
Tak więc, Kochani, naprawdę nic się nie stało.
-
A ja w kwestii formalnej: co jak będzie brzydka pogoda-zimno i mokro?W Ustrzykach jest gdzie się schować i obradować RAZEM, a w Sękowcu?ludzie się rozejdą na mniejsze imprezki po domkach-do jednego i tak się wszyscy nie zmieszczą. Czy tak ma wyglądać integracja?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
A ja w kwestii formalnej: co jak będzie brzydka pogoda-zimno i mokro?W Ustrzykach jest gdzie się schować i obradować RAZEM, a w Sękowcu?ludzie się rozejdą na mniejsze imprezki po domkach-do jednego i tak się wszyscy nie zmieszczą. Czy tak ma wyglądać integracja?
Przecież była mowa o dużym namiocie udostępnionym przez szefostwo ośrodka.
B.
-
No właśnie namiocie-a ja się pytam co jak będzie padało (ogniska się już nie rozpali) i zimno-skoro ogniska nie będzie to kto wytrzyma w zimnym namiocie?a jeśli nawet się rozpali to kto na deszczu przy nim siedział będzie? ludzie się rozejdą po domkach na mniejsze imprezki przy kominkach.
Więc weźcie to pod rozwagę przy głosowaniu. W UG tego problemu nie będzie w razie deszczu i zimna
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
Więc weźcie to pod rozwagę przy głosowaniu. W UG tego problemu nie będzie w razie deszczu i zimna
Jak będą ocieplacze - to zimno nie będzie.
B.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Powyżej, w tym wątku, pojawiły się dwa określenia, rzekomo obraźliwe: "cham" i "kobyła".
Co do pierwszego, to przecież niedawno sąd powszechny orzekł, iż "cham" nie stanowi obrazy. A chodziło nie o byle kogo tak przezwanego, lecz o samego Pana Prezydenta RP (przezwanego przez Pana Posła Janusza Palikota, jak by ktoś nie pamiętał). Cham to w końcu postać biblijna i część z nas zapewne od niego pochodzi, czy tego chcemy, czy nie. Już pan Zagłoba słusznie wywodził, że tylko szlachta pochodzi od Jafeta, Żydzi i Arabowie od Sema, a cała reszta - właśnie od Chama.
Co zaś do owego drugiego określenia ("kobyła") przypisanego podobno jakiejś pani, to przyznam, iż gdyby np. mnie nazwano "ogierem", to chodziłbym z tego powodu dumny jak paw, a na KIMB-ie posyłałbym płci pięknej znaczące i obiecujące spojrzenia.
Tak więc, Kochani, naprawdę nic się nie stało.
Moim zdaniem stało się. Panuj trochę nad tym Kaziu, zamiast bezustannie stawać w obronie Lucyny. Oczywiście, że przy odrobinie dobrej woli na wszystko można znaleźć usprawiedliwienie, ale spodziewałbym się raczej po Tobie, jako po Prezydencie KIMBu takich mniej więcej słów:
Kochani panujmy nad emocjami. Nie temu służy niniejszy wątek, jeśli ma ktoś potrzebę obrzucać się inwektywami niech założy wątek" Inwektywy na Forum". Wróćmy raczej do merytorycznej duskusji na temat!Dziękuję.
-
Orsini, sama na początku oddałaś głos na Sękowiec, potem zmieniłaś na Ustrzyki,bo jak mawiasz ( co stało się już monotematyczne ) kobieta zmienną jest, ale mówisz chyba o sobie, bo ja jako kobieta się do tego nie poczuwam. KIMB w Sękowcu już był i to w fantastycznym gronie, a z tego co pamietam integracja była lepsza niż w innych miejscach. Kto nie był niech żałuje. Chyba , że brakuje Ci integracji z miejscowymi Ninjami, to zmienia postać rzeczy. Co do słów Pastorka, to ma tu w zupełności rację, Lucyna publicznie obraża ludzi i jest to nie na miejscu , uważam,że teraz powinna publicznie te osoby przeprosić. W tym miejscu ciśnie mi się na klawiaturę takie powiedzenie , że "słoma z butów wystaje ".